Football Talk

Υπόκλιση από τους σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στο μεγαλείο του Πελέ

Υπόκλιση από τους σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στο μεγαλείο του Πελέ
Με βαθιά θλίψη οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές του πλανήτη λένε το δικό τους «αντίο» στον θρυλικό Πελέ.
Ο μεγάλος Πελέ δυστυχώς δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας... Ο «θρύλος» της Βραζιλίας και ολόκληρου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έφυγε από την ζωή αφήνωντας απείρως φτωχότερο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Όλοι οι αστέρες του αθλήματος, ένας ένας λένε το δικό τους «αντίο» σε αυτή την τεράστια φιγούρα του αθλήματος.

Το συγκλονιστικό «αντίο» του Νεϊμάρ στον αγαπημένο του Πελέ. «Πριν από τον Πελέ, το 10 ήταν απλά ένας αριθμός. Κάπου διάβασα αυτή τη φράση, κάποια στιγμή στη ζωή μου. Αλλά αυτή η πρόταση είναι ελλιπής. Θα έλεγα πριν από τον Πελέ το ποδόσφαιρο ήταν απλά ένα άθλημα. Ο Πελέ τα έχει αλλάξει όλα. Μετέτρεψε το ποδόσφαιρο σε τέχνη, σε διασκέδαση. Έδωσε φωνή στους φτωχούς, στους μαύρους και ειδικά: Έδωσε προβολή στη Βραζιλία. Ποδόσφαιρο και Βραζιλία έχουν ανεβάσει το στάτους τους χάρη στον Βασιλιά! Έφυγε, αλλά η μαγεία του παραμένει. Ο Πελέ θα μείνει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!», αναφέρει ο Βραζιλιάνος άσος.

FlK5ZjDXoAEd8Cc.jpg

«Ένα απλό «αντίο» στον αιώνιο βασιλιά Πελέ δεν θα είναι ποτέ αρκετό για να εκφράσει τον πόνο που αγκαλιάζει σήμερα ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός κόσμος», λέει μεταξύ άλλων στο «αντίο» του ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

image_1.jpg


«Αναπαύσου εν ειρήνη», γράφει ο Λιονέλ Μέσι για τον μεγάλο Βραζιλιάνο.

image_1_1.jpg

Το «αντίο» του Κιλιάν Εμπαπέ.
«Αναπαύσου εν ειρήνη, βασιλιά Πελέ. Σε ευχαριστώ για τη δόξα που έδωσες στη Βραζιλία και το ποδόσφαιρο. Η κληρονομιά σου είναι αιώνια.», γράφει στο «αντίο» του ο Κασεμίρο.

Η παλιά δόξα της Αργεντινής, Γκάμπριελ Μπατιστούτα αποχαιρετά τον μεγάλο Πελέ γράφοντας «Σε ευχαριστώ για όλα όσα έδωσες στον κόσμο του ποδοσφαίρου».

«Έκανες το παιχνίδι όμορφο. Ήσουν ένας απόλυτος σούπερ σταρ.», λέει για τον Πελέ ο Άλαν Σίρερ.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Αγγλίας στο Μουντιάλ του '66, Τζεφ Χαρστ αποχαιρέτησε τον Πελέ με ένα μήνυμα λέγοντας: «Έχω τόσες πολλές αναμνήσεις από τον Πελέ, χωρίς αμφιβολία τον καλύτερο ποδοσφαιριστή με τον οποίο έπαιξα ποτέ (μαζί με τον Μπόμπι Μουρ). Για μένα ο Πελέ παραμένει ο κορυφαίος όλων των εποχών και ήμουν περήφανος που ήμουν μαζί του στο γήπεδο. Σε ευχαριστώ.»

