Football Talk

Ο Ιανουάριος είναι η… ελπίδα των διωκτών της Άρσεναλ! (video)

Ο Ιανουάριος είναι η… ελπίδα των διωκτών της Άρσεναλ! (video)

Υπάρχει τρόπος να σταματήσει κανείς αυτή την Άρσεναλ; Μόνο ένας αστάθμητος παράγοντας. Το πρόγραμμα. Τρεις πολύ δύσκολες συναντήσεις, που θα λάβουν χώρα μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου, την στιγμή που οι «κανονιέρηδες» θα τεθούν αντιμέτωποι σε 45 μέρες και με τη Μάντσεστερ Σίτι!

Κάθε φορά που η Άρσεναλ αντιμετωπίζει μία ομάδα της Premier League, το ερώτημα όλων είναι αν θα καταφέρει να συνεχίσει το σερί που η ίδια έχει «χτίσει». Μία ομάδα με χαρακτήρα, που έχει αποκτήσει πλέον την δική της αγωνιστική ταυτότητα, που ξέρει τι θέλει και πώς να το πάρει εντός αγωνιστικού χώρου.

Οι αριθμοί της άλλωστε «μιλούν» από μόνοι τους. Είναι αήττητη στο Έμιρεϊτς και μετρά επτά διαδοχικές νίκες στο «σπίτι» της. Η μοναδική ομάδα με το απόλυτο, αναφορικά με τη συγκομιδή βαθμών εντός έδρας. Το ίδιο συμβαίνει και μακριά από το Βόρειο Λονδίνο, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν συγκεντρώσει 22 από τους 27 διαθέσιμους βαθμούς, έχοντας ως απώλεια την ισοπαλία με την Σαουθάμπτον και τη μοναδική τους ήττα: αυτή από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο Ολντ Τράφορντ με 3-1.

Υπό αυτές τις συνθήκες και παίρνοντας ως δεδομένο πως οι «κανονιέρηδες» αποτελούν τη μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που σκοράρει σε κάθε ματς της Premier League, υπάρχει τρόπος να χαθεί ο πρώτος τίτλος μετά από 18 χρόνια;

Πιθανώς, μόνο σε μία περίπτωση. Αν το πρόγραμμα των συνεχόμενων αναμετρήσεων, την επηρεάσει σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτό που και η ίδια υπολογίζει. Στις 3 Ιανουαρίου αντιμετωπίζει τη Νιούκαστλ στο «σπίτι» της. Την υποδέχεται στο Βόρειο Λονδίνο, έχει καλή παράδοση απέναντί της, αλλά δεν πρέπει να λησμονούμε το γεγονός πως οι «καρακάξες», έχουν ηττηθεί όσες φορές και η Άρσεναλ: μόλις μία δηλαδή, αυτή από τη Λίβερπουλ, με 2-1 στο Άνφιλντ.

Από εκεί και πέρα, έχουμε την διακοπή για τα ματς του FA Cup. Εκεί συναντά την Όξφορντ εκτός έδρας, σε μία συνάντηση που ναι μεν ο Μικέλ Αρτέτα έχει την δυνατότητα να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές, αλλά από την άλλη, θα κληθεί να αποδείξει τον λόγο που η ομάδα του έχει κατακτήσει τον εν λόγω θεσμό 14 φορές.

Επανερχόμαστε στην Premier League και στα μέσα του μηνός συναντά την Τότεναμ, στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου. Ακόμη μία δύσκολη αναμέτρηση, η οποία αποτελεί και τον βασικό λόγο που οι «κανονιέρηδες» δεν βγήκαν πέρυσι στο Champions League. Την βρήκαν στον δρόμο τους τρεις στροφές πριν το τέλος, ήθελαν έστω και την ισοπαλία, ηττήθηκαν με 3-0 και εν συνεχεία ακολούθησε και η δεύτερη απώλεια, με 2-0, από τη Νιούκαστλ.


Ο μήνας κλείνει με την υποδοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Έμιρεϊτς. Και αν πολλοί θεωρούν υλοποιήσιμο τον στόχο κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους», ας θυμηθούμε πως ναι μεν η Άρσεναλ κέρδισε 3-1 την τελευταία φορά σε αυτό το γήπεδο, αλλά μέχρι το γκολ του Γκρανίτ Τσάκα, υπάρχει μία τεράστια ευκαιρία του Μπρούνο Φερνάντες, ένα δοκάρι του Νταλότ και ένα χαμένο πέναλτι από τον πρώτο Πορτογάλο!

Συνεπώς, όπως αντιλαμβάνεστε, τα τρία επόμενα ματς της Premier League για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είναι εξαιρετικά κρίσιμα. Ένα πρόγραμμα και 270 αγωνιστικά λεπτά, που ενδέχεται στο τέλος να κρίνουν ακόμη και τον τίτλο. Και όλα αυτά, πριν καν φτάσουμε στις 15 Φεβρουαρίου, όπου οι Λονδρέζοι θα συναντήσουν στο Έμιρεϊτς τη Μάντσεστερ Σίτι, στην πρώτη εκ των δύο συνάντησή τους σε επίπεδο πρωταθλήματος…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0