Football Talk

Ο Πελέ και η Ελλάδα: Μία διαρκής σχέση αγάπης και λατρείας

Ο Πελέ και η Ελλάδα: Μία διαρκής σχέση αγάπης και λατρείας

Ο Πελέ αποτέλεσε ένα από τα σπουδαιότερα πρόσωπα στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα και η επίδρασή του δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Ο «βασιλιάς του ποδοσφαίρου» δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Ο Πελέ απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών, αλλά θα παραμείνει παντοτινά στο μυαλό και την καρδιά μας για όλα όσα προσέφερε στο χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Φυσικά, ο Βραζιλιάνος θρύλος είχε βρεθεί αρκετές φορές και στην Ελλάδα. Άλλοτε στον Πειραιά και στην Αθήνα, άλλοτε στην Ξάνθη. Σε κάθε περίπτωση όμως, φρόντιζε να δίνει το «παρών» όποτε ήταν εφικτό, ανταποκρινόμενος στις προσκλήσεις που λάμβανε για διάφορες περιστάσεις.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την παρουσία του στη χώρα μας.

5769041.jpg

5769042.jpg

5769052.jpg
Μαζί με τον Σωκράτη Κόκκαλη, τον Ριβάλντο και τον Τζιοβάνι το 2005, στην εκδήλωση προς τιμήν του Πελέ, προκειμένου να γίνει επίτιμο μέλος του Ολυμπιακού.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΛΕ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ SKODA ΞΑΝΘΗ

Πελε_Πανόπουλος.jpg

πελε_ξανθη.jpg
Με τον Γιάννη Μαντζουράκη και τον Χρήστο Πανόπουλο την ίδια χρονιά (2005) στην Ξάνθη, με σκοπό να κόψει την κόκκινη κορδέλα στο νέο γήπεδο της ακριτικής ομάδας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ/EUROKINISSI)

5769046.jpg
Δίπλα στον Γιάννη Διακογιάννη και τον Αντώνη Αντωνιάδη, στην εκδήλωση του ΠΣΑΠ στην Αθήνα το 2006, όπου ήταν επίσημος προσκεκλημένος.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠ.ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Φ.Π.ΠΕΤΡΑΛΙΑ.
Χειραψία με την Φάνη Πάλλη Πετραλιά στην ίδια εκδήλωση.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΟ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ. ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΠΕΛΕ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΑΡΑΚΑΝΑ.Brazilian soccer legend Pele holds the Olympic Torch at the Maracana stadium in Rio de Janeiro, Sunday, June 13, 2004. The Olympic flame is in South America for the first time ever as it makes its way around the world en route for the Athens Olympics. (AP Photo/Victor R. Caivano)
Ο Πελέ στο Μαρακανά με τη δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

ολυμπιακος_σαντος_2-1.jpg
Βέβαια, δεν θα μπορούσε να παραληφθεί η πρώτη επίσκεψη του «βασιλιά» σε ελληνικό έδαφος, το καλοκαίρι του 1961, ως ενεργεία παγκόσμιος πρωταθλητής. Τότε, η Σάντος είχε έρθει στη χώρα μας για να αντιμετωπίσει σε φιλικά παιχνίδια τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, με τους «ερυθρόλευκους» να σημειώνουν μία ιστορική νίκη με 2-1!


Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0