Football Talk

Μαντσίνι για Βιάλι: «Μετά τον Μιχαΐλοβιτς, έχασα έναν ακόμα αδερφό»

Μαντσίνι για Βιάλι: «Μετά τον Μιχαΐλοβιτς, έχασα έναν ακόμα αδερφό»
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αποχαιρέτησε τον Τζιανλούκα Βιάλι.
Σχετικά Άρθρα
Ο θάνατος του Τζιανλούκα Βιάλι σε ηλικία 58 ετών, αφού νικήθηκε από τον καρκίνο, βύθισε σε θλίψη ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Αρκετοί άνθρωποι του αθλητισμού έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν. Μεταξύ αυτών και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, που παρέα με τον Βιάλι, «μεγαλούργησαν» τόσο στη Σαμπντόρια, όσο και στην εθνική Ιταλίας, αποτελώντας τους «δίδυμους των γκολ».

Λίγο μετά τον θάνατο του άλλοτε συμπαίκτη, αλλά και φίλου του, μίλησε στη Gazzetta Dello Sport, ενώ αναφέρθηκε και στον επίσης πρόσφατο θάνατο ενός άλλου ανθρώπου, που ήταν πολύ «κοντά» του: του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς.

«Συναντηθήκαμε τελευταία φορά στις 29 Δεκεμβρίου. Ήταν ανίσχυρος, ειδικά η φωνή του, αλλά είχε επίγνωση. Μιλήσαμε λίγο για τα πάντα, με ρώτησε ακόμη και για τη συνάντηση τον Δεκέμβριο με τους νέους. Ήθελε να μάθει τις εξελίξεις του πρότζεκτ» ανέφερε αρχικά, για να συμπληρώσει.

«Ήλπιζα από καιρό ότι θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Σαμπντόρια, θα είχε γράψει μια εξαιρετική ιστορία, όπως έκανε όταν ήταν ποδοσφαιριστής. Ήταν προνόμιο να είμαι φίλος και συμπαίκτης του στο ποδόσφαιρο και στη ζωή.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο Gravina που τον ήθελε στην εθνική ομάδα. Με έκανε χαρούμενο. Είχε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του Euro. Οι παίκτες τον αγαπούσαν. Ο Τζιανλούκα είχε τη δύναμη και μας έδωσε το κουράγιο που δεν ξέραμε ότι είχαμε, το οποίο χρησιμοποίησε για να καταπολεμήσει την ασθένεια, μένοντας μαζί μας για όσο μπορούσε.

Μετά τον Σίνισα, αποχαιρετώ έναν άλλο αδερφό. Με τη δύναμή του, θα πάω μπροστά να του αφιερώσω κάτι σχετικό, που ονειρευόμασταν μια ζωή».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0