Football Talk

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0: Γκολ ο Πινέδα, «γκέλα» ο Μπρινιόλι και το αήττητο έκανε… φτερά! (video)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0: Γκολ ο Πινέδα, «γκέλα» ο Μπρινιόλι και το αήττητο έκανε… φτερά! (video)

Η ΑΕΚ έβαλε τέλος στο αήττητο σερί του Παναθηναϊκού, επικρατώντας με 1-0 στην OPAP Arena χάρη στο γκολ του Πινέδα στο 68’. Ο Ιωαννίδης λίγο έλλειψε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις όταν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Λιβάι Γκαρσία αστόχησε από την άσπρη βούλα. Μειώνει στους τέσσερις πλέον η «Ένωση» τη διαφορά από την κορυφή, βάζοντας «φωτιά» στο πρωτάθλημα!

Αήττητο ήταν και… πάει για τον Παναθηναϊκό, που «λύγισε» και αυτός από την ΑΕΚ στην OPAP Arena για την 17η αγωνιστική της Super League. Η «Ένωση» είχε σε γενικές γραμμές τον έλεγχο του αγώνα, που δεν είχε όμως πολλές φάσεις, αλλά στην μεγαλύτερή της στιγμή βρήκε δίχτυα με τον Πινέδα, παίρνοντας έτσι τη νίκη με 1-0. Ο Ιωαννίδης στις καθυστερήσεις πήγε να… παγώσει τους «κιτρινόμαυρους», αλλά είδε τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι, ενώ έπειτα ο Λιβάι Γκαρσία σπατάλησε την ευκαιρία να διπλασιάσει το προβάδισμα της ομάδας του από το σημείο του πέναλτι.

Στους τέσσερις πλέον η διαφορά της από τους «πράσινους», με το πρωτάθλημα να αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πλέον βρίσκονται σε μονοψήφια διαφορά και ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ, που είναι στους 7!

1ο Ημίχρονο

Αρκετά «κλειστό» ήταν το παιχνίδι που έλαβε χώρα στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν πλήρως, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί μία πιο συντηρητική στάση και την ΑΕΚ να μην πιέζει ιδιαίτερα ψηλά.

Έτσι, δεν πραγματοποιήθηκε κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία. Η «Ένωση» είχε σε γενικές γραμμές τον έλεγχο, αλλά τα σουτ των Αραούχο (33’) και Πινέδα (43’) απομακρύνθηκαν εύκολα από τον Μάγκνουσον και τον Χουάνκαρ αντίστοιχα.


Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει κατά κύριο λόγο μέσω των αντεπιθέσεων και των στημένων φάσεων. Από μία τέτοια προήλθε και η μοναδική αξιόλογη στιγμή του στο πρώτο 45λεπτο, όταν έπειτα από κομπίνα με τον Μπερνάρντ σε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Βέρμπιτς έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε άουτ.

2ο Ημίχρονο

Δέκα λεπτά αφότου οι δύο αντίπαλοι επανήλθαν στο γήπεδο για τη συνέχεια της αναμέτρησης, σημειώθηκε και η καλύτερη φάση του ματς, η οποία ανήκε στους φιλοξενούμενους. Στο 55’, ο Μπερνάρντ με υπέροχη ατομική ενέργεια πάτησε περιοχή και εκτέλεσε με το αριστερό, αλλά είδε τον Αθανασιάδη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.


Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα ανέβηκαν και πίεσαν τους «πράσινους» ψάχνοντας το γκολ. Πράγμα που πέτυχαν τελικά στο 68’. Ο Αραούχο πάσαρε με κεφαλιά στον Πινέδα, ο οποίος βρέθηκε σε δύσκολη θέση μέσα στην περιοχή, κοντά στη γραμμή του άουτ, αλλά κατάφερε να νικήσει τον Μπρινιόλι, που δεν αντέδρασε σωστά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ΑΕΚ.


Ο Ιωαννίδης πήγε να ντυθεί και πάλι… ήρωας για τον Παναθηναϊκό, αλλά το σουτ του από πλάγια θέση στην περιοχή στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.


Δύο λεπτά αργότερα (90+10’), ο Σένκεφελντ ανέτρεψε τον Φερνάντες στην μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει άμεσα την άσπρη βούλα. Ο Λιβάι Γκαρσία, όμως, που ανέλαβε την εκτέλεση, σπατάλησε την ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του, καθώς ο Μπρινιόλι απέκρουσε με γροθιές.


MVP

Ο Πινέδα ήταν αυτός που έλυσε το… γόρδιο δεσμό για την ΑΕΚ, πετυχαίνοντα το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ενώ γενικότερα είχε θετική παρουσία, όντας αρκετά δραστήριος στην επίθεση.

Η φάση του αγώνα

Αδιαμφισβήτητα το δοκάρι του Ιωαννίδη στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, που θα μπορούσε να έχει αλλάξει την τύχη της αναμέτρησης.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ (81’ Τσούμπερ), Πινέδα (90’ Φερνάντες), Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο (90+12’ Μήτογλου)

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (89’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κουρμπέλης (70’ Ιωαννίδης), Ρούμπεν (89’ Τσοκάι), Μπερνάρντ, Βέρμπιτς (56’ Τσέριν), Παλάσιος, Σπόραρ


Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0