Football Talk

Άρσεναλ, συνέχισε την παράδοση: Με 43+ βαθμούς σε 16 ματς, καμία ομάδα στο «Νησί» δεν έχασε το πρωτάθλημα!

Άρσεναλ, συνέχισε την παράδοση: Με 43+ βαθμούς σε 16 ματς, καμία ομάδα στο «Νησί» δεν έχασε το πρωτάθλημα!

Έχουμε φτάσει πλέον στην 16η αγωνιστική και η Άρσεναλ αντέχει. Κάθε εβδομάδα συζητάμε αν θα περάσει νικηφόρα για ακόμη μία φορά και κάθε φορά το… ξανακάνει. Ναι, αυτή η ομάδα μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα και η ιστορία το επιβεβαιώνει! Με τέτοια συγκομιδή βαθμών, κανείς και ποτέ δεν έχασε τον τίτλο!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε να ολοκληρώσει το 2022 η Άρσεναλ, η οποία επικράτησε με 4-2 της Μπράιτον εκτός έδρας, εκμεταλλεύτηκε πλήρως την «γκέλα» της Μάντσεστερ Σίτι με την Έβερτον και αύξησε την διαφορά στους 7 βαθμούς, γεγονός που την καθιστά μόνη, πρώτη και με διαφορά από τον 2ο στην κατάταξη της Premier League.

Οι «κανονιέρηδες» αναζητούν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 18 χρόνια και τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι το φαβορί για να φτάσουν μέχρι το τέλους. Επιδεικνύουν εντυπωσιακή σταθερότητα, έχουν συγκεντρώσει 43 από τους 48 διαθέσιμους βαθμούς και η μέχρι τώρα πορεία τους, αποδεικνύει πως η ομάδα του γνωρίζει πλέον τι θέλει και πώς να το πάρει, εντός αγωνιστικού χώρου.

Κανέναν δεν θα ακούσουμε να συζητά ανοιχτά για πρωτάθλημα, από το «στρατόπεδο» της Άρσεναλ. Ο Μαρτίν Έντεγκααρντ, ερωτώμενος για την ισοπαλία της Μάντσεστερ Σίτι, είπε πως κοιτά μόνο την ομάδα του, ενώ ο Μπουκάγιο Σάκα, σε αντίστοιχο ερώτημα, ήταν διπλωματικός.

Στην πραγματικότητα όμως, η Άρσεναλ έχει κάθε δικαίωμα να κάνει… όνειρα, καθώς πέρα από την εικόνα της, η ιστορία την… αναδεικνύει πρωταθλήτρια. Γιατί το λέμε αυτό;

Διότι έγινε μόλις η 5η διαφορετική ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που καταφέρνει να ξεκινήσει την σεζόν με 43+ βαθμούς σε 16 παιχνίδια. Το έχει κάνει η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο το 2005-06, η Λίβερπουλ πριν από μία τριετία, με τον Γιούργκεν Κλοπ (46 βαθμοί), η Μάντσεστερ Σίτι του 2017 (επίσης 46) και η Τότεναμ του 1960, σε ένα πρωτάθλημα όμως με διαφορετικές απαιτήσεις (2 βαθμούς η νίκη, στο γράφημα υπολογίζεται με 3).

Συνεπώς, στην εποχή της Premier League, η Άρσεναλ είναι μόλις η 4η ομάδα που φτάνει κοντά στο ½ του πρωταθλήματος, έχοντας χάσει μόλις πέντε πόντους από το σύνολο των βαθμών που θα μπορούσε να έχει. Τι συνέβη στις προηγούμενες περιπτώσεις; Όλες πήραν το πρωτάθλημα! Γιατί να μην κάνουν και οι «κανονιέρηδες»;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0