Football Talk

Νιούκαστλ: Μοναδικό το σερί της στο Νησί, συγκρίνεται μόνο με αυτό του 2012! (video)

Νιούκαστλ: Μοναδικό το σερί της στο Νησί, συγκρίνεται μόνο με αυτό του 2012! (video)

Η Νιουκάστλ διανύει μια εξαιρετική σεζόν με ξεκάθαρη βελτίωση στην απόδοση της, με τις έξι συνεχόμενες νίκες να το επιβεβαιώνουν στον απόλυτο βαθμό, ένα επίτευγμα που σημείωσε μετά από 10 ολόκληρα χρόνια…

Βλέποντας την βαθμολογία της Premier League, παρατηρείς στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας μια ομάδα που δεν βρίσκεται συχνά εκεί. Τα τελευταία χρόνια τη συναντάμε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ως βασικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία, το συντομότερο δυνατό. 

Η Νιουκάστλ περί ου ο λόγος, πέρασε… άνετα από την έδρα της Λέστερ νικώντας 3-0 στην Boxing Day, με την απόδοση της κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και η 2η θέση μετά από 16 αγωνίστηκες σε συνδυασμό με τις έξι συνεχόμενες νίκες, αποδεικνύουν ότι όλα αυτά μόνο τυχαία δεν έχουν έρθει.

Μάλιστα, οι «καρακάξες» διανύουν το μεγαλύτερο σερί νικών στο φετινό πρωτάθλημα το οποίο ξεκίνησε στις 19 Οκτωβρίου και στο 1-0 επί της Έβερτον και συνέχισε με τις Τότεναμ (1-2), Άστον Βίλα (4-0), Σαουάμπτον (1-4), Τσέλσι (1-0)και Λέστερ (0-3). Έτσι, ξεπέρασε την πρωτοπόρο, Άρσεναλ που μετρούσε πέντε συνεχόμενες επικρατήσεις από την πρεμιέρα της Premier League, έως και την 5η «στροφή». Στη συνέχεια και συγκεκριμένα την 6η αγωνιστική ηττήθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός έδρας με 2-1, βάζοντας… τέλος στο εκρηκτικό ξεκίνημα.

Το εν λόγω στατιστικό εύλογα δημιουργεί το ερώτημα πότε ήταν η τελευταία φορά που η Νιουκάστλ πέτυχε κάτι αντίστοιχο. Για να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα, θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο 2012 όταν στην τεχνική ηγεσία βρισκόταν ο νυν προπονητής του Άρη, Άλαν Πάρντιου. Τότε, το σερί είχε ξεκινήσει στις 18 Μαρτίου και το 1-0 επί της Νόριτς για την 29η αγωνιστική και συνέχισε απέναντι στις Γουέστ Μπρομ (1-3), Λίβερπουλ (2-0), Σουόνσι (0-2), Μπόλτον (2-0), Στόουκ Σίτι (3-0). Για την ιστορία, η Γουίγκαν ήταν εκείνη που έβαλε… stop όταν επικράτησε επί της Νιουκάστλ με 4-0. Εκείνη τη σεζόν, το σύνολο του Πάρντιου κατέλαβε την 5η θέση, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

Έτσι, με πρωταγωνιστή τον Μιγκέλ Αλμιρόν που διανύει τη καλύτερη σεζόν της καριέρας του με οχτώ γκολ στις τελευταίες εννιά αναμετρήσεις και με μια ασίστ σε 16 παιχνίδια, όλα ως βασικός, το σύνολο του Έντι Χάου βάζει υποψηφιότητα για διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου μετά από μια δεκαετία και αν αναλογιστεί κανείς το αγωνιστικό της πρόσωπο, τότε οι πιθανότητες μόνο λίγες δεν είναι…

Χρήστος Λόης  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0