Football Talk

Παναθηναϊκός: Με... όπλο του τη συγκέντρωση, για «άλωση» της Opap Arena και να ξεχωρίσει!

Παναθηναϊκός: Με... όπλο του τη συγκέντρωση, για «άλωση» της Opap Arena και να ξεχωρίσει!
Ο Παναθηναϊκός, με δεδομένη την συγκέντρωση την οποία απαιτείται για ένα τόσο συμπαντικό παιχνίδι, είναι έτοιμος να... αλώσει την Opap Arena, να πάρει την διαφορά των 10 βαθμών από την ΑΕΚ και να κάνει το «βήμα του πρωταθλητή», με τους ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βρίσκουν και πάλι τον καλό τους εαυτό!  

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Το πρώτο ντέρμπι του δεύτερου γύρου της Super League, για τον Παναθηναϊκό, είναι γεγονός. Και τι ντέρμπι! Ένα παιχνίδι… πρωταθλητή στην Opap Arena, όπου για πρώτη φορά θα υποδεχτεί αντίπαλο με… νόημα. Βεβαίως και το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ ήταν μια μονομαχία ισχυρών, αλλά τώρα η «ένωση» υποδέχεται τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, τον οποίο και κυνηγάει βαθμολογικά.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι για την γηπεδούχο ΑΕΚ, έχει μόνο ένα στόχο σχετικά με το αποτέλεσμα, τη νίκη! Ενώ για το «τριφύλλι» δύο. Πράγματι, η Opap Arena είναι η έδρα της χρονιάς. Μπορούμε να πούμε και των επόμενων ετών, αλλά για φέτος σίγουρα. Το νέο γήπεδο, της έχει δώσει μια απίστευτη ώθηση, έχει συσπειρώσει τον κόσμο, αλλά δημιουργεί και μια ατμόσφαιρα που οι φίλαθλοι μπορούν να γίνουν ο… 12ος παίκτης στο πλάι των ποδοσφαιριστών.

Ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι μόνο να μην ηττηθεί, ενώ για την ΑΕΚ κάτι άλλο πέρα από τη νίκη θα θεωρείται αποτυχία. Αυτό ουσιαστικά μεταφέρει την πίεση στην μεριά των «κιτρινόμαυρων», αφού μια επικείμενη ισοπαλία, για τους «πράσινους» δεν θα είναι το ιδανικό, με τη διαφορά να μειώνεται στους 7 βαθμούς με την ΑΕΚ. Αντιθέτως, μια νίκη για τους φιλοξενούμενους θα διευρύνει και περαιτέρω τη βαθμολογική απόσταση στους 10 βαθμούς και παράλληλα, αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει του Βόλου, η «ένωση» θα βρεθεί σε ισοβαθμία με τους «ερυθρόλευκους» αλλά και τον ΠΑΟΚ, που πήρε το τρίποντο στην Λαμία!

Προφανώς, στόχος του «τριφυλλιού» είναι η νίκη, όμως, η αγωνιστική καθίζηση που έχει σημειώσει η ομάδα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, δεν είναι σύμμαχος. Παρόλα αυτά, στα ντέρμπι ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πως… βγάζει νύχια. Όλος ο πρώτος γύρος ήταν γεμάτος αυτοπεποίθηση και δυναμισμό, με ανατροπές και σασπένς!  Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ικανοί να το διατηρήσουν και τώρα, αλλά χρειάζεται κάτι που δεν έχουν παρουσιάσει καθόλου στο δεύτερος κομμάτι του πρωταθλήματος. Την συγκέντρωση.

Με συγκέντρωση και προσήλωση οι 11 εκλεκτοί του Σέρβου τεχνικού μπορούν να «σπάσουν» την αήττητη έδρα της ΑΕΚ και να στείλουν το δικό τους μήνυμα… πρωταθλητή. Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός με νίκη «κλειδώνει» το πρωτάθλημα. Παράλληλα, ακόμη και στη χείριστη περίπτωση της ήττας, το πρωτάθλημα δεν θα έχει χαθεί. Έχουμε ξανά πει, πως η συνέχεια είναι μακρά. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ. Απλώς με μια νίκη (αν θέλετε γοήτρου) οι «πράσινοι» θα αποσπαστούν από την τετράδα και θα αφήσουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να… τρώγονται μεταξύ τους, έχοντας 10 βαθμούς ασφαλείας για διαφορά.

Τα καλά νέα για τον Παναθηναϊκό από το στρατόπεδο της ΑΕΚ, είναι πως ο Λάζαρος Ρότα δεν έχει προπονηθεί όλη την εβδομάδα, λόγω ίωσης, ενώ ο αναπληρωματικός του, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, στον αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν έκανε καλό παιχνίδι. Επιπλέον, ο τέως αρχηγός της ομάδας, Πέτρος Μάνταλος, βρισκόταν στα… pits για διάστημα σχεδόν δύο εβδομάδων και δεν είναι σε επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας. Στις γνωστές απουσίες, πλήγμα είναι τόσο ο Γκατσίνοβιτς, όσο και ο Ελίασον.

Από την μεριά του Παναθηναϊκού, το ντεφορμάρισμα για αρκετούς παίκτες είναι δεδομένο. Όμως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει στη διάθεση του όλα του τα όπλα. Ο Ρούμπεν Πέρεθ επιστρέφει στην ενεργό δράση, αφού η απουσία του στον αγώνα με τον Λεβαδειακό αφορούσε τιμωρία για κίτρινες κάρτες και όχι τραυματισμό. Συνεπώς η αρχική ενδεκάδα θα έχει διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον αγώνα της Τρίτης (3/1) στη Λιβαδειά.

Ο Αλμπέτρο Μπρινιόλι θα υπερασπιστεί και πάλι της εστία του τριφυλλιού, ενώ η άμυνα θα παραμείνει αναλλοίωτη με τον Γιάννη Κώτσιρα στα δεξιά, το δίδυμο Μάγκνουσον-Σένκεφελντ στο κέντρο και τον Χουάνκαρ αριστερά. Στον κεντρικό τομέα ο Πέρεθ θα επιστρέψει με τον Τσέριν να βρίσκει μια θέση μαζί με τον Ισπανό. Ο… τρίτος της παρέας, θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις του Γιοβάνοβιτς, όμως εκτός απροόπτου, την θέση του Δημήτρη Κουρμπέλη θα πάρει ο Μπερνάρντ και στην επίθεση στα αριστερά θα βρίσκεται ο Βέρμπιτς, δεξιά ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Αντράζ Σπόραρ.

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0