Football Talk

We don’t buy superstars, we make them: Η απόκτηση του Μούντρικ από την Άρσεναλ, συνεχίζει την… λογική του Βενγκέρ! (video)

We don’t buy superstars, we make them: Η απόκτηση του Μούντρικ από την Άρσεναλ, συνεχίζει την… λογική του Βενγκέρ! (video)

Η ιστορία του Μιχαΐλο  Μούντρικ, το ενδιαφέρον της Άρσεναλ, οι πιθανότητες απόκτησης και το όνειρο ενός παιδιού που αναμένεται να γίνει πραγματικότητα. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται, με τους «κανονιέρηδες» να δείχνουν πως βρίσκονται όλο και πιο κοντά στην ανακοίνωση της μεταγραφής του! Μίας μεταγραφής που έχει πολλά αγωνιστικά οφέλη και είναι έντονα επηρεασμένη από τον Αρσέν Βενγκέρ!

Αν ένας ποδοσφαιριστής έχει ως στόχο να πάρει μεταγραφή σε μία ομάδα, μπορεί να κινήσει… γη και ουρανό για να το πετύχει. Το δείχνει, το δηλώνει, πιέζει με τον τρόπο του τον σύλλογο στον οποίο ανήκει προς αυτή την κατεύθυνση. Ό,τι ακριβώς πράττει δηλαδή και ο Μιχαΐλο Μούντρικ της Σαχτάρ Ντόνετσκ, ο οποίος δεν θέλει να κρύψει το γεγονός πως στοχεύει να αποχωρήσει από την Ουκρανία.

Το ματς της Άρσεναλ με την Μπράιτον και η νίκη με 4-2 των «κανονιέρηδων», αποτέλεσε την δεύτερη φορά που ο Ουκρανός παρακολούθησε παιχνίδι της πρωτοπόρου της Premier League. Πώς το γνωρίζουμε; Από την ανάρτησή του στο Instagram, μερικές ημέρες μετά και την πρώτη, στην ανατροπή των Λονδρέζων επί της Γουέστ Χαμ στο Έμιρεϊτς.

Κάθε του κίνηση μοιάζει… στρατηγική και χαρακτηρίζεται πλήρως από τον αυθορμητισμό ενός παιδιού, που δείχνει πως επιθυμεί να γίνει κάτοικος Λονδίνου. Η Άρσεναλ τον θέλει, ο ίδιος φαίνεται να έχει συμφωνήσει με τον Μικέλ Αρτέτα για πολυετές συμβόλαιο και το μόνο που εκκρεμεί είναι να ανάψει το «πράσινο φως» η νυν ομάδα του.

Να αποδεχθεί την πρόταση των 70 εκατομμυρίων της Άρσεναλ και να αφήσει τον Μούντρικ να ταξιδέψει για το «Νησί», με στόχο να προσαρμοστεί άμεσα, να πάρει χρόνο συμμετοχής στην φετινή Premier League και να δώσει ακόμη περισσότερες επιθετικές επιλογές στον Μικέλ Αρτέτα, για το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν.

Διότι αυτό είναι το κίνητρο, πίσω από την πρόθεση της Άρσεναλ να τον κάνει δικό της. Να αποκτήσει μεγαλύτερο πλουραλισμό στην επίθεση και να μπορεί να καλύψει επάξια έναν ενδεχόμενο τραυματισμό. Όταν άλλωστε ο Γκαμπριέλ Ζεσούς τέθηκε εκτός, ο Έντι Ενκέτια ήταν εκεί για να γεμίσει το κενό.

Τι θα συμβεί όμως αν ο νεαρός Άγγλος δεν μπορούσε να αγωνιστεί σε συνεχόμενα ματς, πριν τα τέλη Φεβρουαρίου; Κάποιος θα έπρεπε να καλύψει την θέση του, με τον Μαρτινέλι να έχει αυτή την δυνατότητα, αλλά το αριστερό άκρο να μένει «γυμνό». Αυτό ακριβώς προσδίδει με την απόκτησή του ο Μούντρικ στην Άρσεναλ. «Βουλώνει» τρύπες και διατηρεί ομοιόμορφο τον σχηματισμό της ομάδας, με τον Μικέλ Αρτέτα να θέλει να έχει στην διάθεσή του δύο ακραίους, με έφεση στο ένας εναντίον ενός.

Παράλληλα, με την ενδεχόμενη απόκτηση του Μούντρικ, η Άρσεναλ συνεχίζει και ένα project που «τρέχει» την τελευταία τριετία και είναι απόλυτα συνυφασμένο με τη λογική του Αρσέν Βενγκέρ. «Παίρνουμε ταλέντα και τους κάνουμε super star». Έτσι συνέβη με τους Σάκα και Σμιθ Ρόου, από τα φυτώρια της ομάδας, προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε η απόκτηση του Μαρτινέλι από την Βραζιλία και κάπως έτσι, πείστηκε ο Μαρτίν Έντεγκααρντ να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο, όντας πλέον και ο αρχηγός.

Μένει να δούμε αν η… παράδοση θα συνεχιστεί. Ο Μούντρικ ταιριάζει στην Άρσεναλ, ο ίδιος θέλει να μεταβεί στο Βόρειο Λονδίνο και όλα δείχνουν πως η κοινή επιθυμία θα οδηγήσει σε… γάμο!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0