Football Talk

ΠΑΟΚ – Άρης 1-0: Το ψαλιδάκι του Ίνγκασον έκρινε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης!

ΠΑΟΚ – Άρης 1-0: Το ψαλιδάκι του Ίνγκασον έκρινε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης!

Το πανέμορφο γκολ του Ίνγκασον στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου έκανε τη διαφορά στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ τη νίκη με 1-0 απέναντι στον Άρη. Ο «δικέφαλος του βορρά» ήλεγχε σε γενικές γραμμές το παιχνίδι, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς στο τέλος και ισοβαθμεί και πάλι με τον Ολυμπιακό στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Ένα γκολ ήταν αρκετό, ώστε ο ΠΑΟΚ να επικρατήσει επί του Άρη, έπειτα από ενάμιση χρόνο και πέντε παιχνίδια. Ο Ίνγκασον στο φινάλε του πρώτου μέρους σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ, με ψαλιδάκι μέσα στη μικρή περιοχή, το οποίο αποδείχθηκε καθοριστικό, δίνοντας τη νίκη με 1-0 στον «δικέφαλο του βορρά». Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που ήλεγχε το παιχνίδι και πήρε εν τέλει τους τρεις βαθμούς, ισοβαθμώντας και πάλι με τον Ολυμπιακό στην τρίτη θέση.

1ο Ημίχρονο

Οι δυνατές μονομαχίες ξεχώρισαν κατά την έναρξη της αναμέτρησης, με την πρώτη καλή στιγμή να σημειώνεται στο 15’ και να ανήκει στους γηπεδούχους. Ο Κωνσταντέλιας εκτέλεσε κόρνερ, με τη μπάλα να καταλήγει στο Ζίβκοβιτς, ωστόσο το σουτ του Σέρβου απομακρύνθηκε σχετικά εύκολα από την άμυνα του Άρη, παραχωρώντας ακόμα μία στημένη φάση για τον ΠΑΟΚ.

Από αυτή και έπειτα από κεφαλιά του Ολιβέιρα στη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Ιτούρμπε, με αποτέλεσμα να δοθεί πέναλτι υπέρ του «δικεφάλου του βορρά» στο 22’, αφού ο διαιτητής επανεξέτασε το συμβάν στο on-field review. Παρ’ όλα αυτά, ο Σβαμπ που ανέλαβε την εκτέλεσε δεν βρήκε δίχτυα, βλέποντας τον Κουέστα να αποκρούει τη μπάλα σε πρώτη φάση και στη συνέχεια να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Ο Μαντσίνι βρέθηκε σε εξαιρετική θέση απέναντι από τον Κοτάρσκι (29’), αλλά ο Αργεντινός αστόχησε, με το σουτ του να φεύγει λίγο έξω από την εστία του 22χρονου γκολκίπερ.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε για άλλη μία φορά κοντά στο γκολ, όταν στο 34’ ο Ολιβέιρα ανέκτησε την κατοχή και μοίρασε στον Κωνσταντέλια, ο οποίος γύρισε στον Νάρεϊ. Το πλασέ του τελευταίου, όμως, βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Άρη, με τη μπάλα να κυλά βασανιστικά πάνω στη γραμμή και να καταλήγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ισπανού.  

Οι παίκτες του Λουτσέσκου «εξαργύρωσαν» εν τέλει τις ευκαιρίες τους στο πρώτο μέρος, παίρνοντας το προβάδισμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Πάλι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά και ο Ίνγκασον με ψαλιδάκι στη μικρή περιοχή νίκησε τον Κουέστα, γράφοντας το 1-0, με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

2ο Ημίχρονο

Η «ένταση» με την οποία έκλεισε το πρώτο ημίχρονο δεν συνεχίστηκε και στο δεύτερο 45λεπτο. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν είκοσι λεπτά για να παρατηρηθεί κάτι αξιοσημείωτο, όμως η κεφαλιά του Μαντσίνι στο 62’ δεν απείλησε ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση, ώστε να βρουν ένα δεύτερο τέρμα και στο 70’ έφτασε αρκετά κοντά. Ο Αουγκούστο έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, έπειτα από γύρισμα του Ζίβκοβιτς, αλλά ο Κουέστα έπεσε σωστά στη γωνία του και απομάκρυνε, αποσοβώντας τον κίνδυνο.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε ξανά ουσιαστικά, παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων να φτάσει στην ισοφάριση και έτσι πήρε τους τρεις βαθμούς, επικρατώντας με 1-0.


MVP

Ο Ίνγκασον πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, ωστόσο πέρα από αυτό, ήταν καθοριστικότατος και στον αμυντικό τομέα, κρατώντας τους αντιπάλους του μακριά από την εστία της ομάδας του.


Η φάση του αγώνα

Φυσικά το γκολ του αρχηγού του ΠΑΟΚ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, έλυσε το «γόρδιο δεσμό» με ένα πανέμορφο ψαλιδάκι, το οποίο έδωσε τελικά και τη νίκη στο «δικέφαλο του βορρά».


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Αουγκούστο, Σβαμπ, Νάρεϊ (77’ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (82’ Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς (86’ Μουργκ), Ολιβέιρα (77’ Τόμας)

Άρης (Α. Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα (79’ Καμάτσο), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε (63’ Μ. Γκαρθία), Μαντσίνι, Γκρέι


Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0