Football Talk

Μπρέντφορντ – Τότεναμ 2-2: Πάλι καλά να λέει ο Κόντε στην πρώτη «ματσάρα» της Boxing Day! (video)

Μπρέντφορντ – Τότεναμ 2-2: Πάλι καλά να λέει ο Κόντε στην πρώτη «ματσάρα» της Boxing Day! (video)

Μία «ανάσα» από την πρώτη της νίκη κόντρα στην Τότεναμ, μετά από το 1948, βρέθηκε η Μπρέντφορντ, δίχως όμως εν τέλει να τα καταφέρει. Αρνήθηκε να ηττηθεί η ομάδα του Κόντε, έκανε το 2-2 και διατήρησε το αήττητο στη Boxing Day, για 16η σεζόν!

Η αναμέτρηση ανάμεσα στη Μπρέντφορντ και την Τότεναμ ανέδειξε μέσα σε 1,5 ώρα αγώνα, για ποιον λόγο μας έλειψε τόσο πολύ η Premier League. Επέστρεψε μετά από 43 μέρες, οι «μέλισσες» επικρατούσαν για 70 λεπτά και από το πουθενά, το σύνολο του Κόντε έβγαλε αντίδραση, ισοφάρισε και το 2-2 του εξασφαλίζει την διατήρηση ενός αήττητου σερί, που κρατά από το 2003, αφήνοντας το όμως δίχως το πολυπόθητο τρίποντο.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο, το οποίο δεν αφήνει ικανοποιημένη καμία από τις δύο ομάδες; Οι «μέλισσες» μπήκαν από το ξεκίνημα της συνάντησης καλύτερα στο γήπεδο και η υπεροχή τους κεφαλαιοποιήθηκε μόλις στο 16’, όταν ο Γιένσεν σούταρε, ο Φόρστερ απέκρουσε ασταθώς και ο Γιάνελτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για 5η σερί φορά με το αριστερό (2ο γκολ του φέτος).

Ο Φόρστερ είδε την εστία του να παραβιάζεται για 5η διαδοχική φορά στην καριέρα του σε Boxing Day και η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έπρεπε να βγάλει αντίδραση, κάτι που δεν έμοιαζε ορατό στο πρώτο μέρος.

Δεν είχε τελική εντός εστίας, έμεινε πίσω στο σκορ για 9ο σερί παιχνίδι (δεν έχει προηγηθεί από τον Οκτώβριο και τη νίκη επί της Έβερτον) και κλήθηκε να αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο, ώστε να μην ηττηθεί στην πρώτη ημέρα του εορταστικού προγράμματος, για πρώτη φορά μετά το 2003.

Δεν διαφοροποιήθηκαν όμως και πολλά πράγματα στο ξεκίνημα της επανάληψης, με την Τότεναμ να έχει έντονα παράπονα από την φάση του 52ου λεπτού, όταν ο Μπεν Μι «αγκάλιασε» τον Χάρι Κέιν μέσα στην περιοχή, αλλά ο VAR δεν άλλαξε την απόφαση του διαιτητή να δείξει «παίζεται».

Τρία λεπτά μετά, η Τότεναμ έμοιαζε να έχει μείνει στις… διαμαρτυρίες, ενώ η Μπρέντφορντ αξιοποιούσε τις στιγμές της. Κέρδισε κόρνερ έπειτα από ένα «τραγικό» διώξιμο του Ντάιερ, έπαιξε… βόλεϊ στην περιοχή των φιλοξενούμενων και ο Τόνεϊ «διπλασίασε» τα γκολ της ομάδας του με χαρακτηριστική ευκολία.

Από εκεί και πέρα όμως, το ματς άλλαξε εντελώς! Ο Κέιν μείωσε με τη συμπλήρωση 65 λεπτών και έβαλε ξανά στο ματς την ομάδα του, «γράφοντας» ιστορία, καθώς με την κεφαλιά του έγινε ο πρώτος σκόρερ της Premier League στη Boxing Day.

Έξι λεπτά μετά, ο Χόιμπιεργκ έκανε το 2-2 και δίχως η Τότεναμ να έχει εντυπωσιάσει για 70 λεπτά, έφερε το ματς στην ισοπαλία, με την ψυχολογία της να είναι στα ύψη και όλα να δείχνουν πως θα προβεί σε ολική ανατροπή.

Δεν τα κατάφερε όμως, διότι ο Χάρι Κέιν στάθηκε άτυχος. Στο 83’, πήρε την κεφαλιά ύστερα από τη σέντρα του Λανγκλέ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, με το 2-2 να μένει μέχρι και το τέλος, έχοντας «διπλή» ανάγνωση.

Από τη μία η Μπρέντφορντ δεν κέρδισε την Τότεναμ για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, αλλά δεν ηττήθηκε κιόλας, και από την άλλη, ναι μεν οι «spurs» διατήρησαν το δικό τους αήττητο στη Boxing Day, αλλά έχασαν έδαφος ως προς το βαθμολογικό κομμάτι της υπόθεσης.

Μπρέντφορντ: Ράγια, Ρέρσλεφ, Ζάνκα, Μι, Πίνοκ, Χένρι, Νόργκααρντ (82' Ντασίλβα), Γιάνελτ, Γένσεν (67' Γκόντος), Εμπέουμο (82' Γουίσα), Τόνι

Τότεναμ: Φόρστερ, Ντόχερτι, Τανγκάνγκα (67' Σάντσες), Ντάιερ, Λανγκλέ, Χόιμπιεργκ, Μπισούμα, Κουλουσέβσκι, Σον, Πέρισιτς, Κέιν

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0