Football Talk

Serie A: Απίστευτη Ρόμα «τέζαρε» την Μίλαν και πήρε τον βαθμό - Επέστρεψε στις νίκες η Νάπολι! (video)

Serie A: Απίστευτη Ρόμα «τέζαρε» την Μίλαν και πήρε τον βαθμό - Επέστρεψε στις νίκες η Νάπολι! (video)

Με τρομερή ανατροπή στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, η Ρόμα πήρε την ισοπαλία με 2-2 απέναντι στην Μίλαν και παρέμεινε στις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Λίγο νωρίτερα, η Νάπολι άφησε… πίσω την πρώτη ήττα στη σεζόν από την Ίντερ και επέστρεψε στις επιτυχίες, καθώς νίκησε εκτός έδρας με 2-0 την Σαμπντόρια, σε έναν αγώνα που διεξήχθη σε έντονο κλίμα μετά την απώλεια του Τζιανλούκα Βιάλι.

Ένα παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ αν δεν ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή και η Ρόμα το επιβεβαίωσε στον απόλυτο βαθμό, αφού με δύο γκολ στο τέλος, ήρθε ισόπαλη 2-2 στο ντέρμπι κόντρα στην Μίλαν, για την 17η αγωνιστική της Serie A. Έτσι, η Ρόμα παρέμεινε στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, ενώ οι «Ροσονέρι» έμειναν στο -7 από την κορυφή.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Μίλαν να έχει την πρωτοβουλία και την κατοχή του παιχνιδιού, χωρίς ωστόσο, να μπορεί να μετουσιώσει τις ευκαιρίες της σε γκολ. Αυτό δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 30’ ο Πιέρ Καλουλού «άνοιξε» το σκορ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο, η πίεση των Πρωταθλητών Ιταλίας συνεχίστηκε ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που εν τέλει το βρήκαν, όταν στο 77’ η Μίλαν βγήκε στην αντεπίθεση και ο Τομάζο Πομπέγκα που είχε περάσει ως αλλαγή έκανε το 2-0.

 

Οι «Ροσονέρι» πίστεψαν πως όλα είχαν τελειώσει άλλα η Ρόμα δεν είχε πει την τελευταία της… λέξη. Σε ένα κόρνερ στο 87', ο Ιμπάνιεζ πήρε κεφαλιά μόνος του έξω από τη μικρή περιοχή κι έκανε το 2-1.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο πήρε αυτοπεποίθηση και ανέβασε τις γραμμές της, με αποτέλεσμα να κερδίσει ένα φάουλ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Νεμάνια Μάτιτς πήρε την κεφαλιά μόνος του έξω από την περιοχή, ο Ταταρουσάνου απέκρουσε όμως ο Τάμι Έιμπραχαμ με γυριστό ισοφάρισε σε 2-2 παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό, σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε… χαμένο.

 

Σαμπντόρια – Νάπολι 0-2

Με επιβλητική εμφάνιση από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, η Νάπολι άφησε… πίσω της, την ήττα από την Ίντερ και επικράτησε με 2-0 της Σαμπντόρια για τη 17η αγωνιστική της Serie A. Έτσι, με 44 βαθμούς συνέχισε να κρατάει… αποστάσεις από τους διώκτες της, μία εβδομάδα πριν από το μεγάλο παιχνίδι με τη Γιουβέντους.

Ο αγώνας διεξήχθη σε έντονο συγκινησιακό κλίμα μετά την απώλεια του Τζιανλούκα Βιάλι, έναν θρύλο της ομάδας της Γένοβας. Έξω από το "Λουίτζι Φεράρι" οι φίλαθλοι των γηπεδούχων έφτιαξαν μία γωνία γεμάτη με αναμνηστικά του αείμνηστου επιθετικού που έφυγε από τη ζωή προ ημερών, ενώ πολλά ήταν τα πανό κι εντός του γηπέδου. Πριν το πρώτο σφύριγμα οι παίκτες των δύο ομάδων κατέθεσαν και στεφάνια, ενώ εκείνοι της Σαμπντόρια έκαναν ζέσταμα φορώντας τη φανέλα του.

 

Στα του αγώνα, το παιχνίδι άρχισε με ένα πέναλτι υπέρ της Νάπολι, με τον Έμιλ Αουντέρο ωστόσο, να… νικάει τον Ματέο Πολιτάνο. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, πήραν την κατοχή της μπάλας κι έβρισκαν διαρκώς τρόπους να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 19' ο Βίκτορ Όσιμεν έδωσε το προβάδισμα για τους «παρτενοπέι», που στη συνέχεια έχασαν και άλλες ευκαιρίες.

 

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι συνέχισε την κυριαρχία της και στο 82’ ο Έλιφ Ελμάς σκόραρε το 2-0 με εκτέλεση πέναλτι και «σφράγισε» την πρώτη νίκη για την Νάπολι στο 2023.



 

Η 17η αγωνιστική της Serie A

Σάββατο 07/01

Φιορεντίνα-Σασουόλο 2-1

(48' Σαπονάρα, 90'+2' πέν. Γκονζάλες - 57' πέν. Μπεράρντι)

Γιουβέντους-Ουντινέζε 1-0

(87' Ντανίλο)

Μόντσα-Ίντερ 2-2

(11’ Τσουρία, 90’+3’ Καλντιρόλα – 10’ Νταρμιάν, 22’ Λαουτάρο Μαρτίνες)

Κυριακή 08/01

Σαλερνιτάνα-Τορίνο 1-1

(49’ Βιλένα-36’ Σανάμπρια)

Λάτσιο-Έμπολι 2-2

(2’ Φελίπε Αντερσον, 54’ Ζαγκάνι - 83’ Καπούτο, 90+3 Μαρίν)

Σπέτσια-Λέτσε 0-0

Σαμπντόρια-Νάπολι 0-2

(19' Οσιμέν, 82' πέν. Ελμάς)

Μίλαν-Ρόμα

Δευτέρα 09/01

Βερόνα-Κρεμονέζε (19:30)

Μπολόνια-Αταλάντα (21:45)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0