Football Talk

Super League: Όταν αποχαιρετάς το έτος στην τελευταία θέση, αποχαιρετάς και την... κατηγορία!

Super League: Όταν αποχαιρετάς το έτος στην τελευταία θέση, αποχαιρετάς και την... κατηγορία!

Κακός οιωνός για τον Ιωνικό το γεγονός ότι «έκλεισε» το 2022 όντας τελευταίος στη βαθμολογία, αφού στα χρονικά της Super League, μονάχα ο Εργοτέλης κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό από αυτή την θέση!

Ο Ιωνικός ηττήθηκε με σκορ 1-0 από τον Λεβαδειακό στην τελευταία αγωνιστική της Super League πριν τον ερχομό του 2023 και σύμφωνα με την παράδοση θα πρέπει να ετοιμάσει... βαλίτσες για την Super League 2. Έτσι, οι «κυανέρυθροι» πρόκειται να αποχαιρετήσουν το 2022 από τον «πάτο» της βαθμολογίας και όπως ορίζει το «μοτίβο», στο τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν πρόκειται να υποβιβαστούν!

Συγκεκριμένα, στα 16 χρόνια της Super League η ομάδα που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας στην αλλαγή του έτους δεν κατορθώνει να παραμείνει στην κατηγορία, με μία και μοναδική εξαίρεση. Μάλιστα, ο πρώτος σύλλογος που ξεκίνησε αυτή την... παράδοση ήταν ο Ιωνικός τη σεζόν 2006/07, όταν μετά από 14 αγωνιστικές είχε συλλέξει μόλις 3 βαθμούς.

Παράλληλα, στις 12 από τις 15 σεζόν που επιβεβαιώθηκε το εν λόγω στατιστικό, οι ομάδες στο φινάλε τερμάτισαν στην τελευταία θέση. Η Λάρισα τη σεζόν 2010/11, η ΑΕΚ τη 2012/13 και ο ΟΦΗ τη 2014/15 ήταν αυτές που πάλεψαν, απέφυγαν την τελευταία θέση, αλλά εν τέλει όχι τον υποβιβασμό.

Η μοναδική ομάδα που «έσπασε» το σερί

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι έως και σήμερα υπήρξε μία σεζόν όπου «έσπασε» η παράδοση αυτή. Το 2008 βρήκε τον Εργοτέλη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Super League με 9 βαθμούς μετά από 14 αγώνες.

Οι «κιτρινόμαυροι», που τον Ιανουάριο εκείνου του έτους άλλαξαν ιδιοκτησία, με τον σύλλογο να περνά στα χέρια του Απόστολου Παπουτσάκη, κατάφεραν να παραμείνουν στην κατηγορία. Αυτό μάλιστα συνέβη την τελευταία αγωνιστική, όταν και επικράτησαν στο Παγκρήτιο της Ξάνθης με 2-0, την ώρα που στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος κέρδισε τον Ατρόμητο με το ίδιο σκορ και τον «έσπρωξε» στη Β’ εθνική.

Έκτοτε και για σερί 14 ετών, η παράδοση δεν έχει σπάσει «ξανά». Φέτος είναι η σειρά του Ιωνικού να το επιχειρήσει!

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0