Football Talk

Ίντερ – Νάπολι 1-0: Ο Τζέκο έσπασε το αήττητο των «παρτενοπέι» και έδωσε νέο ενδιαφέρον στη Serie A! (video)

Ίντερ – Νάπολι 1-0: Ο Τζέκο έσπασε το αήττητο των «παρτενοπέι» και έδωσε νέο ενδιαφέρον στη Serie A! (video)

Aήττητο ήταν και πάει! Η Ίντερ υποχρέωσε την Νάπολι στην πρώτη της φετινή ήττα στη Serie A, επικρατώντας με 1-0 χάρη σε γκολ του Έντιν Τζέκο! Στους πέντε βαθμούς πλέον η διαφορά των «παρτενοπέι» από τη δεύτερη θέση.

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι, η Ίντερ ήταν η μεγάλη νικήτρια απέναντι στην πρωτοπόρο της Serie A, Νάπολι, επικρατώντας με 1-0! Κάπως έτσι, οι «νερατζούρι» υποχρέωσαν τους Ναπολιτάνους στην πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα δίνοντας νέο ενδιαφέρον για τον τίτλο!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και μόλις στο 4’ έχασαν τεράστια ευκαιρία για να προηγηθούν, όταν έπειτα από τρομερή σέντρα του Λουκάκου, ο Ντιμάρκο από τη μικρή περιοχή έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα… πλάγιο!

Στο 26’ οι «νερατζούρι» θα χάσουν νέα απίστευτη ευκαιρία. Ο Σκρίνιαρ έκανε τρομερή κάθετη στον Λουκάκου, εκείνος έκανε το γύρισμα στον Τζέκο και αυτός με τη σειρά του έστρωσε στον Νταρμιάν ο οποίος «φάτσα» με το τέρμα πλάσαρε ψηλά άουτ!

Η Νάπολι απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες των γηπεδούχων με μία πολύ καλή δική της στιγμή στο 30’. Έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία και σπάσιμο της μπάλας από τον Ανγκισά στον Ζιελίνσκι, εκείνος από τη γραμμή της περιοχής έκανε ένα τραγικό τελείωμα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Λίγο πριν το ημίχρονο, είχαμε δύο μεγάλες ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα. Στο 41’ ύστερα από τρομερό τακουνάκι του Μπαρέλα, η μπάλα στον Λουκάκου, αυτός έκανε το πλασέ με το δεξί αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μέρετ.

Οι Ναπολιτάνοι λίγο αργότερα θα χάσουν και αυτοί με την σειρά τους μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντι Λορέντσο έκανε τη σέντρα αλλά η προβολή του Ανγκισά πέρασε λίγο άουτ, με το 0-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε εξίσου δυναμικά, με την Νάπολι να απειλεί στο 52’ με τον Οσιμέν αλλά την Ίντερ να φτάνει τελικά εκείνη στο γκολ τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 56’ με τον Έντιν Τζέκο! Ύστερα από ωραία σέντρα του Ντιμάρκο στην μικρή περιοχή, ο Τζέκο ξεμαρκαρίστηκε από τον Ραχμάνι και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Μερέτ για το 1-0 της ομάδας του!

Ο αγώνας στα επόμενα λεπτά πήγε περισσότερο στη δύναμη με αρκετές κίτρινες κάρτες να… κάνουν την εμφάνισή τους. Στο 90’ ο Ονάνα κράτησε ζωντανή την Ίντερ με μία άνευ προηγουμένου επέμβαση! Ο Ρασπαντόρι έπιασε μία οβίδα μέσα από την περιοχή και ενώ ο Ονάνα δεν είχε οπτικό πεδίο, κατάφερε και έκανε μία πολύ μεγάλη επέμβαση, κρατώντας το 1-0 υπέρ της ομάδας του, το οποίο παρέμεινε μέχρι το τέλος!


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ίντερ (Σιμόνε Ιντσάγκι): Ονάνα, Σκρίνιαρ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Νταρμιάν, Μπαρέλα, Μκιταριάν, Τσαλχάνογλου, Ντιμάρκο, Τζέκο, Λουκάκου

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Μιν Τζάε, Ολιβέρα, Ανγκισά, Λομπότκα, Πολιτάνο, Ζιελίνσκι, Κβαρατσκέλια, Οσιμέν


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0