Football Talk

Πελέ: Τα δέκα ομορφότερα γκολ που... σκάρωσε ο «βασιλιάς»! (video)

Πελέ: Τα δέκα ομορφότερα γκολ που... σκάρωσε ο «βασιλιάς»! (video)
Ο τεράστιος Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο ή κοινώς Πελέ, άφησε τα εγκόσμια και το ΒΝ Sports θυμάται στιγμές που... χόρεψε με τη μπάλα στα πόδια. Γιατί Πελέ σημαίνει γκολ και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.
Λίγο πριν το 2022 μας... αφήσει, είπε να πάρει μαζί του και εναν εκ των «τελευταίων των Μοϊκανών». Ο «βασιλιάς» της στρογγυλής θεάς, ο μεγάλος Πελέ έφυγε, όμως αφήνει στον κόσμο τα... γκολ του ως προίκα. Μία παρακαταθήκη που θα τον διατηρήσει ζωντανό εσαεί, παρόλο που πολλά από αυτά δυστυχώς, λόγω της εποχής, δεν έχουν διασωθεί. Ακόμα κι΄αν το σώμα του δεν βρίσκεται πλέον στη Γη. Μάλλον του έλειψαν οι κεφαλιές με τον Ντιέγκο και πάει να τον βρει ξανά.

Απολάυστε τον «θρυλικό» Πελέ της Βραζιλίας και της Σάντος εν δράσει. Διότι πολλές φορές τα λόγια είναι περιττά.

10. Κάπoιες φορές δεν χρειαζόταν να περάσει τους πάντες. Απλά μία τέτοια εκτέλεση φάουλ όπως στο Μουντιάλ του 1970, με τη Ρουμανία, αρκούσε.



9. Και τους τερματοφύλακες ήξερε να περνάει, με χαρακτηριστική άνεση στα 34 του.



8. Ο ημιτελικός με τη Γαλλία ήταν one man show. Και το ένα του (5-1) γκολ ήταν απλά υπέροχο. Στοπάρισμα στην κίνηση και με τη μία γκολ.



7. Το 1970 με τη Τσεχοσλοβακία στην πρεμιέρα των ομίλων για τη «Σελεσάο», πέτυχε ένα μόνο γκολ. Μα τι γκολ, όμως. 



6. Ακόμα τον ψάχνουν οι αντίπαλοι αμυντικοί. Ο Πελέ έκανε πράγματα πολύ πριν την εποχή του. Ιδού η απόδειξη.



5. Το γκολ, ο πανηγυρισμός του οποίου έκανε, κάνει και θα κάνει το γύρο του κόσμου. Ο Πελέ άνοιξε τον... χορό στον τελικό του Παγκοσμίου στο Μεξικό, με κεφαλιά κόντρα στην Ιταλία.



4. To πρώτο από αυτά που πέτυχε σε εκείνο το τουρνουά της Σουηδίας, απέναντι στην Ουαλία. Και ήταν... όνειρο, αποφέυγοντας τον αντίπαλο χωρίς να βλέπει.



3. Αν είχε και άλλους πάικτες η Μπενφίκα τη βραδιά εκείνη, σίγουρα θα τους είχε περάσει.



2. Στo Μουντιάλ του 1958 έλαμψε το... άστρο του και δεν θα μπορούσε να μην αφήσει το αποτυπωμά του στον τελικό με τη Σουηδία και το 3-1 από τη «μαγική» του ενέργεια.



1. Δεν είναι από το πιο γνωστά του αλλά είναι σίγουρα από τα εντυπωσιακότερα. Τι άλλο να κάνει δηλαδή στα 18 του; Πέρασε τη μπάλα πάνω από δύο αμυντικούς, έκανε το ίδιο και στον τερματοφύλακα σε μία ευρεία νίκη της Σάντος. Ευτυχώς που υπάρχει και η τεχνολογία.



Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0