Football Talk

Σημαίνει πολλά για την ΑΕΚ αυτό το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Σημαίνει πολλά για την ΑΕΚ αυτό το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ το βράδυ και μετά από χρόνια θα βιώσει ξανά στο σπίτι της ένα τεράστιο παιχνίδι απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο – Η γεμάτη Φιλαδέλφεια, η «δίψα» για νίκη και τα σχέδια του Αλμέιδα.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Το πρώτο πραγματικά μεγάλο ντέρμπι για την ΑΕΚ στο νέο της σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια έφτασε! Σχεδόν 21 χρόνια από την τελευταία φορά θα δούμε ένα ΑΕΚ – Παναθηναϊκός στη φυσική έδρα της ΑΕΚ! Μετά από σχεδόν 21 χρόνια η ΑΕΚ θα παίξει εντός έδρας ένα μεγάλο ντέρμπι! Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό! Καμία ομάδα στον κόσμο δεν έχει βιώσει την ξενιτιά όπως τη βίωσε η ΑΕΚ παίζοντας σχεδόν δυο δεκαετίες μακριά από τη φυσική της έδρα!

Η ιστορία αποκαταστάθηκε και η ΑΕΚ γύρισε στη Φιλαδέλφεια. Όλες οι ομάδες, μία προς μία θα περάσουν από εκεί. Απόψε (19:30 Cosmote Sports 1) είναι η σειρά του Παναθηναϊκού. Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο ντέρμπι κορυφής, που ειδικά για την ΑΕΚ αυτό το ματς σημαίνει πάρα πολλά. Σε πρώτη φάση σε ό,τι έχει να κάνει με τα παραπάνω. Το πρώτο πολύ μεγάλο ιστορικό ντέρμπι στο νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε δεύτερη φάση φυσικά αγωνιστικά και βαθμολογικά.

Ο ΠΑΟ έρχεται σε αυτό το ματς με τον «αέρα» του +7. Δεν είναι μικρό πράγμα. Στην ΑΕΚ γνωρίζουν φυσικά πως ο δρόμος προς τον τίτλο είναι ακόμα μακρύς. Ομως στο μυαλό τους επίσης έχουν πως μόνο με νίκη θα μπορούν ψυχολογικά και ρεαλιστικά να συνεχίσουν την πορεία τους προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος «κυνηγώντας» με πολλές αξιώσεις τον αποψινό τους αντίπαλο.

Ο Ματίας Αλμέιδα φρόντισε τις προηγούμενες ημέρες μέσα από ομιλίες προς τους παίκτες του (και σε ολους τους τόνους!) να τους πείσει αφενός να αφήσουν πίσω τους την ήττα από τον ΠΑΣ, αφετέρου να τους δώσει να πιστέψουν πως μόνο με καρδιά, πλάνο και ψυχή θα φύγουν το βράδυ νικητές από την αρένα της Φιλαδέλφειας, δίνοντας χαρά σε 33.000 ΑΕΚτζήδες που θα γεμίσουν από νωρίς το γήπεδο. 

Οι απουσίες της ΑΕΚ σε αυτό το παιχνίδι είναι σημαντικές καθώς εκτός μάχης είναι οι εδώ και καιρό τραυματίες Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Μοχαμάντι. Επέστρεψαν οι Μάνταλος (ήταν τραυματίας) και Σιμάνσκι (ήταν τιμωρημένος με ΠΑΣ), ενώ ο Ρότα αν και με ίωση όλη την εβδομάδα, χθες έβγαλε μέρος του προγράμματος και μπήκε αποστολή.

Το αν θα είναι στην ενδεκάδα θα φανεί την τελευταία στιγμή. Από τις φυσικές του δυνάμεις θα κριθεί. Ουσιαστικά αυτή είναι και η μοναδική εκκρεμότητα για το αρχικό σχήμα. Ο Αλμέιδα λοιπόν, εκτός απροόπτου θα παρατάξει την ΑΕΚ με διάταξη 4-1-3-1-1 και τον Αθανασιάδη στο τέρμα. Δεξί μπακ Σιντιμπέ ή Ρότα. Αριστερό ο Χατζισαφί και στόπερ οι Βίντα – Μουκουντί. «Κόφτης» μπροστά τους ο Σιμάνσκι, με τον Γιόνσον δεύτερο αμυντικό χαφ. Δεξί εξτρέμ φαβορί είναι ο Άμραμπατ, ενώ αριστερά ο Πινέδα με τον Αραούχο θα εναλλάσσονται παίζοντας στη γραμμή και συγκλίνοντας προς τον άξονα κοντά στον Λιβάι Γκαρσία που θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0