Football Talk

Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 3-0: Επιστροφή στα τρίποντα με... αέρα Άκη Μάντζιου

Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 3-0: Επιστροφή στα τρίποντα με... αέρα Άκη Μάντζιου
Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχθηκε τη Λαμία και επικράτησε με 3-0 για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Συνέχεια στην αγωνιστική δράση της Super League με τον Αστέρα Τρίπολης να υποδέχεται στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»τον Παναιτωλικό για την 16Η αγωνιστική.

Πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για τον Αστέρα το 2023 και ντεμπούτο για τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο των Αρκάδων. Στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, αν και είχε ήδη γίνει η συμφωνία με τον Έλληνα τεχνικό, όμως στο Φάληρο είχε ρόλο προπονητή ο Αλέξανδρος Μανιάτογλου.

Ένα ντεμπούτο για τον Μάντζιο που μόνο πετυχημένο μπορεί να θεωρηθεί, με την ομάδα της Τρίπολης να επικρατεί με 3-0, ένα σκορ το οποίο είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Στο 18’ ο Μουνάφο ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Η Λαμία προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και ενώ το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, οι Αρκάδες βρήκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα άλλα δύο τέρματα.

Αρχικά στο 24’ με τον Αντέτζο να στέλνει την μπάλα στην εστία της ομάδας του, ενώ εφτά λεπτά αργότερα, στο 31΄, ο Τσεσκ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό σκορ μετά από ασίστ του Σίτο.

Ένα σκορ στο πρώτο ημίχρονο το οποίο σίγουρα αδικεί την προσπάθεια της Λαμίας, η οποία έδειξε ανταγωνιστική. Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα της Φθιώτιδας ήταν αισθητά καλύτερη, όμως δεν μπόρεσε να μειώσει και να προσπαθήσει να κυνηγήσει μία πολύ μεγάλη ανατροπή.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη του Αστέρα στο πρωτάθλημα, καθώς είχε προηγηθεί αυτή κόντρα στον Ιωνικό με 1-0 στις 14 Νοεμβρίου. Οι Αρκάδες με αυτό το τρίποντο έφτασαν στην 9η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς.

Η Λαμία από την άλλη, δεν κατάφερε να πάρει για δεύτερο σερί ματς κάποιον βαθμό, μιας και είχε προηγηθεί το 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Αθανάσιος Διάκος» στις 29/12. Η ομάδα της Φθιώτιδας αναζητά τη νίκη από την 1η Οκτωβρίου και το εντός έδρας 1-0 με τον Λεβαδειακό.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη βρίσκεται στη 13η θέση με 10 βαθμούς.

MVP

Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Χουάν Μουνάφο, ο οποίος ήταν σχεδόν παντού στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός αυτού, ήταν και ο παίκτης που έβαλε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης και βοήθησε τον Αστέρα να «λυθεί» και να είναι πιο άνετος στην επίθεση.

Φάση αγώνα

Δεν υπήρχε κάποιο στιγμιότυπο την ώρα του αγώνα που να... ξεχώρισε, όμως «όλα τα λεφτά» ήταν η αντίδραση των παικτών του Αστέρα μετά το 1-0. Όλοι πλησιάσαν τον σκόρερ Μουνάφο και γίνανε ένα κουβάρι από τις αγκαλιές. Δείγμα του πόσο πολύ ανάγκη είχαν οι Αρκάδες ένα γκολ που θα τους έδινε τον πρώτο λόγο για να βγουν νικητές στην αναμέτρηση.

Ενδεκάδες

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος, 4-2-3-1): 
Παπαδόπουλος - Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες - Ιγκλέσιας, Μουνάφο – Κρέσπι, Ριέρα, Σίτο – Μπαράλες

Λαμία (Σάββας Παντελίδης, 4-2-3-1): Γκαραβέλης - Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ - Μπεχαράνο, Τζανδάρης - Γιακουμάκης, Τσιλούλης, Ντε Βινσέντι – Μανούσος

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0