Football Talk

Γκάρεθ Μπέιλ όπως λέμε Ζιντάν και Πλατινί: Αστέρες που «κρέμασαν» τα παπούτσια τους νωρίς (video)

Γκάρεθ Μπέιλ όπως λέμε Ζιντάν και Πλατινί: Αστέρες που «κρέμασαν» τα παπούτσια τους νωρίς (video)
Πέντε θρύλοι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που έβαλαν «τέλος» στην καριέρα τους νωρίς, έστω και διαφορετικούς λόγους, από τον Γκάρεθ Μπέιλ.
Σχετικά Άρθρα

Η καριέρα του Γκάρεθ Μπέιλ, δεδομένα, δεν βρισκόταν στο απώγειό της, την τελευταία τριετία. Η ρήξη στη σχέση του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, η επιλογή του να μεταβεί στο MLS, συνηγορούσαν πως η αντίστροφη μέτρηση για να αποσυρθεί από τους αγωνιστικούς χώρους είχε ξεκινήσει. Λίγοι, όμως, περίμεναν πως η στιγμή αυτή θα έρθει, μόλις στα 33 του χρόνια.

Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος, που αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του, σε νεαρή ηλικία. Η λίστα είναι μεγάλη και μακρά. Από τον σκόρερ 13 γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958, Ζιστ Φοντέν, και τον πρώην πρόεδρο της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, που αποσύρθηκαν στα 28 και στα 27 τους έτη, αντίστοιχα, έως τον Χόρχε Βαλδάνο (31 ετών) και τον Φρανκ Ράικαρντ (32 ετών).

Υπάρχουν πέντε θρύλοι του ποδοσφαίρου, όμως, που ακόμα και στις μικρότερες ηλικίες που αγαπούν και παρακολουθούν το ποδόσφαιρο σήμερα, είναι γνωστοί και είτε αναγκάστηκαν, είτε επέλεξαν να βαδίσουν σε κοινό δρόμο με αυτόν του Γκάρεθ Μπέιλ, λέγοντας «αντίο» στο ποδόσφαιρο, νωρίς.



*Παρουσιάζονται με χρονική σειρά, από την ημέρα απόσυρσής τους.


Κουν Αγουέρο

Δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2021, που ο Σέρχιο Αγουέρο γνωστοποίησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την καρδιά του, σοκάροντας τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Παρότι μόλις είχε μεταβεί, ουσιαστικά, στην Μπαρτσελόνα, δεν είχε επιλογή. Στα 33 του χρόνια, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το άθλημα που τίμησε όσο λίγοι.



Ζινεντίν Ζιντάν


Σίγουρα ο επίλογος της καριέρας του Ζινεντίν Ζιντάν, άξιζε να είναι διαφορετικός. Όσα πρόλαβε να κάνει, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, την τελευταία διοργάνωση που συμμετείχε πριν αποσυρθεί, απέδειξαν πως δεν τον «κέρδισε» ο χρόνος. Απλώς επέλεξε να αποσυρθεί στα 33 του χρόνια.



Ερίκ Καντονά

Πολυσχιδής προσωπικότητα, αντισυμβατική, σε ολόκληρη την καριέρα της. Ο Ερίκ Καντονά, μετά από μία πενταετία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της αγωνιστικής της ταυτότητας και στην απόκτηση του «μετάλλου νικητή», αποσύρθηκε το 1997, σε ηλικία μόλις 31 ετών.



Φαν Μπάστεν

Οι σοβαροί τραυματισμοί του θρυλικού φορ του Άγιαξ και της Μίλαν στον αστράγαλο, τον ανάγκασαν να αποσυρθεί νωρίς. Τα δείγματα γραφής, έως ότου αποχωρήσει από την ενεργό δράση το 1995, στα 31 του χρόνια, αφήνουν τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να απορεί, τι άλλο θα είχε δει τον Μάρκο Φαν Μπάστεν να κάνει, αν παρέμενε υγιής.



Μισέλ Πλατινί

Τόσο οι τραυματισμοί, όσο και η παραδοχή του πως δεν απολάμβανε, πλέον, το ποδόσφαιρο, όσο παλιότερα, οδήγησαν τον Μισέλ Πλατινί, εν έτει 1987, στην απόφαση να αποσυρθεί, μόλις στα 32 του χρόνια.



Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0