Football Talk

Οι 10 απίθανες αποκρούσεις του 2022! (video)

Οι 10 απίθανες αποκρούσεις του 2022! (video)

Μιας και το 2022 τελείωσε είναι ευκαιρία να δούμε τις 10 αποκρούσεις που μας άφησαν με ανοιχτό το στόμα μέσα στη χρονιά!

Μπορεί στο ποδόσφαιρο τα γκολ να τραβάνε τα βλέμματα. Ένα εντυπωσιακό γκολ «παίζει» παντού και πολύ περισσότερο από μια αντίστοιχη απόκρουση τερματοφύλακα.

Είναι όμως μερικές επεμβάσεις που πραγματικά σε αφήνουν με ανοιχτό το στόμα και με το μυαλό να σκέφτεται «τι έπιασε;!».

Παρακάτω θα δείτε 10 από αυτές που ξεχωρίσαμε, πάντα με χρονολογική σειρά!

3 Ιανουαρίου 2022: Η απόκρουση «αλά χάντμπολ» του Τερ Στέγκεν!

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η χρονιά για έναν τερματοφύλακα από μια σπουδαία απόκρουση. Ακόμα καλύτερα αν αυτή είναι καθοριστική για την έκβαση του αγώνα. Συνέβησαν και τα δύο στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μαγίορκα (0-1) αφού ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε σαν τερματοφύλακας χάντμπολ τo κοντινό σουτ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις του ματς!

27 Φεβρουαρίου 2022: Η επική διπλή απόκρουση του Μεντί στο «Γουέμπλεϊ»!

Στον τελικό του Carabao Cup (που κατέκτησε η Λίβερπουλ) ο Εντουάρντ Μεντί πραγματοποίησε μια σπουδαία διπλή-απόκρουση. Πρώτα είπε «όχι» στο δυνατό σουτ του Κεϊτά και ύστερα σταμάτησε εξ επαφής τον Σαντιό Μανέ!

6 Απριλίου 2022: Όταν ο Κουρτουά το «έβγαλε» με το αντίθετο χέρι!

Στην αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League ο Τιμπό Κουρτουά έμεινε στη «σκιά» του Μπενζεμά που πέτυχε χατ-τρικ. Ωστόσο ο Βέλγος κίπερ πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή απόκρουση -με αντίθετο χέρι- σε «βολίδα» του Αθπιλικουέτα και κράτησε το προβάδισμα δύο τερμάτων για τη «βασίλισσα».

1 Μαϊου 2022: Η απόκρουση της χρονιάς στην Αγγλία από τον Πίκφορντ!

Την Πρωτομαγιά του 2022 η Έβερτον πήρε μια σπουδαία νίκη επί της Τσέλσι με 1-0. Αυτή η νίκη βέβαια δε θα είχε έρθει ποτέ αν ο Τζόρνταν Πίκφορντ δεν είχε βγάλει το…άβγαλτο! Στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης όλοι θεώρησαν ότι ο Αθπιλικουέτα θα ισοφαρίσει. Ο Πίκφορντ όμως είχε άλλη άποψη!

28 Μαϊου 2022: Ο ώμος του Κουρτουά έδωσε το Champions League στη Ρεάλ!

Στον μεγάλο τελικό του Champions League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης ο Τιμπό Κουρτουά πραγματοποίησε ρεκόρ με εννέα αποκρούσεις! Όλες ήταν σπουδαίες, όμως καμία δε μπορεί να συγκριθεί με εκείνη στο σουτ του Σαλάχ, όταν ο Κουρτουά απέκρουσε με τον…ώμο και έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα του!

14 Ιουνίου 2022: Ο Νόιερ έκανε τον Μπαρέλα να τραβάει τα μαλλιά του!

Σε ένα ματς με επτά γκολ και μεγάλη νικήτρια τη Γερμανία απέναντι στην Ιταλία για το Nations League, ο Μάνουελ Νόιερ φρόντισε να πάρει όλη τη δόξα! Στα 36 του χρόνια ο Γερμανός πορτιέρο έσωσε με αδιανόητο τρόπο ένα γκολ που έμοιαζε..βέβαιο και έκανε τον Νικολό Μπαρέλα να τραβάει τα μαλλιά του!

12 Οκτωβρίου 2022: Το…κεφάλι του Μινιολέ σταμάτησε τον Μοράτα!

Ο Σιμόν Μινιολέ έχει ακούσει πολλά στην καριέρα του. Οι «γκάφες» του με τη φανέλα της Λίβερπουλ έχουν μείνει στην ιστορία. Στην ιστορία όμως έμεινε και η απίστευτη επέμβασή του με το κεφάλι, στην προσπάθεια του Μοράτα στο 89ο λεπτό, που χάρισε το βαθμό στην Κλάμπ Μπρίζ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης!

22 Οκτωβρίου 2022: Ο «ιπτάμενος» Οδυσσέας!

Είναι σίγουρα η πιο σπουδαία απόκρουση της μέχρι τώρα καριέρας του. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος που θεωρείται από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Ευρώπης ήταν καθοριστικός στο ντέρμπι του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Ο Έλληνας κίπερ πραγματοποίησε μια απίθανη επέμβαση στην κεφαλιά του Ταρεμί στο 16ο λεπτό της συνάντησης!

10 Δεκεμβρίου 2022: Μυθικός Μπόνο έστειλε το Μαρόκο στα ημιτελικά!

Στο Μουντιάλ του Κατάρ το Μαρόκο έγινε η πρώτη αφρικανική χώρα που φτάνει μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού. Και σίγουρα χρωστάει πάρα πολλά στον κίπερ Μπόνο. Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης «απογειώθηκε» στο 83ο λεπτό (με το ματς στο 1-0 υπέρ της ομάδας του) και έστειλε τη μπάλα κόρνερ στο σουτ του Ζοάο Φέλιξ!

18 Δεκεμβρίου 2022: Η απόκρουση-μισό Μουντιάλ του Μαρτίνες!

Στον απίθανο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ συνέβησαν πολλά. Τόσα ώστε να χρειάζονται χιλιάδες λέξεις. Ωστόσο, η πιο καθοριστική στιγμή το αγώνα εντοπίζεται στις καθυστερήσεις της παράτασης. Όταν ο Κόλο Μουανί βρέθηκε «φάτσα» με τον Έμι Μαρτίνες, εκτέλεσε και ο κίπερ της Αργεντινής άπλωσε το πόδι, γλίτωσε τη χώρα του από την ήττα και έστειλε το ματς στα πέναλτι!

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0