Football Talk

Έκαναν το καθήκον τους και προκρίθηκαν στους «4» του Λιγκ Καπ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ! (video)

Έκαναν το καθήκον τους και προκρίθηκαν στους «4» του Λιγκ Καπ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ! (video)

Στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ θα βρεθούν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ, με την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ να επικρατεί με 3-0 της Τσάρλτον, με δύο γκολ του Μάρκους Ράσφορντ, και τις «καρακάξες» να μην συναντούν καμία δυσκολία απέναντι στη Λέστερ!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισαν να ανταπεξέλθουν στη μεσοβδόμαδη αγωνιστική υποχρέωση η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Νιούκαστλ, με αμφότερες να παίρνουν την πρόκριση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Νίκη με 3-0 για τους «κόκκινους διαβόλους» επί της Τσάρλτον, επικράτηση με 2-0 για τις «καρακάξες» απέναντι στη Λέστερ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ»!

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο;Μπορεί να δυσκολεύτηκε στο φινάλε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως κατάφερε να πάρει το ζητούμενο, χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Άντονι στο πρώτο μέρος και σε δύο ακόμη γκολ του Μάρκους Ράσφορντ στο «σπίτι» της ομάδας του.

Το σύνολο του Έρικ Τεν Χαγκ πίεσε από την αρχή, είχε δοκάρι με τον Φρεντ και σημαντικές στιγμές με Άντονι και Γκαρνάτσο, όμως έμελλε ένα αριστοτεχνικό πλασέ του Βραζιλιάνου, πριν από την λήξη του πρώτου μέρους, να «λύσει» τον γόρδιο δεσμό.


Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με στατικές φάσεις, όπως με το φάουλ του Μόργκαν στο 82’, αλλά ο Χίτον διατήρησε ανέπαφη την εστία του, στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός με τους γηπεδούχους, σε ολόκληρη την καριέρα του, στέλνοντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα ημιτελικά.


Και ποιος θα ήταν καλύτερος τρόπος για ένα… κερασάκι στην τούρτα από το 2-0 από τον Μάρκους Ράσφορντ, με την συμπλήρωση 90 λεπτών, με τον Άγγλο να σημειώνει το 6ο του γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια, προτού διαμορφώσει και το τελικό αποτέλεσμα, με δεύτερο τέρμα σε ένα τρίλεπτο...

Την ίδια ώρα, η Νιούκαστλ υποδέχθηκε τη Λέστερ και ήθελε να συνέλθει από τον απρόσμενο αποκλεισμό του FA Cup, αναζητώντας το «φάρμακο» κόντρα στις «αλεπούδες», τις οποίες υπέταξε στη Boxing Day με 3-0 στο «Κινγκ Πάουερ».

Το εγχείρημα αυτή την φορά δεν ήταν το ίδιο εύκολο, με τη «λευκή» ισοπαλία του πρώτου μέρους να το αποδεικνύει, αλλά η λύση βρέθηκε με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.

Ο Νταν Μπερν έκανε το 1-0 στο 60ο λεπτό, για να έρθει ο Ζοέλιντον στο 72’ και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα, νικώντας όμορφα τον Γουόρντ από πλεονεκτική θέση.

Κάπως έτσι, η Νιούκαστλ απέκλεισε τη Λέστερ και θα βρεθεί στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ για πρώτη φορά μετά το 1976, με τον Βάρντι να έχει σημαντικές ευκαιρίες στην επανάληψη, την στιγμή που το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς μετρά τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία ματς.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0