Football Talk

Η Τσέλσι βρίσκεται εκτός στόχων από Γενάρη!

Η Τσέλσι βρίσκεται εκτός στόχων από Γενάρη!

Η Τσέλσι ηττήθηκε για ακόμη μια φορά από τη Μάντσεστερ Σίτι με 4-0, αυτή τη φορά στα πλαίσια του FA Cup, και πλέον ο μόνος τίτλος που μπορεί να…κατακτήσει, είναι το Champions League.

Για ακόμη ένα παιχνίδι η Τσέλσι του Γκρέιαμ Πότερ ήταν απογοητευτική. Η Μάντσεστερ Σίτι δίχως καν να…πατήσει γκάζι διέσυρε με 3-0 τους «μπλε» στο πρώτο μέρος, ενώ στο τέλος του δεύτερου ήρθε και το…κερασάκι για το 4-0.

Αυτό ήταν το 18ο ματς του Πότερ στον πάγκο των Λονδρέζων και αυτό το 3-0 στο ημίχρονο είναι κάτι που σε 100 ματς επι Τούχελ δεν είχε συμβεί στην Τσέλσι!

Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε για πέμπτη διαδοχική φορά -σε όλες τις διοργανώσεις- την ομάδα του Λονδίνου. Από τον τελικό του Champions League το 2021 που κρίθηκε με γκολ του Χάβερτς, η Σίτι έχει τρεις νίκες στο πρωτάθλημα (όλες με 1-0) μια νίκη στο κύπελλο (2-0 τον περασμένο Νοέμβριο) και το προ ολίγων ωρών 4-0 για το FA Cup.

Όταν ο Πότερ ανέλαβε αντί του Τόμας Τούχελ, ξεκίνησε με το εντυπωσιακό 5/5 σε όλες τις διοργανώσεις. Η κατηφόρα άρχισε στο 0-0 με τη Μπρέντφορντ στις 19 Οκτωβρίου. Στα 10 τελευταία ματς τους οι «μπλε» έχουν μονάχα δύο νίκες, επτά ήττες και μια ισοπαλία.

Βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2023 και ήδη η Τσέλσι έχει μείνει εκτός στόχων. Εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι μπορεί να κατακτήσει το Champions League, που είναι η μοναδική διοργάνωση στην οποία «είναι μέσα».

Στα δύο κύπελλα οι «μπλε» αποκλείστηκαν από την ομάδα του Γκουαρδιόλα, ενώ στο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή η απόστασή τους από τη ζώνη του υποβιβασμού (+10) είναι μικρότερη σχετικά με εκείνη από την πρώτη θέση (-19)!

Η Τσέλσι βρίσκεται στη 10η θέση με 25 πόντους, στο -8 από τον ρεαλιστικό στόχο της τετράδας. Ο Γκουαρδιόλα μετά το χθεσινό (8/1) ματς των δύο ομάδων δήλωσε πως «Πρέπει να δωθεί χρόνος στον Πότερ». Όταν όμως μιλάμε για μια ομάδα που είναι εκτός στόχων από Γενάρη μήνα, και βέβαια όταν πρόκειται για την Τσέλσι που έχει.. «πάγκο ηλεκτρική καρέκλα» δε ξέρω κατά πόσο ο Τοντ Μπόελι είναι διατεθειμένος να δώσει χρόνο..


Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0