Football Talk

Opta, κάτι κάνεις… λάθος: Τετραπλάσιες πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου για τη Σίτι έναντι της Άρσεναλ!

Opta, κάτι κάνεις… λάθος: Τετραπλάσιες πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου για τη Σίτι έναντι της Άρσεναλ!

Μπορεί η Άρσεναλ να βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή στην 1η θέση της βαθμολογίας στην Premier League και στο +5 από τη Μάντσεστερ Σίτι, όμως οι «πολίτες» έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες, να πάρουν τίτλο από όσες οι «κανονιέρηδες»!

Τι και αν η Άρσεναλ βρίσκεται την δεδομένη χρονική στιγμή στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League και στο +5 από τη Μάντσεστερ Σίτι; Τι και αν οι «κανονιέρηδες» έχουν συγκεντρώσει 40 από τους 45 διαθέσιμους βαθμούς, στα 15 πρώτα τους παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα;

Είναι η καλύτερη ομάδα της σεζόν ως στιγμής, πραγματοποιούν μία υπέρβαση, σε σχέση με την περσινή χρονιά, βρέθηκαν στην πρώτη θέση στη Boxing Day, πανηγύρισαν μία 8η συνεχόμενη νίκη επί της Γουέστ Χαμ στο Έμιρεϊτς και υποχρέωσαν τον Ντείβιντ Μόγιες στην 18η ήττα του από την Άρσεναλ, την στιγμή που κανένας προπονητής δεν έχει χάσει για 17+ φορές από τους Λονδρέζους.

Όλα αυτά όμως δεν μοιάζουν αρκετά πειστικά για τις στατιστικές υπηρεσίες του ποδοσφαίρου, με την Opta να εξακολουθεί να λογίζει ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος τη Μάντσεστερ Σίτι! Και με πέντε βαθμούς πίσω και με εξίσου δύσκολο πρόγραμμα με αυτό της Άρσεναλ, η «παγκόσμια» Opta, δίνει τις τετραπλάσιες πιθανότητες στο σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, ώστε να πάρει το πρωτάθλημα.

Η Σίτι «τρέχει» με 74,69% και η Άρσεναλ με μόλις… 22,95%! Μένει να δούμε αν οι «κανονιέρηδες» μπορούν με τέτοιου είδους ποσοστό, να ανατρέψουν κάθε λογής δεδομένο. Διότι αν η εξαιρετική σεζόν τους συνεχιστεί, τότε θα συζητάμε για μία από τις πιο απρόβλεπτες κατακτήσεις τίτλου της Premier League στον 21ο αιώνα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0