Football Talk

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-1: Ιωαννίδης ο «λυτρωτής», έσωσε το... πράσινο αήττητο με buzzer beater! (video)

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-1: Ιωαννίδης ο «λυτρωτής», έσωσε το... πράσινο αήττητο με buzzer beater! (video)
Ο Φώτης Ιωαννίδης έδωσε τη λύση για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΟΦΗ (28/12, 1-1), γλυτώνοντας το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την ήττα στο 90+7'! Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν οι Κρητικοί από το 8ο λεπτό, λόγω αποβολής του Γιοχού.
Μία «ανάσα» από το να σπάσει το αήττητο του Παναθηναϊκού έφτασε ο ΟΦΗ των δέκα παικτών από το 8', αλλά ο Φώτης Ιωαννίδης «λύτρωσε» τους «πράσινους» στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων!

Δεύτερη σερί βαθμολογική απώλεια για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που το νέο έτος θα το βρει στο +4 από τη 2η στον βαθμολογικό πίνακα της Super League, AEK.

Ο Λάρσον έδωσε το προβάδισμα στον ΟΦΗ στο 59ο λεπτό, που κρατούσε ένα τρίποντο... χρυσάφι έως το 90+7', αλλά εν τέλει, αρκέστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας.


1o ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους «οιωνούς» για τον Παναθηναϊκό και με τους χειρότερους, για τον ΟΦΗ.

Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Σπόραρ έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας των Κρητικών, ο Γιοχού τον ανέτρεψε για να μην βγει σε θέση τετ-α-τετ και αποβλήθηκε, αφήνοντας τον ΟΦΗ με δέκα παίκτες.

 
Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ωστόσο, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το εν λόγω πλεονέκτημα.

Ο Παλάσιος «σπατάλησε» την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπερνάρντ στο 15', κάνοντας κακό τελείωμα, το σουτ του Χουάνκαρ στο 34' πέρασε εκτός εστίας, όπως και η κεφαλιά του bστο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, στη σημαντικότερη ευκαρία του Παναθηναϊκού. Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια δίχως να υπάρχει σκορ.

 

2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε στην έναρξη του δεύτερου μέρους. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε τον «ρυθμό» του στο ματς, είχε δοκάρι με τον Παλάσιος στο 51ο λεπτό, αλλά το γκολ ήρθε για τον ΟΦΗ!

 
Κοντρά στη ροή του ματς, ο Μεγιάδο έκλεψε στο χώρο του κέντρου, ο Μπαλογιάννης βρήκε τον Λάρσον με σέντρα από τα αριστερά και αυτός με «καρφωτή» κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 59', αν και χρειάστηκε η βοήθεια του VAR, για να εξεταστεί αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή αν ο Μπρινιόλι απομάκρυνε.

 
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά έλειψε το «καθαρό» μυαλό, την ώρα που οι Κρητικοί φρόντισαν να κλείσουν καλά κάθε διάδρομο. Παράλληλα, ο Μανδάς δήλωνε «παρών» όποτε χρειαζόταν, όπως στο σουτ του Βαγιαννίδη στο 87'. Δεν είχε, όμως, απάντηση και στην προσπάθεια του Ιωαννίδη στο 90+7'.

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τον φετινό Παναθηναϊκό, έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, μετά από πάσα του Βέρμπιτς, βρήκε τον χώρο να εκτελέσει και έσωσε τον βαθμό, αλλά και το αήττητο των «πρασίνων», διαμορφώνοντας το 1-1 ως τελικό σκορ.


Ο MVP

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Φώτη Ιωαννίδη. Έσωσε τον Παναθηναϊκό από μεγάλο «κάζο» και παράλληλα, διατήρησε το αήττητο του «τριφυλλιού».

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Παλάσιος στο 51ο λεπτό. Ένα γκολ του Παναθηναϊκού εκεί, ίσως «τελείωνε» το ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (83' Βαγιαννίδης), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (83' Σάντσες), Κουρπέλης (60' Ιωαννίδης), Τσέριν, Ρούμπεν, Μπερνάρντ, Παλάσιος (75' Βέρμπιτς), Σπόραρ

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Γιοχού, Πασαλίδης (74' Γιαννούλης), Διαμαντής, Λάρσον, Μαρινάκης (46' Ντουρμισάι), Ντιουσέ (89' Τσιλιανίδης), Μεγιάδο, Μπαλογιάννης, Ντικό (74' Νέιρα), Τοράλ (82' Περέα)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0