Football Talk

Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1: Σοκ για τη «βασίλισσα» με... τορπίλες των Μορένο και Πίνο! (video)

Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1: Σοκ για τη «βασίλισσα» με... τορπίλες των Μορένο και Πίνο! (video)

Με πρωταγωνιστές τους Ζεράρ Μορένο -που σκόραρε και έδωσε ασίστ- και Πίνο, η Βιγιαρεάλ επικράτησε με 2-1 (07/01) της Ρεάλ Μαδρίτης για τη 16η αγωνιστική της La Liga!

Σχετικά Άρθρα

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (07/01) έμαθαν πως θα αγωνιστούν για μια θέση στα προημιτελικά του κυπέλλου. Λίγες ώρες αργότερα τέθηκαν αντιμέτωπες για τη 16η αγωνιστική της La Liga. Βιγιαρεάλ και Ρεάλ Μαδρίτης προσέφεραν ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 2-1 (07/01)!

Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Σετιέν πλησίασε κι άλλο στην τέταρτη θέση, ενώ από την άλλη το συγκρότημα του Αντσελότι θα περιμένει το Κυριακάτικο (8/1, 22:00) ντέρμπι της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα ώστε να γνωρίζει αν θα παραμείνει πρώτη -με ισοβαθμία- ή θα υπολείπεται των Καταλανών!

Η Βιγιαρεάλ μπήκε καλύτερα στο ματς και λίγο έλειψε να προηγηθεί μόλις στο 5'. Ο Αλμπέρτο Μορένο έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Κοκλέν με ένα απίθανο τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν -κάπως- τα πράγματα αλλά στο 23' χάθηκε ακόμη μια καλή ευκαιρία για το «κίτρινο υποβρύχιο». Ο Πίνο έπαιξε το ένα-δύο με τον Μορένο, βρέθηκε απέναντι στον Κουρτουά αλλά ο Βέλγος σταμάτησε την προσπάθεια του νεαρού άσου.

Το ημίχρονο τελείωσε δίχως γκολ, με τον Βινίσιους Ζούνιορ να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 40ο λεπτό, όταν είδε τον 40χρονο Πέπε Ρέινα να αποκρούει το μεταξύ τους τετ-α-τετ!

Ότι δεν κατόρθωσε με 10 σουτ στο πρώτο μέρος, το κατάφερε με την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο η Βιγιαρεάλ! Ο Μεντί έκανε λάθος μεταβίβαση, ο (Ζεράρ) Μορένο «σέρβιρε» και ο Ζέρεμι Πίνο εκτέλεσε -σωστά αυτή τη φορά- τον Κουρτουά για το 1-0 στο 47'.

Όπως αναμενόταν, η ομάδα του Αντσελότι πήρε την κατοχή και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 58' ο διαιτητής μετά από υπόδειξη του VAR έδωσε πέναλτι σε χέρι του Φόιτ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπενζεμά (δύο λεπτά αργότερα). Ο Γάλλος έφτασε τα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα και τα εννιά σε 19 ματς κόντρα στη Βιγιαρεάλ!

Όμως δύο λεπτά μετά η ιστορία επαναλήφθηκε, στην απέναντι εστία! Ο Αλάμπα έκανε χέρι -αφού γλίστρησε- ο ρέφερι έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και ο σπεσιαλίστας του είδους Ζεράρ Μορένο ευστόχησε στο 63' για το 2-1! Ο Ισπανός στράικερ έχει 13/14 εύστοχα πέναλτι -συνολικά- στα του πρωταθλήματος.

Η συνέχεια του αγώνα βρήκε τη Ρεάλ Μαδρίτης να φτίαχνει κάποιες φάσεις, με μεγαλύτερη εκείνη στο 87', όταν ο Βινίσιους αστόχησε από κοντά., ενώ ο Ντανζούμα στα τελευταία δευτερόλεπτα αστόχησε σε κενή εστία, αφού ο Κουρτουά είχε προωθηθεί σε κόρνερ!

Το παιχνίδι τελείωσε με 2-1 και η Βιγιαρεάλ επικράτησε των «μερένχες» εντός έδρας για πρώτη φορά από το 2015! Από την άλλη, η ομάδα της Μαδρίτης αγνοεί τη νίκη στο Θεράμικα από το 2017!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βιγιαρεάλ (Κ. Σετιέν): Ρέινα, Φόιτ, Αλμπιόλ, Παόυ Τόρες, Αλμπέρτο Μορένο (72' Πεδράθα), Κοκλέν (89' Τριγκέρος), Παρέχο, Μπαένα, Τσουκουέζε, Πίνο (80' Μοράλες), Ζεράρ Μορένο (89' Ντανζούμα).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κ. Αντσελότι): Κουρτουά, Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Αλάμπα, Μεντί (64' Ροντρίγκο), Κρόος, Τσουαμενί (64' Βάθκεθ), Μόντριτς (70' Καμαβινγκά), Βαλβέρδε (82' Ασένσιο), Βινίσιους, Μπενζεμά.

Μανώλης Μακρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0