Ο Ικέρ Κασίγιας αποχαιρέτησε επίσης, τον Πελέ λέγοντας «Αναπαύσου εν ειρήνη. Ένας από τους θρύλους αυτού του αθλήματος! Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια! Ο ποδοσφαιρικός κόσμος θρηνεί την απώλειά του. Ο βασιλιάς Πελέ».

image_2.jpg

Ο μεγάλος Ρονάλντο, το «Φαινόμενο», αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον Πελέ γράφοντας: «Μοναδικός. Μεγάλος. Δεξιοτέχνης. Δημιουργικός. Τέλειος. Μοναδικός στο είδος του. Εκεί που έφτασε ο Πελέ έμεινε. Χωρίς να αφήσει ποτέ την κορυφή, μας αφήνει σήμερα. Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου - μόνο ένας. Ο καλύτερος όλων των εποχών. Ο κόσμος του πένθους. Η θλίψη του αποχωρισμού ανακατεμένη με την απέραντη υπερηφάνεια της γραπτής ιστορίας. Τι προνόμιο να σε κυνηγάω φίλε μου. Το ταλέντο σου είναι ένα σχολείο που κάθε παίκτης πρέπει να περάσει. Η κληρονομιά σου θα ξεπεράσει γενιές. Και έτσι θα μείνεις ζωντανό. Σήμερα και για πάντα, θα σε τιμούμε. Ευχαριστώ Πελέ. Αναπαύσου εν ειρήνη».

image_3.jpg

«Ο ποδοσφαιρικός κόσμος έχασε έναν ήρωα»,
το μήνυμα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Με ένα πολύ όμορφο μήνυμα αποχαιρέτησε και ο Έρλινγκ Χάαλαντ τον βασιλιά Πελέ λέγοντας: «Ό,τι βλέπεις να κάνει οποιοσδήποτε παίκτης, ο Πελέ το έκανε πρώτος.»

Το συγκινητικό «αντίο» του Μαρσέλο στον Πελέ. «Σήμερα είναι μία στενάχωρη μέρα. Όχι μόνο για μένα αλλά και για όλους τους Βραζιλιάνους και ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο διότι 'έφυγε' ο Βασιλιάς Πελέ.
Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την έμπνευση που μου έδωσες εκτός και εντός γηπέδου. Κρατούσες πάντα το όνειρο ζωντανό σε κάθε παιδί στην πατρίδα μας. Ήσουν ο βασικός υπεύθυνος που έκανες την Βραζιλία μία δύναμη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του και τους εκατομμύρια οπαδούς. Η προσωπικότητά του θα είναι για πάντα στην μνήμη όσων αγαπούν το ποδόσφαιρο. Εκεί στον παράδεισο θα έχει σίγουρα μία μπάλα στο πόδι του. Σε ευχαριστώ για όλα. Βασιλιά Πελέ. Αναπαύσου εν ειρήνη», γράφει ο άσος του Ολυμπιακού.

image_4.jpg

Το αντίο του Ζοζέ Μουρίνιο: «Το 2005 έλαβα το βραβείο του BBC απευθείας από τα χέρια του βασιλιά, και μέχρι σήμερα είναι μια από τις πιο περήφανες στιγμές μου. Ήμουν τόσο χαρούμενος που τον συνάντησα στο Μάντσεστερ όπου είχαμε μία τόσο ωραία κουβέντα, και ακόμα περισσότερο σε μια εκδήλωση Hublot όπου πραγματικά γελάσαμε. Αναπαύσου εν ειρήνη. Είμαι πολύ λυπημένος.»

image_5.jpg

Ζιοβάνι για Πελέ: «Άφησες κληρονομιά για όλους μας, σε ευχαριστούμε για όσα μας δίδαξες»

giovanni.PNG


Ο Καφού αποχαιρέτησε και αυτός τον μεγάλο θρύλο της «σελεσάο»: «Ο Πελέ δεν θα πεθάνει ποτέ... Ο Πελέ είναι αιώνιος, είναι Βασιλιάς, είναι μοναδικός... θα παραμείνει αιώνιος σε κάθε υπέροχο γκολ, σε κάθε αριστούργημα, σε καθέναν από εμάς που εμπνεύστηκε ο ίδιος και ολόκληρη η γενιά του. Ηρέμησε αδερφέ, εδώ θα συνεχίσουμε χωρίς την ιδιοφυΐα σου, αλλά με την κληρονομιά σου».

«Αναπαύσου εν ειρήνη Πελέ, ένας από τους σπουδαιότερους όλων των εποχών. Τι πρότυπο εντός και εκτός γηπέδου. Νικητής 3 Παγκοσμίων Κυπέλλων, απίστευτο», το μήνυμα του άσου της εθνικής Αγγλίας, Χάρι Μαγκουάιρ

Το συγκινητικό μήνυμα το Μεζούτ Οζίλ.

