Football Talk

Άρης - Παναιτωλικός 1-0: Αποχαιρέτησε το 2022 με νίκη και σκόρερ τον Γκρέι!

Άρης - Παναιτωλικός 1-0: Αποχαιρέτησε το 2022 με νίκη και σκόρερ τον Γκρέι!
Ο Άρης πήρε τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό, χάρις σε μία κεφαλιά του Αντρέ Γκρέι στο 51', σε μία αναμέτρηση που κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό. Αγωνία στις τάξεις των «κιτρίνων» για την κατάσταση του Λουίς Πάλμα που αποχώρησε με φορείο λίγο πριν το φινάλε του αγώνα.

Επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα ο Άρης, μετά το «στραβοπάτημα» στην έδρα του Λεβαδειακού και έκλεισε με νίκη το 2022 κόντρα στον Παναιτωλικό. Σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης ο Αντρέ Γκρέι, ο οποίος βρήκε ξανά δίχτυα μετά τις 8 Νοεμβρίου.

Οι «κίτρινοι» ήταν κυρίαρχοι σε όλο τον αγώνα, περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό τον Παναιτωλικό και μάλιστα θα μπορούσαν να σκοράρουν περισσότερα γκολ, αφού πραγματοποίησαν 21 τελικές! Ωστόσο, το φινάλε του ματς άφησε «πικρή γεύση» στους Θεσσαλονικείς, με τον Λουίς Πάλμα να τραυματίζεται στον αστράγαλο και να αποχωρεί με δάκρυα πάνω στο φορείο.

1ο ημίχρονο

Ο Άρης ήταν κυρίαρχος στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα. Κατάφερε να σκοράρει δύο φορές με τον Γκρέι, ωστόσο αμφότερες ο Τζαμαϊκανός φορ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον VAR. Ο Παναιτωλικός από την άλλη περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και προσπάθησε να «χτυπήσει» στην κόντρα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η πρώτη φάση βέβαια άνηκε στους φιλοξενούμενους, με τον Νίκο Καρέλη να κυνηγά μία μπαλιά στην περιοχή του Άρη και να εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία των αμυντικών για να κλέψει από τον Φαμπιάνο. Ωστόσο η λόμπα που επιχείρησε πέρασε άουτ στο 8’.

Στη συνέχεια ξεκίνησε ένας μονόλογος ευκαιριών από τους «κίτρινους». Ο Μαντσίνι στο 10’ με προβολή δεν βρήκε στόχο, ενώ δύο λεπτά μετά ο Ματέο Γκαρσία σπατάλησε μία μεγάλη ευκαιρία. Μετά από γύρισμα του Οντουμπάτζο, ο Αργεντίνος βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και με σκαστό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Ανέστη, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 22’ ο Γκρέι κατάφερε να σκοράρει μετά από φανταστική πάσα του Μαντσίνι στον κενό χώρο με εξωτερικό φάλτσο, αλλά ο Τζαμαϊκανός ήταν οριακά οφσάιντ.

γκρει_1.jpg

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στο 33’ με τον Αργεντίνο να παίζει ξανά για τον Γκρέι στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, αλλά και πάλι ο φορ του Άρη ήταν εκτεθειμένος.

γκρει_2.jpg

Οι δύο τελευταίες καλές στιγμές του πρώτου μέρους είχαν για πρωταγωνιστές τους Λουίς Πάλμα και Ανέστη. Στο 41’ ο εξτρέμ του Άρη πλάσαρε αδύναμα μέσα από την περιοχή και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε με άνεση, ενώ στο 45+1’ ο Πάλμα εκτέλεσε φάουλ, με τον Έλληνα κίπερ να διώχνει σε κόρνερ.  

2ο ημίχρονο

Μπορεί τις δύο πρώτες φορές που ο Γκρέι βρήκε δίχτυα να υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ωστόσο η τρίτη ήταν και η... τυχερή. Ο Άρης βρήκε το πολυπόθητο γκολ στην πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο και έδιωξε το άγχος πολύ γρήγορα. Συγκεκριμένα, στο 51’ ο Μαντσίνι με μία σέντρα από τα αριστερά, έδωσε τη δυνατότητα στον Γκρέι να σκοράρει για το 1-0.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε άμεσα να αντιδράσει, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και άσκησε πίεση στους γηπεδούχους. Στο 67’ από εκτέλεση κόρνερ, ο Μλάντεν βρέθηκε στη μικρή περιοχή, αλλά το σουτ κόντραρε πάνω στον Φαμπιάνο λίγο πριν περάσει τη γραμμή.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Άρης βγήκε σε αντεπίθεση, με τον Πάλμα να βγάζει τετ-α-τετ τον Γκρέι, ο οποίος πλάσαρε τον Ανέστη, αλλά ο Μλάντεν έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή!

Μετά το 80’ ο αγώνας απέκτησε μία άγρια ομορφιά με τις δύο ομάδες να έχουν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Ο Ζοάο Πέδρο στο 81’ με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Κουέστα, ενώ στο 82’ ο Οντουμπάτζο με γύρισμα στο σημείο του πέναλτι βρήκε τον Γκρέι, ο οποίος με τον Ανέστη εξουδετερωμένο, πλάσαρε άουτ σε κενό τέρμα.

Λίγο πριν το 90’ όμως ο Λουίς Πάλμα σε μία κόντρα με παίκτη του Παναιτωλικού χτύπησε άσχημα στον αστράγαλο και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διάστρεμμα, αλλά το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς θα εκτιμηθεί την Παρασκευή (30/12).

 5768938.jpg

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Αντρέ Γκρέι ήρθε σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο, μόλις έξι λεπτά μετά το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου και έτσι ο Άρης έδιωξε πολύ γρήγορα το άγχος.

5768898.jpg

MVP

Ο Λουίς Πάλμα ήταν ο πιο δραστήριος επιθετικά παίκτης στο γήπεδο. Με τις ενέργειές του προξένησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Παναιτωλικού, προτού αποχωρήσει με πρόβλημα τραυματισμού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Πέερσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ετέμπο, Μαντσίνι (72' Νταμπό), Μάνου Γκαρθία, Ματέο Γκαρσία (80' Ιτούρμπε), Πάλμα (90' Εμπακατά), Γκρέι

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Λιάβας, Λάρσον, Μλάντεν, Χουχούμης, Μάρτενσον (69' Σενγκέλια), Φλόρες, Ντίας, Νταγκό (75' Σίλβα), Κολοβός (76' Ξενιτίδης), Καρέλης.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0