Football Talk

Ολυμπιακός: Η «τρομακτική» πεντάδα και η ισορροπία

Ολυμπιακός: Η «τρομακτική» πεντάδα και η ισορροπία

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του την φετινή σεζόν, με το τελευταίο ματς του 2022 να του δείχνει τον δρόμο για την χρονιά που έρχεται.

Το είχαμε επισημάνει και μετά την «γκέλα» στους «Ζωσιμάδες». Το πρόβλημα δεν εντοπιζόταν ούτε στην ταυτόχρονη παρουσία των τριών “δεκαριών” στην ενδεκάδα, ούτε σε κάποιο έλλειμα φρεσκάδας και ενέργειας. Ήταν η λάθος νοοτροπία αυτή που πλήρωσε ο Ολυμπιακός και άφησε δύο βαθμούς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ακριβώς ή περίπου αυτό προφανώς θεώρησε και ο Μίτσελ που έκανε μόλις μία αλλαγή στις αρχικές επιλογές του, συγκριτικά με το ματς στα Ιωάννινα, προτιμώντας τον Παπασταθόπουλο αντί του Ρέτσου για παρτενέρ του Ντόι (η άλλη αλλαγή, Ανδρούτσος αντί Βρουσάι ήταν αναγκαστική).

Τα τρία «δεκάρια» ήταν ξανά εκεί όπως και όλα τα καλά στοιχεία που είχε δείξει ο Ολυμπιακός στα δύο πρώτα δείγματα μετά τη μίνι χειμερινή προετοιμασία. Μάλιστα, σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς, αυτή τη φορά οι Πειραιώτες είχαν και ισορροπία στις δύο φάσεις του παιχνιδιού, αλλά και διάρκεια.

Ο Μίτσελ έχει καταλήξει και θέλει να χρησιμοποιεί μαζί στην ενδεκάδα του Ινμπόμ, Χάμες, Φορτούνη, Μπιελ και Ελ Αραμπί. Μια πεντάδα παικτών που μπορεί να «τρομοκρατήσει» κάθε αντίπαλο. Ωστόσο, η δεδομένη ποιότητα των συγκεκριμένων πέντε δεν θα ήταν αρκετή από μόνη της αν δεν υπήρχαν τα τρεξίματα που επιτρέπουν την εξυπηρέτηση των «θέλω» του προπονητή. Το απόγευμα της Τετάρτης μας έδειξε πώς ακριβώς έχει στο μυαλό του τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ.

Οι Πειραιώτες μπήκαν φουριόζοι στο ματς και προηγήθηκαν νωρίς συνδυάζοντας την πίεση ψηλά (κλέψιμο Εμβιλά) με την ποιότητα του Φορτούνη στην δημιουργία και του Μπιέλ στην εκτέλεση. Βρήκαν δεύτερο γκολ χάρη στην πολύ υψηλού επιπέδου τεχνική κατάρτιση του Χάμες και μετά από συνεργασία του Κολομβιανού με τον Χουάνγκ Ινμπομ.

Ο Μίτσελ είδε επίσης όσους έφερε από τον πάγκο να βοηθούν σημαντικά την ομάδα. Τον Μπακαμπού να σκοράρει πέντε λεπτά μετά την είσοδο του μετά από ασίστ του Χάμες, σε μια φάση που πάλι γεννάει η πίεση ψηλά και το κλέψιμο του Μπιέλ. Ο Ισπανός είχε συμμετοχή και στο 4ο γκολ, καθώς από δικό του σουτ η μπάλα κατάληξε στον Γκάρι Ροντρίγκες που σκόραρε και αυτός ερχόμενος από τον πάγκο, ενώ ο Μασούρας έγινε στο φινάλε η τρίτη αλλαγή του Μίτσελ που βρήκε δίχτυα. Ακόμα και οι Μαρσέλο, Σαμασέκου που δεν αγωνίστηκαν πολύ, έδωσαν ό,τι είχαν και συνολικά ο Ολυμπιακός με εξαίρεση μια φάση νωρίς στο ματς δεν επέτρεψε το παραμικρό στον Αστέρα Τρίπολης.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0