Football Talk

Η Μπρέντφορντ και οι… άλλοι τέσσερις, που «τιμώρησαν» Κλοπ και Γκουαρδιόλα την ίδια σεζόν! (video)

Η Μπρέντφορντ και οι… άλλοι τέσσερις, που «τιμώρησαν» Κλοπ και Γκουαρδιόλα την ίδια σεζόν! (video)
Η Μπρέντφορντ επικράτησε με 3-1 της Λίβερπουλ για την 19η αγωνιστική της PremierLeagueκαι μπήκε σε ένα κλειστό γκρουπ ομάδων, που κατάφεραν να νικήσουν τους redsτου Γιούργκεν Κλοπ και την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, την ίδια αγωνιστική περίοδο.

Μια από τις αποκαλύψεις της φετινής Premier League είναι χωρίς αμφιβολία, η Μπρέντφορντ του Τόμας ΦράνκΟι «μέλισσες» αφού πέτυχαν πέρσι τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία, αποκτώντας εμπειρία με απώτερο σκοπό την μονιμοποίηση τους στην Premier League, τη φετινή σεζόν έχουν ανεβάσει τον πήχη και η αγωνιστική τους εικόνα το αποδεικνύει περίτρανα.

Βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 26 βαθμούς, μόλις έξι πίσω από την πρώτη τετράδα, παρουσιάζοντας επίσης, ένα εντυπωσιακό πρόσωπο απέναντι στις «μεγάλες» ομάδες του Νησιού. Συγκεκριμένα, απέσπασε ισοπαλία από την Τσέλσι (0-0), επικράτησε με το ευρύ 4-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πήρε τεράστια νίκη στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι (2-1), μοιράστηκε το βαθμό της ισοπαλίας με την Τότεναμ (2-2) και τέλος, ξεκίνησε με το… δεξί τη νέα χρονιά, νικώντας την Λίβερπουλ με 3-1.

Έτσι, η Μπρέντφορντ μπήκε σε ένα κλειστό γκρουπ ομάδων,  που κατάφεραν στα χρόνια της κυριαρχίας των Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Γκουαρδιόλα στην Premier League, να νικήσουν την ίδια σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα, την Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Σίτι. Ποιες όμως οι υπόλοιπες τέσσερις; Το ΒΝ Sports τις βρήκε σας τις παρουσιάζει…

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2017/18)

Όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο Ζοσέ Μουρίνιο, ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της καριέρας του, ήταν η 2η θέση που κατετάγη με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη σεζόν 2017/2018. Μάλιστα, το τότε σύνολο του Special One είχε καταφέρει να νικήσει τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Η αρχή έγινε με τους reds την 30η αγωνιστική με σκορ 2-1 και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Ράσφορντ που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, ενώ σπουδαία ήταν και η νίκη με 3-2 απέναντι στους «σίτιζενς» με ολική ανατροπή και σκόρερ τους Πολ Πογκμπά (σκόραρε δύο φορές) και Κρις Σμόλινγκ.

Λέστερ (2020/21)

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς τη σεζόν 2020/21 μπορεί να έχασε το εισιτήριο του Champions League μόλις για έναν πόντο από την Τσέλσι, αλλά κατάφερε να επιβληθεί την ίδια σεζόν, απέναντι στην Λίβερπουλ και στην Μάντσεστερ Σίτι.

Αρχικά, πέρασε σαν… σίφουνα από το Έτιχαντ με σκορ 5-2 στην 3η «στροφή» του πρωταθλήματος, σε μια ήττα που συγκλόνισε την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Στο δεύτερο γύρο, οι «Λύκοι« φιλοξένησαν την Λίβερπουλ και μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Σαλάχ, κατάφεραν γυρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν μια πολύτιμη νίκη με σκορ 3-1.

Μπράιτον (2020/21)

Οι «γλάροι» τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό πρόσωπο απέναντι στις μεγάλες ομάδες και δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση οι Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Η αρχή έγινε την 22η αγωνιστική απέναντι στην Λίβερπουλ, όπου ένα γκολ του Στέφαν Αλζάτε ήταν αρκετό να δώσει τη νίκη στην Μπράιτον μέσα στο Άνφιλντ.

Τέλος, «θύμα» έπεσε και η ομάδα του Μάντσεστερ την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, καθώς σε ένα ματς γεμάτο από ανατροπές, η Μπράιτον πήρε τη νίκη με 3-2.

Τσέλσι (2020/21)

Τη σεζόν που η Τσέλσι κατέκτησε το Champions League, μπορεί στην Αγγλία να αρκέστηκε στην 4η θέση του πρωταθλήματος, αλλά ήταν απόλυτα ικανή στα μεγάλα ντέρμπι.

Σειρά είχε και πάλι η Λίβερπουλ, αφού στην εκτός έδρας αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής, το γκολ του Μέισον Μάουντ έδωσε τους τρείς βαθμούς της νίκης στην ομάδα του Τόμας Τούχελ.

Επιπλέον, οι «μπλε» επικράτησαν και της Μάντσεστερ Σίτι λίγες ημέρες πριν τον τελικό των δύο ομάδων για το Champions League, αφού το τέρμα του Μάρκος Αλόνσο διαμόρφωσε το τελικό 2-1, δίνοντας στην Τσέλσι την απαιτούμενη ψυχολογία ενόψει του τελικού που εν τέλει, κέρδισε και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης. 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0