Football Talk

ΑΕΚ: Έχει απόλυτο δίκιο ο Μελισσανίδης…

ΑΕΚ: Έχει απόλυτο δίκιο ο Μελισσανίδης…

Η ατάκα του Δημήτρη Μελισσανίδη, πριν από μερικές εβδομάδες για τη φετινή ΑΕΚ του Αλμέιδα και η εικόνα παικτών και κόσμου στο Βόλο.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης                  

Το 2022 φεύγει με υπέροχο τρόπο για την ΑΕΚ. Νίκη και μάλιστα με επιβλητική εμφάνιση στο Βόλο, νέα, δεύτερη σερί γκέλα του Παναθηναϊκού και το 2023 θα βρει την ΑΕΚ στο -4 από την κορυφή και με την ψυχολογία όλων στα ύψη.

Μεταξύ μας και μετά τα όσα έχουμε τραβήξει τα τελευταία χρόνια δεν είναι και τόσο εύκολο να διαχειριστούμε αυτή την εικόνα. Είναι πολύ καλό όλο αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ! Πάρα πολύ όμορφο!

Μόλις πριν λίγους μήνες, Μάης ήταν, η ΑΕΚ ακόμα κι αν κέρδιζε 0-2 τον Άρη, για παράδειγμα, στο Χαριλάου, στο 78’ ήταν ικανή να χάσει και… έχανε! Μόλις πριν λίγους μήνες, Γενάρης, Φλεβάρης, Μάρτης, Απρίλης ήταν, η ΑΕΚ ήταν ικανή να χάνει στο ΟΑΚΑ από ομάδες όπως ο Παναιτωλικός και ο Βόλος.

Λίγους μήνες μετά η ΑΕΚ του Αλμέιδα μπαίνει στα γήπεδα και «καταπίνει» τον αντίπαλο, κάνει φάσεις, πιέζει, σκοράρει, κερδίζει και προσφέρει θέαμα και χαρά στο λαό της! Αυτή η ΑΕΚ του Αλμέιδα ναι θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την ΑΕΚ της δεκαετίας του ’90.

Είχε, τελικά, απόλυτο δίκιο ο Δημήτρης Μελισσανίδης όταν στις 18/10 είχε πει στους δημοσιογράφους: «Αυτή η ΑΕΚ με τρελαίνει! Μου θυμίζει εκείνη του ‘90»! Ναι, έτσι ήταν κι αυτή η ΑΕΚ: Έμπαινε στο γήπεδο και ο αντίπαλος γνώριζε ότι θα υποφέρει. Ότι πρέπει να… ματώσει και πάλι ίσως να μη του φτάνει! Το θέμα και τότε και τώρα είναι αν η ΑΕΚ κάνει γκολ τις 15 και βάλε τελικές που θα φτιάξει!

Δεν είναι μόνο το νέο γήπεδο που έχει φέρει άλλη αύρα στην ομάδα. Είναι αυτός ο τύπος από την Αργεντινή που ήρθε στον πάγκο και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ΑΕΚ βρήκε προπονητή που «κούμπωσε» μαζί του κι αυτός μαζί της!

Στο Βόλο η ΑΕΚ πήγε με τεράστιες απουσίες βασικών της παικτών: Βίντα, Ελίασον, Μάνταλος, Μοχαμάντι, Γκατσίνοβιτς, ενώ τώρα στα Γιάννενα θα μπει πρώτη φορά και ο Πάολο Φερνάντες! Όλοι τους θα μπορούσαν να έπαιζαν βασικοί. Επιπλέον, οι Τσούμπερ και Άμραμπατ έρχονται από τραυματισμούς και επεμβάσεις. Κι όμως, μπήκε μέσα η ομάδα και έπαιξε το ποδόσφαιρό της ήρεμα, απλά και κυρίως αποτελεσματικά. Είχε χθες η ΑΕΚ, επιτέλους, αποτελεσματικότητα. Σε άλλα παιχνίδια δημιουργεί περισσότερες και πιο κραυγαλέες ευκαιρίες, τις οποίες δεν κάνει γκολ. Στο Βόλο ήταν αυτή που έπρεπε. Kαι προσέξτε τι λέμε: η ΑΕΚ έκανε και χθες 16 τελικές! Κι όμως σε άλλα ματς είχε παραπάνω! Τόσο έχει ανεβάσει το επίπεδο της.

Αυτή είναι η ΑΕΚ του Αλμέιδα και ακόμη δεν είναι στο 100% της! Έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, ειδικά από τη στιγμή που ο προπονητής καταφέρνει και βελτιώνει όλους τους παίκτες του. Δεν γράφω για τον Λιβάι Γκαρσία άλλο, γερό να είναι το παλικάρι και να συνεχίσει να οργιάζει. Ούτε για τους Ρότα, Σιμάνσκι κι άλλους. Αλλά το παράδειγμα Μήτογλου είναι χαρακτηριστικό! Εκπληκτική η βελτίωσή του. Εκπληκτική!


Τα… μυστικά της

Έχει πολλά ωραία μυστικά η φετινή οικογένεια της ΑΕΚ. Ένα βασικό αυτών είναι η ηρεμία της στις νίκες. Θα έρθει στο μέλλον και η στραβή. Λογικό είναι να έρθει. Όμως θα την ξεπεράσει γρήγορα η ομάδα, γιατί, φέτος, έχει μυαλό! Δεν πετάει στα σύννεφα στις νίκες, δεν θάβεται στην εσωστρέφεια και την απογοήτευση σε αρνητικό αποτέλεσμα. Το πρωτάθλημα είναι όμορφο φέτος, όχι γιατί η ΑΕΚ είναι καλή, αλλά γιατί όλες οι ομάδες είναι στο κόλπο και μπορούν να κόψουν βαθμούς απ’ όλους. Η ΑΕΚ παίζει το πιο όμορφο, το πιο απρόβλεπτο, το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στα ελληνικά γήπεδα, εδώ και μήνες. Κι αυτό χάρη στον Ματίας που στο τέλος χθες βράδυ αποθεώθηκε από τον κόσμο στο Βόλο και το χάρηκε πολύ… Κρίμα που στα Γιάννινα την Τρίτη δεν θα έχει κόσμο, γιατί αυτή την ΑΕΚ χαίρεσαι να τη βλέπεις περισσότερο από κοντά… Καλή χρονιά με υγεία σε όλους!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0