Football Talk

Άρσεναλ: Το «μέχρι τέλους» του Αρτέτα και ο Σάκα που… ισοφάρισε τον Ανρί!

Άρσεναλ: Το «μέχρι τέλους» του Αρτέτα και ο Σάκα που… ισοφάρισε τον Ανρί!

Σαν να μην πέρασε μία μέρα για… αυτή την Άρσεναλ! Μία ομάδα που ξέρει τι θέλει και πώς να το πάρει μέσα στο γήπεδο και που είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ, για πρώτη φορά στο Έμιρεϊτς, στο πρώτο ημίωρο. Η Γουέστ Χαμ προηγήθηκε στο ημίχρονο, εκτός έδρας, μόλις για «παρθενική» φορά στην σεζόν. Ο Μπενράχμα έβαλε στα «σχοινιά» την Άρσεναλ και εκείνη έπρεπε να αντιδράσει στην επανάληψη, ώστε να μην δει άμεσα την διαφορά των πέντε βαθμών από τη Μάντσεστερ Σίτι να μειώνεται.

Μπήκε στην επανάληψη αποφασισμένη. Είχε να αποδείξει πράγματα, τόσο απέναντι στον εαυτό της, τον οποία θα… αδικούσε, μετά την διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όσο και στον Τιερί Ανρί και τον Αρσέν Βενγκέρ, οι οποίοι βρέθηκαν στις κερκίδες, για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Θετικό για την Άρσεναλ ήταν πως ισοφάρισε γρήγορα και δίχως να είναι ανώτερη από τα «σφυριά» σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού. Ο Μπουκάγιο Σάκα σκόραρε για 3η σερί Boxing Day, όντας ο πρώτος που καταφέρνει κάτι τέτοιο μετά τον Τιερί Ανρί και η ψυχολογία της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα ανέβηκε στα ύψη.

Έμοιαζε ικανή να ανατρέψει την κατάσταση και να κερδίσει για δεύτερη φορά τέτοιου είδους ματς φέτος, μετά από το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής απέναντι στη Φούλαμ. Εν τέλει, ο στόχος επετεύχθη με το γκολ του Γκάμπριελ Μαρτινέλι, για να έρθει ο Έντι Ενκέτια και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Ένας παίκτης που κατακρίνεται πολύ, αλλά πάντα έχει τον τρόπο να… αντιδρά. Σκόραρε για 11η διαδοχική «βασική» εμφάνιση στο Έμιρεϊτς, πράγμα μάλιστα που κατορθώνει με ελάχιστες τελικές προσπάθειες. Έχει σουτάρει και έχει βρει εστία σε 16 περιπτώσεις. Οι 11 από αυτές κατέληξαν σε γκολ και δικό του πανηγυρισμό, με τον Μικέλ Αρτέτα να του δίνει τα εύσημα στο φινάλε και να έχει έναν πολύ καλό λόγο, ώστε να τον ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα, ελλείψει του Ζεσούς, και στο επόμενο παιχνίδι, απέναντι στη Μπράιτον.

Εν γένει, η Άρσεναλ έπεισε στη Boxing Day και η 18η ήττα του Ντέιβιντ Μόγιες από αυτήν, είναι γεγονός. Δικαίως η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είναι πρώτη. Παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, παράγει φάσεις, γνωρίζει τι θέλει και πώς να το πάρει μέσα στο γήπεδο και πολύ δε περισσότερο, δεν χάνει ευκαιρίες, όπως στις προηγούμενες σεζόν, κόντρα σε αντιπάλους μικρότερης δυναμικότητας.

Κάπως έτσι, έχει αυξήσει την διαφορά στο +8 από τη Μάντσεστερ Σίτι, με παιχνίδι φυσικά περισσότερο. Και αν η νίκη επί της Γουέστ Χαμ με ανατροπή, δεν λογίζεται ως «δήλωση πρόθεσης τίτλου», τότε πώς ορίζεται το «μέχρι τέλους» που ακούστηκε ηχηρά στο Έμιρεϊτς;

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0