Football Talk

Ο θρίαμβος του ΟΦΗ, η 3η πιο βαριά ήττα του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με επιστροφή Τσιλιανίδη στα γκολ (video)

Ο θρίαμβος του ΟΦΗ, η 3η πιο βαριά ήττα του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με επιστροφή Τσιλιανίδη στα γκολ (video)

Ο ΟΦΗ πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση στο Αγρίνιο και υποχρέωσε τον Παναιτωλικό σε μία πολύ βαριά εντός έδρας ήττα με σκορ 4-0. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη των Κρητικών σε επίπεδο πρωταθλήματος μακριά από το Ηράκλειο εδώ και 20 χρόνια, με τον Κοσμά Τσιλιανίδη να σημειώνει το τέταρτο γκολ της ομάδας του και να γράφει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ μετά από 341 ημέρες!

Σχετικά Άρθρα

Το δείγμα γραφής υπήρχε. Ο ΟΦΗ είχε σαφώς μία πολύ βελτιωμένη εικόνα κόντρα σε Ατρόμητο και Βόλο μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, όντας κυρίαρχος και στις δύο αυτές αναμετρήσεις. Απέναντι στους Περιστεριώτες δημιούργησε 21 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων καμία δεν κατέληξε στα δίχτυα, την στιγμή που οι αντίπαλοί του με μόλις τρεις βρήκαν το γκολ που τους χάρισε τη νίκη. Δώδεκα βράδια αργότερα και πάλι στο Γεντί Κουλέ, το σύνολο του Βάλντας Νταμπράουσκας είχε την υπεροχή απέναντι στους Βολιώτες, όμως ούτε εκείνη τη φορά οι 22 τελικές μεταφράστηκαν σε κάποιο γκολ.

Είναι οξύμωρο το γεγονός ότι το μοναδικό γκολ του ΟΦΗ μετά την επανέναρξη της Super League ήρθε στο ενδιάμεσο των δύο αυτών αγώνων. Ο Όμιλος φιλοξενήθηκε στη Λεωφόρο και αγωνιζόμενος με 10 παίκτες από το 9’, κατόρθωσε να τσιμπήσει το βαθμό της ισοπαλίας, χάρις σε τέρμα του Λάρσον, στη μοναδική τελική της ομάδας στο παιχνίδι.

Η νίκη φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου να έρθει για τον ΟΦΗ, ο οποίος σε μία ακόμα αγωνιστική με τον Λιθουανό τεχνικό στον πάγκο ήταν εξαιρετικός, αλλά κυρίως ήταν αποτελεσματικός! Αυτό ήταν που έλειψε στους Κρητικούς τις προηγούμενες αγωνιστικές και συνέβη με το παραπάνω στο Αγρίνιο.

Ο ΟΦΗ από τα πρώτα λεπτά του αγώνα έδειξε ότι δεν θα αφήσει άλλους βαθμούς να... γλιστρήσουν από τα χέρια του. Πήρε το προβάδισμα με ένα πανέμορφο γκολ από τον Ντίκο, ο οποίος με «ψαλιδάκι» νίκησε τον Ανέστη, ενώ στο ξεκίνημα του β’ μέρους, σημείωσε και δεύτερο γκολ για να βάλει γερές βάσεις νίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν τα πρώτα γκολ του επιθετικού από το Μάλι με τη φανέλα του ΟΦΗ, ο οποίος έχει μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα τη φετινή σεζόν.


Λίγο αργότερα ο Τοράλ με το τρίτο του τέρμα στη σεζόν, ανέβηκε στην πρώτη θέση των σκόρερ της ομάδας και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Κοσμάς Τσιλιανίδης. Ο Έλληνας εξτρέμ που μόλις πριν από λίγες ημέρες επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, σκόραρε και έγινε ένα κουβάρι με τους συμπαίκτες του που έτρεξαν να τον συγχαρούν.


Χρειάστηκε μάλιστα να περάσει σχεδόν ένας χρόνος, 341 ημέρες για την ακρίβεια, από την τελευταία φορά που ο «Τσίλια» γεύτηκε τη χαρά ενός γκολ. Ήταν 2 Φεβρουαρίου 2022 όταν χάρισε τη νίκη στον ΟΦΗ με γκολ στις καθυστερήσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό με σκορ 3-2. Έκτοτε, ο 28χρονος εξτρέμ πέρασε μία δύσκολη περίοδο, όπου εξαιτίας ενός τραυματισμού έμεινε για σχεδόν 4,5 μήνες εκτός δράσης. Η επιστροφή του έγινε στη Λεωφόρο, έστω και για δύο λεπτά. Κόντρα στο Βόλο έπαιξε ελάχιστα παραπάνω, ενώ στο Αγρίνιο πέρασε ως αλλαγή στο 70’.


Το πόσο ανάγκη είχε αυτό το γκολ, φαίνεται στη φάση που το πετυχαίνει. Το ματς έχει κριθεί, με το χρονόμετρο να δείχνει μερικά δευτερόλεπτα πριν το 90+3’ και το τελευταίο σφύριγμα. Κι όμως ο Τσιλιανίδης πίεσε τον Μλάντεν του Παναιτωλικού, έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή και πλάσαρε τον Ανέστη.


Ήταν η τελευταία πράξη σε ένα ματς ιστορικού χαρακτήρα για τις δύο ομάδες. Αφενός ο ΟΦΗ σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες σε εύρος νίκες του μακριά από το Ηράκλειο, αφετέρου ο Παναιτωλικός υπέστη μία από τις πιο βαριές εντός έδρας ήττες του.

panaitolikos.jpg

Η ομάδα του Ηρακλείου είχε να σκοράρει τέσσερα γκολ σε εκτός έδρας αναμέτρηση πρωταθλήματος από το 2020, στη νίκη με 4-1 επί του Βόλου. Για να βρεθεί όμως ανάλογη επικράτηση με διαφορά τεσσάρων γκολ, πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο πίσω στο 2003 και το «διπλό» των Κρητικών στο Αιγάλεω (4-0), με το συγκεκριμένο σκορ να έχει σημειωθεί σε ακόμη ένα ματς, το 1996 στην Ηλεία (Πανηλειακός 4-0). Η μεγαλύτερη βέβαια νίκη του ΟΦΗ εκτός έδρας είχε σημειωθεί το 1995 στη Λάρισα με σκορ 6-2.

Από την άλλη για τον Παναιτωλικό ήταν η τρίτη πιο βαριά εντός έδρας ήττα στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά το 5-0 από τον Ολυμπιακό τον Απρίλη του 2019 και το 5-1 από τον Πανιώνιο τον Οκτώβρη του 2015.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0