Football Talk

Ρέιντζερς – Σέλτικ: Χρειάζεται ένας… Γιώργος από τον πάγκο για να λήξει 2-2 το «Old Firm» στο Άιμπροξ! (video)

Ρέιντζερς – Σέλτικ: Χρειάζεται ένας… Γιώργος από τον πάγκο για να λήξει 2-2 το «Old Firm» στο Άιμπροξ! (video)

Μπορεί η Ρέιντζερς και η Σέλτικ να είναι δύο ιδιαίτερα επιθετικές ομάδες, οι οποίες αρέσκονται να σκοράρουν στα ντέρμπι μεταξύ τους, όμως το τελικό 2-2 που προέκυψε στην έδρα των «μπλε», δεν είναι ιδιαίτερα συχνό αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια, έχει να προκύψει από το 2011! Τότε, που ο Γιώργος Σαμαράς αγωνιζόταν ακόμη στους φιλοξενούμενους, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται από έναν… άλλον Γιώργο.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό ντέρμπι του «Old Firm» έκανε την εμφάνισή του με το νέο ημερολογιακό έτος. Ένα ματς ανάμεσα σε Ρέιντζερς και Σέλτικ με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, με τους γηπεδούχους να φέρνουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, να προβαίνουν στην ανατροπή, αλλά να μην μπορούν να φτάσουν σε ένα σημαντικό τρίποντο, που θα έφερνε την διαφορά στις δύο νίκες.

Ο Φουρουχάσι ισοφάρισε στο 87΄, σε μία φάση που είχε συμμετοχή στο ξεκίνημα και ο Γιώργος Γιακουμάκης, με την Σέλτικ να ισοφαρίζει εν τέλει σε 2-2 και να συνεχίζει αλώβητη στην Scottish Premiership.


Αναζητώντας το προηγούμενο 2-2 στην έδρα της Ρέιντζερς, πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο στο μακρινό 2011. Τότε, που η εξέλιξη της αναμέτρησης δεν απείχε και πολύ από αυτό που αντικρίσαμε στο 2023,  με τον Γουιτάκερ να δίνει το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 40’ με πέναλτι, όπως και ο Ταβερνιέρ, αλλά η απάντηση να είναι άμεση.

Ο Μπράουν έκανε το 2-2, αλλά το εντυπωσιακό της υπόθεσης, είναι πως όπως και σήμερα (02/01), έτσι και τον Φεβρουάριο του 2011 για το Κύπελλο Σκωτίας, χρειάστηκε να περάσει ένας Έλληνας στο ματς για να επέλθει η ισοφάριση.


Γιώργος και… αυτός! Ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος αντικατέστησε τον Καγιάλ στο 62’ και τρία λεπτά μετά, η Σέλτικ βρήκε τον τρόπο να μην ηττηθεί.

Έκτοτε, έχουν μεσολαβήσει, 18 παιχνίδια μεταξύ τους, αλλά ποτέ δεν έκανε το 2-2 την εμφάνισή του σε ενενηντάλεπτο. Συνεπώς, ίσως πάντα ένας… Γιώργος να χρειάζεται, ώστε το «Old Firm» στο Άιμπροξ να λήξει ισόπαλο, με τέσσερα γκολ αθροιστικά…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0