Football Talk

Τότε ο Αβραάμ, τώρα ο Σβαμπ: Χαμένο πέναλτι σε ΠΑΟΚ – Άρης στην Τούμπα, μετά από 16 χρόνια! (video)

Τότε ο Αβραάμ, τώρα ο Σβαμπ: Χαμένο πέναλτι σε ΠΑΟΚ – Άρης στην Τούμπα, μετά από 16 χρόνια! (video)

Μπορεί να ακούγεται… ακραίο, αν αναλογιστεί κανείς πως ΠΑΟΚ και Άρης θα βρεθούν τουλάχιστον δύο φορές κάθε χρόνο, όμως από το 2007 και έπειτα, δεν υπάρχει παιχνίδι τους που να έχει λάβει χώρα χαμένο πέναλτι. Μέχρι να έρθει ο Σβαμπ και να μας θυμίσει τον… Αβράαμ Παπαδόπουλο!

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ήταν ανώτερος του Άρη στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στην Τούμπα και να βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 1-0, όμως πριν από το γκολ και όσο το ματς βρισκόταν στην «λευκή» ισοπαλία, έλαβε χώρα μία στιγμή που είχαμε να αντικρίσουμε… 16 χρόνια.

Το πρώτο χαμένο πέναλτι μεταξύ τους, στο εν λόγω γήπεδο, για οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες. Ακούγεται οξύμωρο, αν αναλογιστεί κανείς τον αριθμό των παιχνιδιών που δίνουν κάθε χρόνο, πλην της τετραετίας που ο Άρης απουσίαζε από την πρώτη κατηγορία.

Πότε λοιπόν ήταν η τελευταία φορά που χάθηκε πέναλτι σε ντέρμπι της Τούμπας, πριν από το τελευταίο του Σβαμπ; Τον Φεβρουάριο του 2007, όταν ο Άρης μετέβη στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 22ο λεπτό με γκολ του Μελίσση και απώλεσε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 55’.

Όπως ο Κουέστα, έτσι και ο Ντάνιελ Φερνάντες, είχε αποκρούσει από τα «11» βήματα, με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να είναι απέναντί του, σε ένα από τα δύο πέναλτι που έχασε σε ολόκληρη την καριέρα του!

Πέρασαν λοιπόν 16 χρόνια από τότε, με το ματς εκείνο να λήγει εν τέλει 1-0. Μεσολάβησαν 18 ματς και στο 19ο η ιστορία επαναλήφθηκε, αυτή την φορά για τους γηπεδούχους…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0