Football Talk

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σιτι 0-1: Παρέμειναν στο... κυνήγι της κορυφής οι Πολίτες με «χρυσό» Μαχρέζ! (video)

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σιτι 0-1: Παρέμειναν στο... κυνήγι της κορυφής οι Πολίτες με «χρυσό» Μαχρέζ! (video)
Ένα σπουδαίο διπλό στην... οικονομία του πρωταθλήματος που τη διατηρεί για τα καλά στη «μάχη» του τίτλου, πέτυχε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επιβλήθηκε με 1-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ της Τσέλσι και μείωσε τη διαφορά στους πέντε από την πρωτοπόρο Άρσεναλ. «Χρυσή» αλλαγή ο Μαχρέζ.

 

Η ποιότητα των παικτών της και το... βάθος του πάγκου ήταν αρκετά για τη Μάντσεστερ Σίτι να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το Λονδίνο, απέναντι σε μία μαχητική Τσέλσι που είχε τις φάσεις της αλλά και τις σημαντικές απουσίες (ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα) και να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο το στραβοπάτημα της Άρσεναλ. Τρία λεπτά ήταν αρκετά για τους Γκρίλις και Μαχρέζ, αφότου πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο για να συνδυαστούν και να κάνουν τη ζημιά (0-1).

Παρά τα προβλήματα τους, οι γηπεδούχοι ήταν συγκροτημένοι στο πρώτο ημίχρονο και οι παίκτες του Γκουαρδιόλα δυσκολεύονταν αρκετά να παράξουν παιχνίδι και να γίνουν απειλητικοί. Στο 38' βέβαια θα μπορούσα να είχαν πάρει «κεφάλι» στο σκορ όταν η εξαιρετική κάθετη πάσα του Γκουντογκάν, βρήκε τον Χάαλαντ, ο οποίος κοντρόλαρε με το δεξί, σούταρε με το αριστερό αλλά αστόχησε. Το πόσο καλή δουλεία είχε κάνει η Τσέλσι ανασταλτικά αποδεικνύε το γεγονός πως ο Νορβηγός σέντερ φορ έκανε μόλις 11 επαφές με τη μπαλα, λιγότερες από οποιονδήποτε άλλο, πλην το Στέρλινγκ που βγήκε αλλαγή στο 5'.

Οι «μπλε» θα μπορούσαν και εκείνοι να έχουν προηγηθεί στο 43' όταν ο νεαρός Τσουκουεμέκα έκανε το συρτό σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Έντερσον.

Στο δεύτερο μέρος η Σίτι βοηθήθηκε από τις διορθωτικές κινήσεις του Πεπ, «συνήλθε» κάπως, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και... ισοφάρισε στα δοκάρια όταν στο 51' η κεφαλιά του Ακέ, βρήκε στο οριζόντιο του Κέπα.

Στο 52' ήταν σειρά του Ντε Μπρόινε να απειλήσει με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, ο Κέπα όμως ειχε και πάλι την απάντησηΟ Τιάγκο Σίλβα αστόχησε με βολέ μέσα από την περιοχή λίγο αργότερα για να έρθει άλλη μία καλή στιγμή για τους «Πολίτες» από το γύρισμα του Μπερνάντο Σίλβα και νέο άστοχο σουτ του Βέλγου.

Τελικώς, στο 63' ο Ντε Μπρόινε άνοιξε τη μπάλα στα αριστερά στον Γκρίλις, ο Άγγλος γύρισε, ο Κέπα δεν μπλόκαρε και ο Μαχρέζ, που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο τρία λεπτά νωρίτεραπρόλαβε τον Κουκουρέγια και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Σίτι θα μπορούσε να «κλειδώσει» τη νίκη στο 72' όταν ο Ντε Μπρόινε πάτησε περιοχή από τα δεξιά, γύρισε τη μπάλα, ο Χάαλαντ έκανε την προβολή αλλά βρήκε... αέρα. Οι φιλοξενούμενοι από εκεί και πέρα διαχειρίστηκαν το ματς και πήραν το ζητούμενο.

Τσέλσι (Γκρέιαμ Πότερ): Κέπα - Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Κουλιμπαλί, Κουκουρέγια (69' Χολ) - Ζακάρια, Κόβασιτς - Πούλισικ (22' Τσουκουεμέκα), Ζίγιες (69' Γκάλαχερ), Στέρλινγκ (5' Ομπαμεγιάνγκ - 68' Ζιρόντ Χάτσινσον) - Χάβερτς.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Γουόκερ (46' Ακάνζι), Στόουνς, Άκε, Κανσέλο (46' Λιούις) – Ρόδρι, Γκιντογκάν – Μπερνάρντο Σίλβα (60' Μαχρέζ), Ντε Μπρόινε, Φόντεν (60' Γκρίλις) – Χάαλαντ.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0