Football Talk

Νέα χρονιά και… «Same old story» για την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ! (video)

Νέα χρονιά και… «Same old story» για την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ! (video)

Μπορεί η αρχή να είναι το ήμισυ του παντός, όμως η αλήθεια είναι πως η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ έχει… συνηθίσει να μην ξεκινά καλά το εκάστοτε ημερολογιακό έτος. Πώς αλλιώς άλλωστε μπορεί να ερμηνευτεί το γεγονός πως από τις επτά αναμετρήσεις στο ξεκίνημα κάθε χρονιάς, με τον Γερμανό στο «τιμόνι» τους, οι «κόκκινοι» μετρούν μόλις δύο νίκες;

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το 2023 για την Λίβερπουλ, η οποία ηττήθηκε με 3-1 από τη Μπρέντφορντ στο Community, σε ένα ματς που αναμφίβολα αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, προσπάθησε να αντιδράσει στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά το «ξέσπασμα» περιορίστηκε μόλις μέχρι και την συμπλήρωση μίας ώρας. Ο Τσάμπερλαϊν μείωσε το σκορ, το γκολ του Νούνιες ακυρώθηκε και το 3-1 διαμορφώθηκε από τον Εμπουεμό, τέσσερα λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄, αποδεικνύοντας για 10η φορά στην φετινή Premier League, πως όταν η Λίβερπουλ μένει πίσω στο σκορ, τα πράγματα πολύ φυσιολογικά δυσκολεύουν.

Η αλήθεια είναι όμως, πως η Λίβερπουλ του Κλοπ έχει… συνηθίσει να ξεκινά με το… αριστερό τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, σχεδόν σε κάθε ημερολογιακό έτος. Το ματς με τη Μπρέντφορντ απλώς επιβεβαίωσε την αρνητική της παράδοση, καθώς στην 7η διαφορετική περίπτωση που οι «κόκκινοι» επιχείρησαν να σταματήσουν την «κατάρα», έμειναν ξανά στις δύο νίκες και ηττήθηκαν για 4η φορά από το 2016 και έπειτα.

Όσον αφορά τα ματς που έχουν επικρατήσει, κάνουμε λόγο για το «διπλό» στο Τερφ Μουρ, το 2018, αλλά και για τη νίκη με 2-0 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, στο πρώτο παιχνίδι του 2020.

Από εκεί και πέρα, η Λίβερπουλ ηττήθηκε με 2-0 από τη Γουέστ Χαμ το 2016, από τη Μάντσεστερ Σίτι την σεζόν που έχασε το πρωτάθλημα, έχοντας καταγράψει μόνο αυτό το ματς, από το οποίο έφυγε με… μηδέν βαθμούς και φυσικά, το 1-0 από τη Σαουθάμπτον, το 2021.

Τέλος, οι ισοπαλίες της, προέκυψαν το 2017 (2-2 με τη Σάντερλαντ) και πέρυσι, με το ίδιο σκορ με την Τσέλσι, σε ένα αποτέλεσμα που κρίνεται σαφώς αρνητικό, αν αναλογιστεί κανείς πως οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0 από πολύ νωρίς, αλλά ισοφαρίστηκαν πριν από την λήξη του πρώτου μέρους.

Κοιτώντας κανείς τους αριθμούς, θα διαπιστώσει πως η Λίβερπουλ γενικότερα σκοράρει στα πρώτα ματς του εκάστοτε ημερολογιακού έτους, με εξαίρεση τις ήττες από Γουέστ Χαμ και Σαουθάμπτον. Παράλληλα όμως, έχει δεχθεί γκολ και στο 85% των περιπτώσεων, με μοναδική εξαίρεση να αποτελεί το τρίποντο επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, την χρονιά της κατάκτησης του πρωταθλήματος με 99 βαθμούς!

Αναλυτικά, τα πρώτα ματς του Γιούργκεν Κλοπ σε κάθε ημερολογιακό έτος στην Premier League:

Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ 2-0 (2016)

Σάντερλαντ – Λίβερπουλ 2-2 (2017)

Μπέρνλι – Λίβερπουλ 1-2 (2018)

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 2-1 (2019)

Λίβερπουλ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-0 (2020)

Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ 1-0 (2021)

Τσέλσι – Λίβερπουλ 2-2 (2022)

Μπρέντφορντ – Λίβερπουλ 3-1 (2023)


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0