Football Talk

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα: Πιο μισητός από... Σαντάμ Χουσείν και Τζορτζ Μπους!

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα: Πιο μισητός από... Σαντάμ Χουσείν και Τζορτζ Μπους!

Σαν σήμερα, 28 Δεκεμβρίου, το 1990, γνωστή ιταλική εφημερίδα ανακηρύσσει τον Ντιέγκο Μαραντόνα ως τον πιο μισητό άνθρωπο στην Ιταλία!

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα για πολλούς είναι ένας «Θεός» του ποδοσφαίρου. Ό,τι έκανε στο γήπεδο ο Αργεντινός μάγος ήταν έργο τέχνης. Και παρά τα αρκετά «ψεγάδια» του, ο Ντιέγκο είχε φανατικούς φίλους σε κάθε γωνία της γης.

Όπως, όμως, ένας Θεός λατρεύεται, αντίστοιχα μπορεί και να μισηθεί. Ο Μαραντόνα δεν αποτέλεσε εξαίρεση και μια μέρα σαν σήμερα, 28 Δεκεμβρίου του 1990, μια ιταλική εφημερίδα τον «έβγαλε» πρώτο στη λίστα με τους πιο μισητούς ανθρώπους για τη χώρα.


Χώρισε μια ολόκληρη χώρα στα δύο!

Όλα ξεκίνησαν στο Μουντιάλ του 1990, που διεξήχθη στην Ιταλία. Οι Ναπολιτάνοι φυσικά ήταν με το μέρος του σε όλα τα παιχνίδια που έδινε η Αργεντινή. Ο Μαραντόνα τους είχε βάλει ξανά στο χάρτη του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Όμως στον περίφημο ημιτελικό που έγινε το γήπεδο των παρτενοπέι, το «Σαν Πάολο», που πλέον φέρει το όνομά του, ο Μαραντόνα κατάφερε να διχάσει μια ολόκληρη χώρα. Το μισό γήπεδο ήταν υπέρ του (και συνάμα της Αργεντινής) ενώ οι υπόλοιποι υποστήριζαν τη χώρα τους.

Η Αργεντινή προκρίθηκε στα πέναλτι και θα αντιμετώπιζε την Δυτική Γερμανία στον τελικό της Ρώμης. Παρουσία περίπου 74.000 θεατών ο Μαραντόνα κατάφερε από ήρωας να γίνει εχθρός. Αυτό γιατί κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της «Αλμπισελέστε» ακούγονταν γιούχες από το κοινό. Ο Ντιέγκο δεν άντεξε και η κάμερα -ο τελικός ήταν σε ζωντανή μετάδοση- τον έπιασε να λέει το περίφημο «π….γιοί».

Αυτό έφτανε για τους Ιταλούς. Ο Μαραντόνα από φίλος έγινε εχθρός.

 

Πάνω από τον Μπους!

Το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς , μια εφημερίδα αποφάσισε να προβεί σε μια δημοσκόπηση. Το θέμα ήταν «ο πιο αντιπαθητικός άνθρωπος στη χώρα».

Όταν αυτή δημοσιοποιήθηκε, στις 28 Δεκεμβρίου, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Ουδείς εκ των Σαντάμ Χουσείν και Τζόρτζ Μπους δε βρισκόταν στην κορυφή.

Αντ' αυτών την πρωτιά είχε πάρει ο Μαραντόνα. Μέσα σε ένα παιχνίδι, για την ακρίβεια σε μερικά δευτερόλεπτα, κατάφερε να αλλάξει τη γνώμη εκατομμυρίων ανθρώπων προς το πρόσωπό του. Αλλά αυτός ήταν ο Ντιέγκο, και άγγελος και διάβολος μαζί…

 

 

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0