Football Talk

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 1-3: Αγχώθηκε αλλά… χαμογέλασε στη Boxing Day! (video)

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 1-3: Αγχώθηκε αλλά… χαμογέλασε στη Boxing Day! (video)

Δυσκολεύτηκε, ζορίστηκε, αλλά έφτασε εν τέλει στο τρίποντο στη Boxing Day η Λίβερπουλ, η οποία επικράτησε με 3-1 της Άστον Βίλα και ανέβηκε στην 6η θέση της Premier League!

Μία Λίβερπουλ που δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που παρακολουθούσαμε πριν την διακοπή της Premier League, έκανε την εμφάνισή της στο «Βίλα Παρκ», παρά τα «νεκρά» διαστήματα που είχε στο παιχνίδι της στο δεύτερο ημίχρονο.

Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό 3-1 των «κόκκινων» απέναντι στην Άστον Βίλα, η οποία σηματοδότησε μία ακόμη νίκη της Λίβερπουλ στη Boxing Day;

 

Η αλήθεια είναι πως τα δύο ημίχρονα δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους. Και αυτό διότι ενώ στο πρώτο μέρος παρακολουθήσαμε μία πειστική Λίβερπουλ, στο δεύτερο, Ε’ΟΔΑ,Ε μία ομάδα που «τρόμαξε» να κερδίσει, αλλά εν τέλει είχε την ουσία.

Το σκορ άνοιξε ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε πλήρως την 54η ασίστ του Άντι Ρόμπερτσον στην Premier League. Σε μία προσπάθεια που ξεκίνησε από απίθανη μπαλιά του Άρνολντ, ο Αιγύπτιος πήρε την μπάλα στο 5ο λεπτό και το 1-0 ήταν γεγονός.

Ακολούθησε το γκολ του Ματίπ στο 20’, το οποίο εν τέλει ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, για να φτάσουμε στις συνεχόμενες χαμένες ευκαιρίες του Ντάργουιν Νούνιες, ο οποίος αστόχησε τρεις φορές από πλεονεκτική θέση και έγινε ο 2ος πίσω από τον Αλεξάντερ Μίτροβιτς, που χάνει 3 μεγάλες ευκαιρίες τουλάχιστον στο ίδιο ματς.

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ ήταν εκεί όμως για να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή της ομάδας του. Σκόραρε στο 37’, και πάλι με κόρνερ, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως τον μάρκαρε ο Μπουεντία, και το 15ο γκολ του από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League, σηματοδοτεί πως είναι ο πιο παραγωγικός αμυντικός στο «Νησί»!

Το πρώτο μέρος έλαβε τέλος και η επανάληψη βρήκε δύο εντελώς διαφορετικές ομάδες, με τους γηπεδούχους να απειλούν κατά ριπάς. Στο 45’ ακυρώθηκε γκολ του Γουότκινς, ένα λεπτό μετά ο ΜακΓκιν δεν ευστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ οι ευκαιρίες της Βίλα «τρίτωσαν» στο 48’, όταν ο Μπουεντία έστειλε την μπάλα εκτός εστίας.

Ωστόσο, η υπεροχή των «χωριατών» και η τόλμη τους να επιτεθούν επέφερε τη μείωση του σκορ, με τον Γουότκινς να κάνει το 2-1 στο 59’ και να απομένει ένα μισάωρο.

Ακολούθησε πίεση από πλευράς γηπεδούχων, αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία άνηκε ξανά στους φιλοξενούμενους, με τον Νούνιες να αστοχεί σε τετ-α-τετ, απέναντι από τον Όλσεν, όπως και στο πρώτο μέρος.

Αγχώθηκε, ο Μπαίρετιτς την λύτρωσε εν τέλει, κάνοντας το 3-1 στο 82΄, και κάπως έτσι η Λίβερπουλ ανεβαίνει στην 6η θέση, προσπερνά τη Μπράιτον και είναι στο -1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0