Football Talk

Ολυμπιακός: Το «πάρτι» στο Βόλο, ο MVP και η «μάχη» του τίτλου

Ολυμπιακός: Το «πάρτι» στο Βόλο, ο MVP και η «μάχη» του τίτλου

Πετυχαίνοντας μια σειρά από πρωτιές σχετικά με τις επιδόσεις του την φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ακόμα μια νίκη στο Πανθεσσαλικό και δήλωσε δυναμικά «παρών» στην κούρσα για τον τίτλο.

Σχετικά Άρθρα

Η δοκιμασία του Ολυμπιακού στο Βόλο είχε, από πριν ακόμα ξεκινήσει το ματς, χαρακτηριστικά γιορτής για τους "ερυθρόλευκους". Χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα ταξίδεψαν για να βρεθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας και να δώσουν ερυθρόλευκο χρώμα στην πόλη της Μαγνησίας. Μετά από όσα έχουν γίνει την φετινή σεζόν, με την ομάδα να μην έχει κερδίσει ούτε ένα ντέρμπι, να είναι τέταρτη στην βαθμολογία στο -10 από την κορυφή και εκτός Ευρώπης, 15 χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο Βόλο δείχνοντας πως πιστεύουν  πως μπορεί το φινάλε της σεζόν να έχει μια εντελώς διαφορετική γεύση από την αρχή της.

Ο χορός και το τραγούδι συνεχίστηκε και στο Πανθεσσαλικό, εκεί όπου είδαν την ομάδα τους να μπαίνει αποφασισμένη στο ματς για να το καθαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Στο 3ο λεπτό  ο Ολυμπιακός είχε δύο τελικές προσπάθειες και ένα κερδισμένο πέναλτι. Και λίγο πριν τα μισά του ημιχρόνου ο "παιχτάρας" που ακούει στο όνομα Χουάνγκ Ινμπόμ έβαλε ξανά την υπογραφή του κλέβοντας τη μπάλα και εκτελώντας ο ίδιος με το, ας πούμε, κακό του πόδι, το αριστερό για το 0-2.

Οι Πειραιώτες έκαναν πολλά λάθη στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, αλλά η προσθήκη του Νοτιοκορεάτη δείχνει ικανή να... σβήσει πολλά από αυτά. Ο Χουάνγκ ήταν ξανά ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, αλάνθαστος στο πρώτο ημίχρονο και γενικώς φάνηκε από την πρώτη στιγμή πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή άλλου επιπέδου.

Εν τέλει το κοντέρ σταμάτησε στα 4 για το πρώτο νικηφόρο σερί τριών αγώνων του Ολυμπιακού την φετινή σεζόν και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ. Και μπορεί στον Πειραιά να κρατούν χαμηλούς τόνους, αλλά μια ματιά να ρίξει κανείς στους αριθμούς καταλαβαίνει πως ο Ολυμπιακός είναι πλέον για τα καλά στη μάχη του  τίτλου.

Για να μην τα... ρίχνουμε όλα στη διακοπή, ο Μίτσελ είχε αρχίσει να διορθώνει πράγματα πολύ νωρίτερα. Η κυριαρχική εμφάνιση στη Λεωφόρο, Νοέμβρη μήνα, είχε κάνει μάλλον για πρώτη φορά την ομάδα να πιστέψει στις δυνατότητες της. Ο Μίτσελ που αποθεώθηκε χτες κατά την αποχώρηση του από τον αγωνιστικό χώρο, έχει καταφέρει πια να εμφανίσει ένα  σύνολο που ελάχιστη σχέση έχει με αυτό που παρέλαβε.

Σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει 18 φορές. Σε πέντε ματς μετά την διακοπή οι ερυθρόλευκοι έχουν βρει δίχτυα 17 φορές. Εκεί που δυσκολευόταν ακόμα και να  βρει ένα γκολ, πλέον ο Ολυμπιακός σκοράρει πάνω από τρία κατά μέσο όρο.

Την ίδια ώρα έχει βρει ένα δίδυμο στα στόπερ που αλληλοσυμπληρώνεται άψογα και λειτουργεί ιδανικά. 9 ματς έχουν παίξει μαζί Παπασταθόπουλος και Ντόι και ακόμα αντίπαλος δεν έχει βάλει γκολ στον Ολυμπιακό σε κανονική ροή αγώνα.

Αυτός ο φετινός Ολυμπιακός των τόσων λαθών και των χιλίων προβλημάτων έχει πλέον την δεύτερη καλύτερη επίθεση (31) στο πρωτάθλημα με ένα μόλις γκολ λιγότερο από την καλύτερη ΑΕΚ των πολλών τελευταίων χρόνων, ενώ παράλληλα έχει δεχθεί τρία τέρματα περισσότερα (10)από την καλύτερη αμυντική επίδοση που μοιράζονται από κοινού οι δύο πρώτες ομάδες στο βαθμολογικό πίνακα.

Η διαφορά πλέον από την κορυφή είναι στους 7 βαθμούς και στον Πειραιά θεωρούν πολύ σημαντικά τα επόμενα τρία παιχνίδια απέναντι σε Άρη, Ατρόμητο και ΟΦΗ καθώς θεωρούν πως αν διευρύνουν το σερί η διαφορά θα έχει μειωθεί ακόμα πιο πολύ όταν πάνε να παίξουν στην Τούμπα για το πρώτο ματς του Φλεβάρη.

ΥΓ. Ήταν το 36ο συνεχόμενο ματς στην επαρχία όπου ο Ολυμπιακός φεύγει αήττητος. Από τον Οκτώβρη του 2018 έχει να του συμβεί.  Επίσης ήταν πιθανότατα και το τελευταίο ματς του Ρεάμπτσιουκ, με τον Μολδαβό να πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μπολόνια ή Στρασμπούρ θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του.


Δημήτρης Σπηλιόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0