Football Talk

Premier League: Νιούκαστλ για… Champions League, «σοκ» για την Έβερτον από τη Γουλβς!

Premier League: Νιούκαστλ για… Champions League, «σοκ» για την Έβερτον από τη Γουλβς!

Πολύ σημαντική νίκη πανηγύρισε η Νιούκαστλ επί της Λέστερ στο Κινγκ Πάουερ, με το τελικό 3-0 να προκύπτει από το πρώτο μέρος, ακόμη πιο εύκολα από ό,τι αναδεικνύει το τελικό σκορ. Την ίδια ώρα, επικράτησε και η Μπράιτον της Σαουθάμπτον στο Σεντ Μέρις (1-3), με τους «γλάρους» να ανεβαίνουν στην 6η θέση της βαθμολογίας και το -2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Όσο για τη Γουλβς; Τεράστια νίκη επί της Έβερτον στο 95', χάρη στο γκολ του Αϊτνουρί!

Εκπληκτική Νιούκαστλ, τρομερή εμφάνιση και πολύ μεγάλη νίκη επί της Λέστερ, με το τελικό 3-0 να επιβεβαιώνει πως οι «καρακάξες» συνεχίζουν εκεί από όπου σταμάτησαν, με την επιστροφή της Premier League, μετά από 43 ημέρες.

Πώς όμως φτάσαμε σε μία τόσο μεγάλη νίκη της ομάδας του Έντι Χάου; Είναι απλό και χρειάστηκαν μόλις δύο γκολ στα πρώτα επτά λεπτά για τους φιλοξενούμενους, μόλις για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια.



Μόλις στο 2ο λεπτό ο Αμάρτεϊ πάτησε άσχημα τον Ζοέλιντον στην περιοχή και από την άσπρη βούλα ο Γουντ έκανε το 1-0.

Ο Μιγκέλ Αλμιρόν με το 8ο τέρμα του στα 9 πιο πρόσφατα ματς έπειτα από τρομερή κίνηση και συνεργασία με τον Μπρούνο Γκιμαράες, τρύπησε την άμυνα και πλάσαρε όμορφα για το 2-0, ενώ, ο Ζοέλιντον με κεφαλιά στο 32' ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Με το ματς... σχεδόν τελειωμένο λόγω και του εύρους του σκορ, η Νιούκαστλ άφησε την μπάλα στη Λέστερ στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «αλεπούδες» έφτασαν και ξεπέρασαν το 71% στην κατοχή, ωστόσο, δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικές για τα καρέ των αντιπάλων τους. Τίποτα το ιδιαίτερο γενικότερα στο δεύτερο ημίχρονο και άνετο «τρίποντο» για την αρμάδα του Χάου.

Έβερτον – Γουλβς 1-2

Η ανάγκη τους για βαθμούς από τη στιγμή που βρίσκονται μπλεγμένες με... ιστορίες υποβιβασμού, έκανε τις Γουλβς και Έβερτον να εμφανιστούν αρκετά μαχητικές στο «Γκούντισον Παρκ». Ο Μίνα με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ κατάφερε να βάλει μπροστά τα «ζαχαρωτά» στο 7ο λεπτό, όμως, ένα ωραίο γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι κι ένα εξαιρετικό μονοκόματο πλασέ του Ποντένσε στο 22' έγραψε το 1-1 κι έφερε το ματς στα ίσια. Η Έβερτον τέσταρε την ετοιμότητα του Ζοσέ Σα και επιχειρούσε με τη βοήθεια και του κόσμου της να ξαναπάρει κεφάλι στο σκορ, με τον Ζουλιέν Λοπετέγκι λόγω της έντασής του στον πάγκο των «λύκων» να ελκύει τις διαμαρτυρίες του κόσμου των γηπεδούχων.

Η αναμέτρηση παρέμεινε έντονη, με ταχύτητα και προσπάθειες μέχρι και το φινάλε με δεδομένο πως ουδείς ήθελε ν' αφήσει πίσω τους δύο βαθμούς, Κυρίως οι παίκτες του Λάμπαρντ πίεζαν και μετέφεραν τη μπάλα κοντά στα καρέ του Σα κι όμως η ομάδα του Λοπετέγκι τα κατάφερε από το πουθενά! Στο 90' + 5' βγήκε αντεπίθεση, ο Τραορέ από δεξιά έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε και ο Αΐτ - Νούρι από κοντά χάρισε την τεράστια νίκη στους «λύκους»! 

