Football Talk

Οι καλύτερες στιγμές του ελληνικού Big-5, εντός του 2022 (video)

Οι καλύτερες στιγμές του ελληνικού Big-5, εντός του 2022 (video)

Επική ευρωπαϊκή πορεία για τον ΠΑΟΚ, κατακτήσεις τίτλων για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, εγκαίνια νέου γηπέδου για την ΑΕΚ. Στιγμές εντός του 2022, που το ελληνικό Big-5 δεν θα ξεχάσει!

Η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του 2023 έχει ξεκινήσει. Ο κάθε σύλλογος έχει το δικαίωμα να ελπίζει πως το νέο έτος, θα φέρει ομορφότερες ημέρες, γεμίζοντας τους άμεσα συμμετέχοντες, αλλά και τους φίλους της κάθε ομάδας, με ωραίες αναμνήσεις.

Πάντως, ως προς τους πέντε μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαιρού, το γνωστό και ως Big-5, αποτελούμενο από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη, το 2022 ήταν γενναιόδωρο. Είτε σε μεγαλύτερο, είτε σε μικρότερο βαθμό, κάθε μία από τις προαναφερθείσες ομάδες, έχει τις δικές της όμορφες στιγμές να θυμάται.

*Τα γεγονότα παρουσιάζονται με χρονική σειρά.


ΠΑΟΚ: Ένα μαγικό ευρωπαϊκό ταξίδι

Στο νεοσύστατο Europa Conference League, ο ΠΑΟΚ άφησε το στίγμα του. Μετά από 48 χρόνια, οι παίκτες του φόρεσαν ξανά τα... ασπρόμαυρα κοντομάνικα και αγωνίστηκαν μήνα Μάρτιο, σε προημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η 7η Απριλίου αποτελεί την ημερομηνία-σταθμό για τον ΠΑΟΚ, εντός του 2022. Έστω κι αν το πραγματικά σπουδαίο παιχνίδι κόντρα στη Μαρσέιγ, τότε που έφτασε μία «ανάσα» από τα ημιτελικά, το έκανε μία εβδομάδα αργότερα στην Τούμπα.

 

Ολυμπιακός: Το «αστέρι» Νο.47!

Το 2022 δεν ήταν μία από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία του Ολυμπιακού. Μέγιστη απόδειξη πως φεύγοντας τον αφήνει στο -10 από την κορυφή της Super League. Παρόλα αυτά, υπήρχαν και πολύ όμορφες στιγμές.

Μία από αυτές θα μπορούσε να είναι η παρουσίαση του Βραζιλιάνου θρύλου, Μαρσέλο, ή του Χάμες Ροντρίγκες, αλλά στην κορυφή της πυραμίδας, μάλλον βρίσκεται η κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος στις 4 Μαΐου του 2022, μέσω νίκης με ανατροπή στην Τούμπα, επί του ΠΑΟΚ.



Άρης: Από την «κόλαση», στην... Ευρώπη, σε 15'!


Η χειρότερη στιγμή της ΑΕΚ, εντός του 2022, είναι η καλύτερη ανάμνηση για τον Άρη. Παρότι βρέθηκε να χάνει με 0-2 εντός έδρας (14/05), μία αγωνιστική πριν το φινάλε των play-offs της Super League, βρήκε τον τρόπο να σκοράρει τρεις φορές, μέσα σε 15 λεπτά, και να κρατήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο για... πάρτη του, αφήνοντας εκτός Ευρώπης την ΑΕΚ.



Παναθηναϊκός: Αγκαλιά με την κούπα

Τι να συγκριθεί με την κατάκτηση ενός τίτλου; Πόσω μάλλον όταν απέχει ένας σύλλογος από αυτούς, για οκτώ ολόκληρα χρόνια.

Στις 21 Μαΐου του 2022 ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με σκορ 1-0, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και καμία άλλη στιγμή εντός του έτους που αφήνουμε, δεν θα μπορούσε να αποτελεί την καλύτερη «πράσινη» ανάμνηση.

 

ΑΕΚ: Επιστροφή στο... σπίτι!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ακόμα και οι τίτλοι περνούν σε δεύτερη μοίρα. Την επιστροφή της ΑΕΚ στη φυσική της έδρα, τη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από 19 χρόνια «προσφυγιάς», δεν θα την άλλαζαν οι φίλοι της, με τίποτα!

Σίγουρα τα εγκαίνια της OPAP Arena συγκίνησαν, αλλά το πρώτο ματς που παίχτηκε στην «Αγιά Σοφιά», έδειξε πως ο σύλλογος γυρίζει σελίδα.

 

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0