Football Talk

Κύπελλο Ισπανίας: Η Ιντερσίτι έβαλε τρία γκολ στη Μπαρτσελόνα αλλά αποκλείστηκε! (video)

Κύπελλο Ισπανίας: Η Ιντερσίτι έβαλε τρία γκολ στη Μπαρτσελόνα αλλά αποκλείστηκε! (video)

Η Μπαρτσελόνα «τα είδε όλα» στην έδρα της Ιντερσίτι, καθώς χρειάστηκε το έξτρα ημίωρο της παράτασης για να επικρατήσει με 4-3! Εύκολη πρόκριση για τη Σεβίλλη με «πεντάρα», δύσκολο διπλό της Ατλέτικο στην έδρα της Οβιέδο!

Η Ιντερσίτι, ομάδα της τρίτης κατηγορίας στην Ισπανία, ιδρύθηκε -μόλις- το 2017. Έξι χρόνια μετά και έπειτα από τέσσερις ανόδους σε πέντε χρόνια, όλοι την ξέρουν. Γιατί; Διότι κατόρθωσε να σκοράρει τρεις φορές απέναντι στη Μπαρτσελόνα, κι όμως δεν προκρίθηκε στους «16». Ο Σολντεβίλα που παλαιότερα βρισκόταν στη «Μασία» πέτυχε χατ-τρικ, αλλά η ομάδα του Τσάβι πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση με το τελικό 4-3 να διαμορφώνεται στην παράταση!

 Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4' με κεφαλιά ο Αραούχο, στην επανεμφάνισή του με τους Καταλανούς ύστερα από 3,5 μήνες απουσίας.

Μέχρι και το 59ο λεπτό οι "μπλαουγκράνα" είχαν τον απόλυτο έλεγχο και αρκετές άστοχες προσπάθειες. Τότε, ύστερα από ένα κόρνερ, ο Σολντεβίλα με κοντινό σουτ νίκησε τον Πένια για το 1-1 και ένα ιστορικό γκολ για τους γηπεδούχους! Αυτή ήταν μόνο η αρχή των όσων ακολούθησαν!

Η...τάξη -φάνηκε πως- αποκαταστάθηκε επτά λεπτά αργότερα. Ο Ντεμπελέ είπε "ευχαριστώ" στην ωραία κάθετη του Γκάβι και με ωραίο "τσίμπημα" πέρασε τη μπάλα πάνω από το σώμα του αντίπαλου κίπερ για το 1-2 και το 6ο δικό του γκολ στη σεζόν.

Η Ιντερσίτι όμως δε το έβαλε κάτω και ισοφάρισε εκ νέου στο 74' με τον ίδιο παίκτη, τον Σολντεβίλα,ο οποίος με ωραία κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Πένια!

Ποιος είπε όμως ότι η Μπαρτσελόνα δε θα έβρισκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα; Στο 79' ο Ραφίνια απλώς έσπρωξε τη μπάλα στην κενή εστία έπειτα από ασίστ του Άλμπα για το 2-3!

Το ματς έγινε...ροντέο και ο Σολντεβίλα θα το θυμάται για μια ζωή. Αυτό διότι στο 86ο λεπτό σκόραρε ξανά, έφτασε στο χατ-τρικ και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση!

Ένα λεπτό πριν το ημίχρονο του έξτρα τριαντάλεπτου, ο Άνσου Φάτι -με τη βοήθεια κόντρας- αξιοποίησε την πάσα του Ραφίνια και έγραψε το τελικό 3-4!

Πεντάρα στη Λιναρές η Σεβίλλη!

Άνετο πέρασμα από την Ανδαλουσία είχε η Σεβίλλη. Το συγκρότημα του Χόρχε Σαμπαόλι "φιλοδώρησε" με πέντε τέρματα τη Λιναρές που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γιουσέφ Εν Νεσίρι. Ο Μαροκινός στραίκερ πέτυχε χατ-τρικ (37', 40', 74') ενώ και ο Λαμέλα σκόραρε στο 69', 12 λεπτά μετά το αυτογκόλ του Σκουαντρόνε.

Ζορίστηκε αλλά προκρίθηκε η Ατλέτικο!

Το τελικό 0-2 με το οποίο πέρασε από την έδρα της Οβιέδο η Ατλέτικο Μαδρίτης φαίνεται πιο..άνετο από ότι ήταν. Οι ποδοσφαιριστές του Σιμεόνε τα βρήκαν "σκούρα" απέναντι στην ομάδα της Segunda Division. Το σκορ άνοιξε στο 24' με ωραίο τελείωμα ο Μάρκος Γιορέντε.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση αλλά οι πιο έμπειροι "ροχιμπλάνκος" βρήκαν και δεύτερο τέρμα στο 83ο λεπτό μετά από ωραία συνεργασία και πλασέ του Μπάριος.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Τρίτη 3 Ιανουαρίου:

Εσπανιόλ - Θέλτα 3-1

Λα Νουσία - Βαλένθια 0-3

Καρταχένα - Βιγιαρεάλ 1-5

Λεβάντε - Χετάφε 3-2

Θέουτα - Έλτσε 1-0

Σπόρτινγκ Χιχόν - Ράγιο Βαγιεκάνο 2-0

Καθερένιο - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου:

Λογκρονιές - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-1

Ποντεβέδρα - Μαγίορκα 0-2 (παρ.)

Αλαβές - Βαγιαδολίδ 1-0

Τα ματς της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου:

Ίμπιθα - Ρεάλ Μπέτις

Ταραγόνα - Οσασούνα

Ελντένσε - Αθλέτικ Μπιλμπάο

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0