Σπαρακτικό και το «αντίο» του Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος γράφει «Βασιλιάς, Μεγαλειότατος, Παράδειγμα. Ο Πελέ είναι αγάπη, γενναιοδωρία. Έφυγε από κοντά μας ο παίκτης που άλλαξε το ποδόσφαιρο, ο μεγαλύτερος όλων. Πάντα με αγάπη και λόγια που μου έδιναν κίνητρο. Διάβασα και αποθήκευσα όλα τα μηνύματα που μου έστειλες όταν με υποστήριξες σε μια λεπτή στιγμή ή όταν πανηγύριζες τα κατορθώματά μου. Θα μπορούσα να πω ότι θα είσαι πάντα το σημείο αναφοράς μου. Η κληρονομιά του δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ο Πελέ είναι διαχρονικός. Σε αγαπώ Βασιλιά".»

image_6.jpg


«Για πάντα στην ιστορία», γράφει στο «αντίο» του ο Αντρέα Πίρλο.

«Η κληρονομιά σας θα είναι αιώνια. Ευχαριστώ, Πελέ. Αναπαύσου εν ειρήνη, Βασιλιά!», το μήνυμα του Φαμπίνιο.

Ο Οσβάλντο Αρντίλες αποχαιρέτησε και αυτός τον Πελέ γράφοντας: «Ο Βασιλιάς των Βασιλέων πέθανε. Εξαιρετικός παίκτης. Μοναδικός. 3 φορές Παγκόσμιος νικητής, περισσότερα από χίλια γκολ. Το είδωλό μου όταν ήμουν νέος. Έκανε το ποδόσφαιρο ένα όμορφο παιχνίδι και πραγματικά διεθνές. Ο χρόνος που έπαιξα μαζί του στο Escape to Victory ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

«Αναπαύσου εν ειρήνη τον θρύλο Πελέ. Τι χαμόγελο», γράφει στο «αντίο» του ο Γκάρι Νέβιλ.

«Το 2022 ένας ακόμα θρύλος μας αφήνει. Αλλά το αστέρι του θα συνεχίσει να λάμπει στον ουρανό.», τα λόγια του Μάρκο Ταρντέλι.

«Είναι μια πολύ θλιβερή μέρα για τον κόσμο του ποδοσφαίρου όταν πεθαίνει ένα εικονίδιο όπως ο Πελέ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το δέος ως παιδί που έβλεπα την κασέτα VHS της Βραζιλίας 70, της μεγαλύτερης εθνικής ομάδας που έχει δει ποτέ κανείς. RIP σε έναν από τους Θεούς του παιχνιδιού», γράφει στο «αντίο» του ο Τζέιμι Κάραγκερ.

«Σήμερα, αποχαιρετούμε τον καλύτερο όλων των εποχών. Αναπαύσου εν ειρήνη, Πελέ. Θρύλος», το μήνυμα το Σάμουελ Ετό.

Το αντίο του Ματιέ Βαλμπουενά στον Πελέ: «Αναπαύσου εν ειρήνη Θρύλε. Θα σε θυμούνται για πάντα».

Το αντίο του Τιάγκο Σίλβα: «Για πάντα ο Βασιλιάς του ποδοσφαίρου, ο Θρύλος! Αναπαύσου εν ειρήνη, Πελέ.Έχεις αλλάξει την ιστορία του ποδοσφαίρου και θα είσαι πάντα ζωντανός στις καρδιές μας.Ευχαριστώ για όλα!».

Αντίο στον Πελέ φυσικά είπε και ο Ριβάντο γράφοντας: «Είμαι ευγνώμων στον Θεό που ο Πελέ είναι Βραζιλιάνος. Το ποδόσφαιρό μας είναι γνωστό και σεβαστό παγκοσμίως για όλα όσα έχει κάνει στο γήπεδο και δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Είμαι περήφανος που έπαιξα σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα με το Νο10, το οποίο καθαγίασε ο ίδιος. Βασιλιά Πελέ, η κληρονομιά σου είναι αιώνια.»

«Αιώνιος βασιλιάς», γράφει ο Ζινεντίν Ζιντάν για τον Πελέ.

zidane.PNG



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0