Σαουθάμπτον – Μπράιτον 1-3

Εξαιρετική εμφάνιση και πολύ σημαντική νίκη για τη Μπράιτον στο «Σεντ Μέρις», με το σύνολο του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι να ανταπεξέρχεται εξαιρετικά στον αποκλεισμό από την Τσάρλτον και να παίρνει το «διπλό», με την επανέναρξη της Premier League.

Το σκορ άνοιξε από νωρίς ο Άνταμ Λαλάνα. Ο πρώην αρχηγός της Σαουθάμπτον, ο οποίος δεν είχε σκοράρει κόντρα στους «αγίους» από τότε που τους άφησε, το 2014, βρήκε δίχτυα στο 14ο λεπτό, με τον Μπαζούνου να κάνει μεγάλο λάθος και επί της ουσίας να βοηθά τον Άγγλο να χριστεί σκόρερ.

Από εκεί και πέρα, οι «γλάροι» ξεκίνησαν να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο και η υπεροχή τους κεφαλαιοποιήθηκε στο 35’. Ο Εστουπινιάν έκανε ένα πολύ καλό παράλληλο γύρισμα και Περό, στην προσπάθειά του να μην επιτρέψει στην μπάλα να φτάσει στον Μαρτς, σκόραρε σε… λάθος εστία και έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος, οι «άγιοι» προσπάθησαν να μπουν και πάλι στην διεκδίκηση ενός αποτελέσματος, αλλά τους έλειπε η ουσία. Η Μπράιτον του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι δεν δυσκολεύτηκε καθόλου και με τη νίκη της στις 26 Δεκεμβρίου, ανέβηκε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με ματς περισσότερο.

Highlight του ματς; Το γκολ του Τζέσι Μαρτς στο 56’, με ένα απίθανο διαγώνιο σουτ, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπαζούνου. Όσον αφορά τη Σαουθάμπτον, το μόνο που κατόρθωσε να κάνει ήταν να μειώσει στο 73’, με τον Γουόρντ Πράους να χάνει το πέναλτι, αλλά να κάνει το 3-1 με το κεφάλι στην εξέλιξη της φάσης.

Κρίσταλ Πάλας – Φούλαμ 0-3

 

Μπορεί η Κρίσταλ Πάλας να αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες ομάδες της Premier League στην έδρα της, όμως το ματς απέναντι στη Φούλαμ έδειξε να της «στραβώνει» από το ξεκίνημα. Απείλησαν οι «αετοί», επιχείρησαν να προηγηθούν με τον Αγιού στο 26’, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε στο δοκάρι.

Από εκεί και πέρα όμως, η Φούλαμ άρχισε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξε το σκορ στο 31ο λεπτό, με τον Μίτροβιτς να συμμετέχει και πάλι σε γκολ της.

Σέντραρε ο Σέρβος, είδε την κίνηση του Ριντ στην περιοχή και ο τελευταίος έκανε το 1-0, με πολύ ωραία διαγώνια κεφαλιά, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γουαίτα.

Το πράγμα μάλιστα έγινε χειρότερο για την Κρίσταλ Πάλας, όταν ο Μίτσελ, τρία λεπτά μετά, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Με «δέκα» παίκτες, η Φούλαμ κυριαρχούσε.

Πόσο μάλλον όταν οι γηπεδούχοι έμειναν και με εννέα ποδοσφαιριστές, όταν και ο Τόμκινς αποχώρησε από το ματς, με την συμπλήρωση 57 λεπτών, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Εύκολα λοιπόν, η Φούλαμ έψαξε το δεύτερο γκολ, ο Αντρέας Περέιρα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 60’, αλλά η εξέλιξη του ματς έμοιαζε… προβλέψιμη.

Ο Ριμ έκανε το 2-0 στο 71’ και ο Μίτροβιτς, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 81ο λεπτό, με το 10ο γκολ του στην σεζόν.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0