Football Talk

Ο... άγνωστος Παναθηναϊκός - «Καίει» την αστυνομία ο Τσακαλίδης για τα αίσχη της!

Ο... άγνωστος Παναθηναϊκός - «Καίει» την αστυνομία ο Τσακαλίδης για τα αίσχη της!
Πρώτος με διαφορά 7 βαθμών βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, με την ΑΕΚ στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μετά το διπλό στη Λιβαδειά! Το «τριφύλλι» δεν βρίσκεται σε αγωνιστική ευεξία, αλλά κάνει τη δουλειά του ακόμη και με τόσους... ντεφορμαρισμένους ποδοσφαιριστές. Ο διαιτητής της αναμέτρησης... καίει την αστυνομία για τα αίσχη της και περιμένουμε εξελίξεις.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Στη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του και μάζεψε τους, πολύ σημαντικούς, τρεις βαθμούς που είχε υποχρέωση! Ένα γκολ του Βέρμπιτς στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για να πάρουν οι «πράσινοι» το τρίποντο εν όψει του Αθηναϊκού ντέρμπι στην Opap Arena κόντρα στην ΑΕΚ.

Το… ντεφορμάρισμα

Ωραία όλα αυτά, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν θυμίζει σε τίποτα την εικόνα του πρώτου γύρου. Αλήθεια είναι πως αρκετοί παίκτες βρίσκονται σε… άσχημη αγωνιστική περίοδο και μάλιστα παίκτες κομβικοί, στους οποίους η ομάδα ποντάρει!

Tuku.jpg

Ξεκινώντας από την επίθεση προς τα πίσω, ο Σεμπάστιαν Παλάσιος φαίνεται πως δεν είναι καλά αγωνιστικά. Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ο Αργεντινός, αρχής γενομένης από την Νίκαια και το παιχνίδι με τον Ιωνικό είχε το πρώτο του δοκάρι με… φάτσα φόρα το τέρμα και όλο το χώρο στη διάθεση του, κατάφερε όμως να στείλει την μπάλα στην οριζόντια δοκό του Χουτεσιώτη.

Σε δεύτερη φάση, ο «Τούκου»,στο παιχνίδι της Λεωφόρου με τον ΟΦΗ είχε αρκετά καλές προϋποθέσεις για να δώσει στην ομάδα την ώθηση και να συνεισφέρει με κάποιο γκολ, αλλά μερικα περιττά κοντρόλ και ακόμη ένα… τρανταχτό δοκάρι, φαίνεται πως τον έχουνε επηρεάσει και ο παίκτης ψάχνει με «μανία» να βρει ένα γκολ για να αποκτήσει και πάλι την χαμένη του αυτοπεποίθηση.

Έτσι μπορεί να εξηγηθεί και το σουτ το οποίο επιχειρεί στο 54ο λεπτό από την δεξιά μεριά της επίθεσης, από δύσκολη θέση έχοντας την δυνατότητα να μοιράσει μπάλα. Αντ’ αυτού, ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού στόχευσε το δεξί παραθυράκι του Στογιάνοβιτς και την κλειστή του γωνία.

5770813_1_1.jpg

Ντεφορμάρισμα όμως περνάνε και άλλοι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης, παρά το δυναμικό του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, φαίνεται πως δεν έχει πολλά τρεξίματα, ενώ το κάθετο παιχνίδι, το οποίο τον χαρακτηρίζει και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, αγνοείται!

juan.jpg

Εκτός των δύο προαναφερθέντων, στην ίδια λίστα μπορεί να συνυπολογίζεται και ο Χουάνκαρ. Ο Ισπανός αριστερός μπακ, δείχνει να μην πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα να μην μπορεί να συνεισφέρει πολύ επιθετικά, με τα όμορφα γεμίσματα του. Τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές ο αμυντικός του Παναθηναϊκού δείχνει σημάδια πως… δεν είναι ο εαυτός του. Στην Λιβαδειά μάλιστα, λίγο έλειψε να γίνει ο μοιραίος παίκτης, όταν ένα ανόητο κοντρόλ με το στήθος, έστρωσε την μπάλα στον Βρακά, ο οποίος χωρίς να το σκεφτεί σούταρε προς την εστία. Ο «πανταχού παρών», Αλμπέρτο Μπρινιόλι, έκανε την επέμβαση της αναμέτρησης και γλίτωσε από τα χειρότερα το «τριφύλλι».

Οι ευθύνες και το χρονικό από τα αίσχη!

Σημασία ναι μεν έχει πως οι «πράσινοι» πήραν το τρίποντο, αλλά όπως γράψαμε και την περασμένη Πέμπτη (29/12): Το καμπανάκι έχει χτυπήσει. Όπως για την καλή εικόνα τα εύσημα πήρε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, το ίδιο πρόσωπο θα πρέπει να νουθετήσει τους ποδοσφαιριστές και να βρει λύση για να δούμε και πάλι το καλό πρόσωπο του πρώτου γύρου.

Στη Βοιωτία ταξίδεψαν πάνω από 4.000 φίλοι της ομάδας, παρά τον αρχικό υπολογισμό των 3.000. Οι «πράσινοι πιστοί» γέμισαν από νωρίς την πόλη της Λιβαδειάς, για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα. Ο κόσμος μπήκε στο γήπεδο, μετά από αρκετή ταλαιπωρία είναι η αλήθεια, με τους άνδρες των ΜΑΤ να περνάνε τον κόσμο έναν-έναν στο περιβάλλοντα χώρο.

Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ενώ οι δύο ομάδες έκαναν την προθέρμανση τους, οι άνδρες της αστυνομίας έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για πρώτη φορά χωρίς κάποια αιτία. Το BN Sports σας μετέφερε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ με εικόνες και βίντεο.

Ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά, αλλά στο ημίχρονο περίπου 10-15 οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν έξω από το γήπεδο, εκεί που υπήρχε παρουσία της αστυνομίας. Αν μια παραπάνω «οπαδική κουβέντα» δικαιολογούν από τους άνδρες των ΜΑΤ εκτεταμένη χρήση χημικών, τότε… η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Για να μπορέσω να σας μεταφέρω ακριβώς τι εννοούμε «εκτεταμένη χρήση», για αυτά τα 10-15 άτομα, αρχικά χρησιμοποιήθηκαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και εν συνεχεία έκαναν τουλάχιστον 10 ρίψεις δακρυγόνων. Τα δακρυγόνα αυτά κατέληξαν μέσα στην κερκίδα των φίλων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι δεν είχαν τρόπο διαφυγής, με αποτέλεσμα να σκαρφαλώνουν κάγκελα ύψους άνω των τριών μέτρων για να σωθούν εντός του αγωνιστικού χώρου.

Την ίδια εικόνα ευτυχώς, έχει τόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης, Α. Τσακαλίδης, όσο και ο παρατηρητής του αγώνα. Στο φύλλο αγώνα όλα αυτά έχουν καταγραφεί, επισημαίνοντας πως οι φιλοξενούμενοι φίλαθλοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για λόγους ασφαλείας, ενώ σημειώνεται και ο φίλαθλος ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Οι εικόνες ήταν πραγματικά τραγικές με γυναίκες και παιδιά να τρέχουν πανικόβλητοι, να σκαρφαλώνουν και να μην μπορούν να ανασάνουν. Πολλοί από αυτούς αποχώρησαν από το γήπεδο, επειδή κάποιοι αποφάσισαν να… σπάσουν αυτό το πάρτι.

5770889_1_1.jpg

 

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0