Football Talk

Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ 1-1: Από ήρωας… μοιραίος ο Αλόνσο και «γκέλα» στο κλείσιμο του 2022!

Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ 1-1: Από ήρωας… μοιραίος ο Αλόνσο και «γκέλα» στο κλείσιμο του 2022!

Το 2022 τελείωσε με.. γκέλα για την Μπαρτσελόνα, αφού η Εσπανιόλ είπε «ναι» στο πέναλτι - δώρο του σκόρερ Μάρκος Αλόνσο και έφυγε με την ισοπαλία από το Καμπ Νόου (1-1).

Παρουσία 88.095 οπαδών στο "Καμπ Νόου ο Μάρκος Αλόνσο από ήρωας έγινε μοιραίος. Ο Ισπανός μπακ άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό, αλλά στο 71' έκανε πέναλτι στον Χοσέλου που δε λάθεψε για το τελικό 1-1. Έτσι το 2023 θα βρει Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης...συγκατοίκους στην κορυφή της La Liga!

Πριν τη σέντρα της αναμέτρησης Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Γκάβι "πόζαραν" στο κοινό του Καμπ Νόου με το "χρυσό παπούτσι" και το βραβείο "Golden Boy" αντίστοιχα. Φυσικά, κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του θρυλικού Πελέ.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά στο ματς και βρήκε το γρήγορο γκολ που έψαχνε με...τρείς κεφαλιές! Ο Ραφίνια εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λεβαντόφσκι πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Κρίστενσεν τη δεύτερη και ο Μάρκος Αλόνσο πρόλαβε την έξοδο του Φερνάντες και με την τρίτη άνοιξε το σκορ! Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Ισπανού στη La Liga.

Ο Αλόνσο έφτασε μια ανάσα και από το δεύτερο προσωπικό γκολ στο 19', αλλά αστόχησε εξ επαφής ύστερα από σέντρα του Άλμπα.

Η Εσπανιόλ απέιλησε για πρώτη φορά στο 34ο λεπτό, όταν το σουτ του Μελαμέδ κόντραρε στον Ρομπέρτο και έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Τερ Στέγκεν. Το ημίχρονο τελέιωσε με τους γηπεδούχους να ελέγχουν πλήρως το ρυθμό.

Παρομοίως και στην επανάληψη. Η Μπάρσα είχε την κατοχή και πλησίασε στο 2-0 στο 55', όταν η κεφαλιά του "Λέβα" έφυγε λίγο άουτ.

Η φλυαρία των "μπλαουγκράνα" πληρώθηκε. Στο 71' ο Μάρκος Αλόνσο από ήρωας έγινε μοιραίος. Πάτησε τον Χοσέλου εντός περιοχής και ο Λαόθ αμέσως έδειξε την άσπρη βούλα. Έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης της Μπαρτσελόνα που στο ίδιο ματς σκοράρει και κάνει πέναλτι, ύστερα από τον Αραούχο, τον Απρίλιο του 2021.

 Ο Χοσέλου έστειλε τη μπάλα στο κέντρο της εστίας, σκόραρε για πρώτη φορά στο "Καμπ Νόου" και έγινε παράλληλα ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει γκολ στο γήπεδο της Μπάρσα στο φετινό πρωτάθλημα!

Η συνέχεια; Ένα χάος με κόκκινες κάρτες, με κεντρικό πρόσωπο τον Ματέου Λαόθ. Αρχικά, στο 79ο λεπτό απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Άλμπα (για διαμαρτυρία) ενώ στο 80' έπραξε το ίδιο και με τον Σόουζα της Εσπανιόλ. Ο Ισπανός ρέφερι έδειξε την κόκκινη και στον Καμπρέρα, αλλά ύστερα από εξέταση του VAR την ακύρωσε.

Το ποδόσφαιρο επέστρεψε και ο Φερνάντες έκανε δύο τεράστιες αποκρούσεις. Αρχικά, στο 87' απέκρουσε την κεφαλιά του Κρίστενσεν, ενώ στη συνέχεια (88') είπε "όχι" στην προσπάθεια του Λεβαντόφσκι!

Ο Ματέου Λαόθ σφύριξε τρεις φορές και όλο το γήπεδο τον γιούχαρε, καθώς για ακόμη μια φορά τράβηξε πάνω του την προσοχή, δίνοντας 12 κίτρινες και δύο κόκκινες κάρτες!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο (82' Κουντέ), Κρίστενσεν, Μάρκος Αλόνσο, Ζόρντι Άλμπα, Ντε Γιονγκ (82' Μπαλντέ), Γκάβι (52' λ.τ. Μπουσκέτς), Πέδρι, Ραφίνια (62'Ντεμπελέ), Φατί (62' Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι.

Εσπανιόλ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Φερναντές, Χιλ (90' Βιδάλ), Καλέρο (57' Εσπόσιτο), Γκόμες, Καμπρέρα, Ολιβάν (90΄Σάντσεθ), Μελαμέδ (57' Πουάδο), Βινίσιους Σόουζα, Νταρντέρ, Μπρέιθγουεϊτ, Χοσέλου.

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0