Football Talk

Ο Παναθηναϊκός και άλλες τέσσερις ομάδες συνεχίζουν αήττητες στην Ευρώπη!

Ο Παναθηναϊκός και άλλες τέσσερις ομάδες συνεχίζουν αήττητες στην Ευρώπη!
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην κέρδισε τον ΟΦΗ στο... σούρουπο του 2022, ωστόσο η ήττα της Μπενφίκα από τη Μπράγκα μίκρυνε ακόμα περισσότερο τον κλοιό των ομάδων που δεν έχουν υποστεί ήττα στη σεζόν μέχρι τώρα. Και οι «πράσινοι» είναι σε αυτή.
«Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις, τουλάχιστον μην χάσεις» λένε και ο Παναθηναϊκός των δύο τελευταίων αγωνιστικών ακολουθεί το... ποδοσφαιρικό ρητό κατά γράμμα.

Με X-Factor και καθοριστικό ξανά τον Φώτη Ιωαννίδη, οι «πράσινοι» σίγουρα δεν έπεισαν όμως ισοφάρισαν τον αξιόμαχο ΟΦΗ (που κρατούσε τη νίκη στην... αγκαλιά του μέχρι το 90+7) και έτσι έκλεισαν αήττητοι μια πολύ θετική χρονιά για εκείνους (12 νίκες, τρεις ισοπαλίες)

Μετά λοιπόν την ήττα της Μπενφίκα από τη Μπράγκα για το πορτογαλικό πρωτάθλημα το βράδυ της Παρασκευής (30/12) με 3-0 μάλιστα, μειώθηκε ακόμα περισσότερο η λίστα των ομάδων που δεν έχουν φύγει με το κεφάλι κατεβασμένο τη σεζόν 2022-23. Και μέσα σε αυτές είναι και οι πρωτοπόροι της Super League.
Μαζί του βρίσκονται ο Ερυθρός Αστέρας (17-2-0), η Καραμπάγκ (16-2-0), η Παρί Σεν Ζερμέν (14-2-0) στη Ligue 1 και η εντυπωσιακή Νάπολι στην Ιταλία (13-2-0). Οι αριθμοί αφορούν αποκλειστικά και μόνο εγχώριες διοργανώσεις και δη τα εθνικά πρωταθλήματα μιας και κάποιες από αυτές έχουν ηττηθεί στις εκτός των συνόρων τους διοργανώσεις. Μονάχα οι Παριζιάνοι κρατούν το... άκαμπτο, όπου κι αν έχουν αγωνιστεί.

Το αποτέλεσμα της λίστας αφορά τα 40 κορυφαία πρωταθλήματα της «γηραιάς ηπέιρου», όπως αυτά αποτυπώνονται στην περίφημη κατάταξη της UEFA (country ranking).

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0