Football Talk

Super League: Οι... καμικάζι του ΠΑΣ Γιάννινα και οι «μικροί» που μεγαλώνουν! (video)

Super League: Οι... καμικάζι του ΠΑΣ Γιάννινα και οι «μικροί» που μεγαλώνουν! (video)
Η εκκίνηση του β' γύρου του ελληνικού πρωταθλήματος επεφύλλασε... γκέλες για τους λεγόμενους «μεγάλους» οι οποίοι αγωνίστηκαν έως και υπεροπτικά και την πάτησαν από τους τελευταίους «τροχούς της αμάξης». Άλλωστε παίζουν και οι άλλοι και μάλιστα πολύ καλά, με μπροστάρη τον αναγεννημένο, ΠΑΣ Γιάννινα.

Το Μουντιάλ του Κατάρ ανήκει πλέον στο παρελθόν και όλες οι εγχώριες διοργανώσεις επανέρχονται σιγά σιγά σε πλήρη δράση. Η ελληνική πραγματικότητα έχει μπει λοιπόν και πάλι στις ζωές μας με τη διακοπή να φαίνεται πως έχει κάνει καλό στις ομάδες που βρίσκονται στα χαμηλά «στρώματα». Οι λεγόμενοι «μικροί» είναι… φορτσάτοι στην επανεκκίνηση έχουν κάνει ζημιές και μας υπενθυμίζουν το ρομαντικό στοιχείο του αθλητισμού. Πως δεν κερδίζουν μόνο τα φαβορί.

Έγινα μέσα σε 4 στροφές και πάλι ΠΑΣ-ας

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η ομάδα εκείνη που έχει κλέψει τις εντυπώσεις ως τώρα στην επανεκκίνηση αυτή. Οι Ηπειρώτες είναι… άλλη ομάδα συγκριτικά με εκείνη του πρώτου γύρου και δη των τελευταίων αγώνων πριν το τελείωμά του (ήττες από Βόλο, ΠΑΟΚ και διασυρμός από τον Άρη). Το σύνολο του Θανάση Στάικου έχει μαζέψει οκτώ βαθμούς στις τέσσερεις τελευταίες αναμετρήσεις, γεγονός που μεταφράζεται σχεδόν σε όσους είχε στους προηγούμενους 13. Κι’ αυτοί μάλιστα προήλθαν κόντρα σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ στους, άδειους στο δεύτερο παιχνίδι λόγω τιμωρίας, Ζωσιμάδες. Η αγωνιστική ανάκαμψη των Ηπειρωτών ήταν θέμα χρόνου να φέρει και το πρώτο διπλό, στη Λιβαδειά, με το κλίμα στην πόλη των Ιωαννίνων να έχει αλλάξει άρδην.
pas_giannina_1_1.webp

Ο Άγιαξ της Ηπείρου» έπαιξε με το… μαχαίρι στα δόντια στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» και καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης με την αήττητη για 11 στροφές «Ένωσης». Oι παίκτες του ΠΑΣ ήταν πολύ αποφασισμένοι, πραγματικοί «κομάντο» στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας περισσότερα κλεψίματα και στις δύο περιπτώσεις συγκριτικά με τον ποιοτικότερο αντίπαλο (40 έναντι 33 με την ΑΕΚ, 38 έναντι 29 με τον Ολυμπιακό). Και στους δύο αγώνες, οι Γιαννιώτες έτρεξαν αρκετά, είχαν αλληλοκαλύψεις και κυρίως την όρεξη και τη διάθεση να παλέψουν μέχρι τέλους, να «ματώσουν» για το αποτέλεσμα. Και κάπως έτσι όχι μόνο βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού, παίρνοντας μια βαθιά… ανάσα αλλά σκαρφάλωσαν και στη μέση της βαθμολογίας, «χτίζοντας» μάλιστα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων.

Οι «μικροί» που αντιστέκονται

Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να κρατάει τη… σημαία (βαθμολογικά κατατασσόταν εκεί) αλλά δεν είναι μόνος του. Δύο ακόμα ομάδες οι οποίες πριν τη διακοπή φιγούραραν στην «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα, μπόρεσαν να πλήξουν τους, μεγαλύτερης δυναμικής, αντιπάλους τους. Ποιος να το περίμενε άλλωστε ότι ο Ιωνικός θα μπορούσε να βάλει εμπόδια στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό (ακόμα κι’ αν έχασε ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες), ή ότι ο ΟΦΗ θα φλέρταρε μέχρι το τελευταίο λεπτό με διπλό στο «Απόστολός Νικολαΐδης»;

Η απάντηση είναι ελάχιστοι και υπάρχει εξήγηση για αυτό, η οποία δεν έγκειται μονάχα στο γεγονός ότι δεν είχαν δείξει ικανοί οι Νικαιώτες ή οι Κρητικοί ή οι Γιαννιώτες για κάτι τέτοιο. Αφενός μεν, τα μεγάλα και εμφατικά σερί των «πρασίνων» και της ΑΕΚ δεν έδιναν την εικόνα της πιθανής γκέλας, αφετέρου δε… μπάλα είναι και γυρίζει. Η Μπρέντφορντ κέρδισε τη Λίβερπουλ, η εντυπωσιακή είναι η αλήθεια φέτος Λανς, έχει να χάσει τρία σερί παιχνίδι από την Παρί και τον πακτωλό των χρημάτων της. Οπουδήποτε αλλού είναι φυσιολογικό και στη Super League πρέπει να χύνονται… τόνοι από μελάνι για να εξηγήσει κανείς τα ανεξήγητα; Οι ισχυροί έχουν και τις κακές τους μέρες, και οι πιο αδύναμοι μπορούν να κάνουν εκεί τη ζημιά. Γιατί πολύ απλά παίζουν και αυτοί. Κι’ αν αναρωτηθεί ο απλός και αγνός Έλληνας φίλαθλος (δύσκολο το εγχείρημα αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία) τι είδους ποδόσφαιρο θέλει, τότε σίγουρα και χωρίς σκέψη θα καταλήξει σε αυτό των πρώτων αγωνιστικών του δεύτερου γύρου.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0