Football Talk

Λαπόρτα: «Η Super League θα γίνει πραγματικότητα το 2025»

Λαπόρτα: «Η Super League θα γίνει πραγματικότητα το 2025»
Το πρότζεκτ της ESL δεν έχει κάνει... φτερά όπως φαίνεται, με τον Τζουάν Λαπόρτα να εκφράζει την πεποίθησή του πως οι οραματιστές της διοργάνωσης θα κερδίσουν τον αγώνα που δίνουν στα δικαστήρια κόντρα στην UEFA και ο νέος θεσμός θα κάνει ντεμπούτο το 2025.
Παρά τις... αναποδιές και τις φουρτούνες, η European Super League όχι μόνο υπάρχει σαν σκέψη αλλά απέχει δυόμιση χρόνια από το να πάρει «σάρκα και όστά» σύμφωνα με τα λεγόμενα του ισχυρού άνδρα της ΜπαρτσελόναΤζουάν Λαπόρτα.

Ένα πρότζεκτ το οποίο όταν είχε πρωτοακουστεί, είχε... ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και είχε «διχάσει» συλλόγους και φιλάθλους, δεν ακουγόταν εδώ και καιρό. Όπως φάινεται όμως, υπάρχει ακόμα... λάβα στο ηφαίστειο και μάλιστα αυτό είναι ιδιαίτερα ενεργό αν και εφόσον το Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αποφανθεί υπέρ των «οραματιστών».

Παρά λοιπόν την αρχική γνωμοδότηση που δεν είναι υπέρ τους λοιπόν, η ελπίδα παραμένει.. ολοζώντανη, γεγονός που γίνεται κατανοητό από τα όσα είπε ο ισχυρός άνδρας της Μπαρτσελόνα.

«Νομίζω ότι θα γίνει η Super League. Τον Μάρτιο θα έχουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Δεν θα συμμετείχα σε αυτό το πρότζεκτ αν δεν ήταν μια ανοικτή διοργάνωση που είναι αποδεκτή από τη Ρεάλ, τη Γιουβέντους και από άλλα κλαμπ που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά ενδιαφέρονται πολύ για τη διοργάνωση.

Αυτό που θέλουμε είναι να κυβερνούν οι σύλλογοι. Γι΄αυτό η απόφαση του Δικαστηρίου του Λουξεμβούργου είναι πολύ σημαντική. Ελπίζω η UEFA να είναι μέρος του πίνακα διακυβέρνησης.

Η ESL θα γίνει πραγματικότητα το 2025 αν η απόφαση είναι υπέρ μας. Αυτό που κρίνεται πλέον είναι η προστασία της ελεύθερης διοργάνωσης στο πλαίσιο της Ε.Ε και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Σαν πρώτο βήμα, θα έχουμε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα μπορεί να ανταγωνιστεί την Premier League» ανέφερε αρχικά, προτού συνεχίσει:

«Δεν νομίζω ότι οι αγγλικές ομάδες θα μπουν κατευθείαν στη διοργάνωση. Αλλά θέλουμε να πάρουν μέρος και υπάρχει επικοινωνία με τις Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Τότεναμ.

Όλα αυτά τα κλαμπ, τα περισσότερα εκ των οποίων είτε έχουν πωληθεί είτε είναι προς πώληση, ενδιαφέρονται για το πρότζεκτ. Τα εγχώρια πρωταθλήματα θα διατηρηθούν και αυτό θα καταλήξει σε μια συγχώνευση μεταξύ της Super League και της Premier League» ήταν τα λόγια του.

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0