Football Talk

Η αφρικανική ενδεκάδα της χρονιάς από την «Equipe», χωρίς τον Σαλάχ!

Η αφρικανική ενδεκάδα της χρονιάς από την «Equipe», χωρίς τον Σαλάχ!
Το 2022 μας αποχαιρετάει και η γνωστή L'Equipe αποφάσισε τους έντεκα κορυφαίους αφρικανούς του έτους!

Πάντοτε όταν πλησιάζουν οι τελευταίες ημέρες του -εκάστοτε- έτους, ένα από τα θέματα που κυριαρχεί παγκοσμίως είναι η κορυφαία εντεκάδα της χρονιάς που «φεύγει». Αυτή τη φορά όμως η γνωστή γαλλική εφημερίδα L'Equipe, μας παρουσίασε τους κορυφαίους αφρικανούς του 2022.

Το Μαρόκο φυσικά έχει την τιμητική του με έξι παίκτες στην εντεκάδα, ακολουθεί η Αλγερία με τρείς «παρουσίες» ενώ η Τυνησία έχει δύο. Εντύπωση βέβαια προκαλεί η απουσία του Μοχάμεντ Σαλάχ!

Τερματοφύλακας: Γιασίν Μπόνο

Δε θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος στη θέση κάτω από τα γκολποστ. Ο Μπόνο είχε μια εξαιρετική χρονιά με τη Σεβίλλη, αλλά στο Μουντιάλ του Κατάρ "εκτόξευσε" την αξία του. Κράτησε σε τρια ματς ανέπαφη την εστία του ενώ μέχρι τον ημιτελικό με τους Γάλλους δεν είχε δεχθεί γκολ από αντίπαλο!

 

 

Δεξί μπακ: Ασράφ Χακίμι

Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, που ενδεχομένως ήταν και ο κορυφαίος στη θέση του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι με διαφορά ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Αφρική στη συγκεκριμένη θέση. Ο Χακίμι έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται πλέον ένας πλάγιος μπακ, ενώ σκοράρει κιόλας συχνά.



Κεντρικός αμυντικός: Μοντασάρ Ταλμπί

Στα 24 του χρόνια ο Ταλμπί ήταν στην αποστολή του Μαρόκο για το Μουντιάλ. Και όχι απλώς για να...είναι. Αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια και είχε εξαιρετική παρουσία. Ο στόπερ της Λοριάν δε χάνει δευτερόλεπτο στο γαλλικό πρωτάθλημα και είναι ένας από τους ανερχόμενους στη θέση.

Κεντρικός αμυντικός: Ναγέφ Αγκέρντ

Αγωνίζεται στην Premier League με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ, η οποία τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι από τη Ρεν έναντι 20.000.000 ευρώ! Μπορεί στην Αγγλία να μην έχει καταφέρει ακόμη να δείξει ποιος είναι (μόλις 2 συμμετοχές) όμως ο Μαροκινός αμυντικός θέλει να πετύχει και στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου!

Αριστερό μπακ: Ραμί Μπενσεμπαΐνι

Ήταν μεγάλο κρίμα που η Αλγερία δεν προκρίθηκε στο φετινό Μουντιάλ. Αυτό διότι χάσαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Ραμί Μπενσεμπαΐνι. Στα 27 του χρόνια ο άσος της Γκλάντμπαχ έχει ανεβάσει πολύ τις...μετοχές του. Ικανός τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση, ο Μπενσεμπαΐνι είναι μάλιστα ο πρώτος αμυντικός-σκόρερ στη γερμανική λίγκα.

Δεξιός μέσος: Αϊσά Λαϊντουνί

Ο Τυνήσιος χαφ που ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα κόντρα στην Δανία αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στη Φερεντσβάρος. Δυνατός, ποδοσφαιριστής που «καταπίνει» χιλιόμετρα και δυσκολεύει την ανάπτυξη των αντιπάλων. Οι εμφανίσεις του στο Μουντιάλ έκαναν ομάδες όπως η Σέλτικ και η Βόλφσμπουργκ να τον παρακολουθούν -πλέο- στενά.

Κεντρικός μέσος: Σοφιάν Αμραμπάτ

Εδώ τα λόγια είναι περιττά. Ο Αμραμπάτ μας έκανε να χάσουμε τα λογικά μας με τις εμφανίσεις του στο Κατάρ. Ο μέσος της Φιορεντίνα σίγουρα δε θα μείνει για πολύ ακόμα στην Ιταλία. Το ενδιαφέρον κορυφαίων συλλόγων από Αγγλία και Ισπανία είναι δεδομένο για τον αφρικανό με τα περισσότερα κλεψίματα σε Μουντιάλ από το 1966!

Αριστερός μέσος: Ισμαέλ Μπενασέρ

Αυτές τις ημέρες η Μίλαν κάνει τα πάντα ώστε να τον «δέσει» μέχρι το 2028, καθώς το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2024. Ο Μπενασέρ ήταν από τους πρωταγωνιστές στην περσινή πορεία των «ροσονέρι» μέχρι το Σκουντέτο. Εξαιρετικός με τη μπάλα στα πόδια, δημιουργός αλλά και ενίοτε εκτελεστής, έχει όλο το μέλλον μπροστά του (25 χρονών).

Δεξί εξτρέμ: Ριγιάντ Μαχρέζ

Η θέση αυτή ανήκει εδώ και χρόνια στον «μάγο» της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Μαχρέζ έχει ήδη κλείσει τετραετία στο Έτιχαντ και μαζί με τον Πεπ Γκουαρδιόλα ψάχνει το μοναδικό τρόπαιο που δεν έχει κατακτήσει με τους «πολίτες» - το Champions League. Ο ίδιος μπορεί να συμβάλλει σε αυτό τόσο δημιουργικά, όσο και εκτελεστικά. Άλλωστε, το αριστερό του πόδι κάνει...παπάδες!

Αριστερό εξτρέμ: Σοφιάν Μπουφάλ

Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που... διαφημίστηκε και άλλο στο Μουντιάλ που μας πέρασε. Ο Μπουφάλ είναι ένας εξαιρετικός winger, με τρομερή ταχύτητα και ικανότητα στο «ένας με έναν». Ήταν ο κύριος εκφραστής στις αντεπιθέσεις των Μαροκινών και όντας ακόμη 29 ετών λογικά θα φύγει από την Ανζέρ για κάτι καλύτερο (το μπορεί άλλωστε!).

Κεντρικός επιθετικός: Γιουσέφ Εν-Νεσίρι

Γνωστός στο ποδοσφαιρικό κοινό αφού την τελευταία διετία αγωνίζεται -με μεγάλη επιτυχία- στη Σεβίλλη, ο Εν Νεσίρι ήταν ο «χρυσός σκόρερ» του προημιτελικού με την Πορτογαλία, που έκανε το Μαρόκο την πρώτη αφρικανική χώρα που προκρίνεται στα ημιτελικά του Μουντιάλ. Το άλμα του στα 2.78μ. θα μείνει για πάντα στην ιστορία!

 

 

Μανώλης Μακρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0