Football Talk

Κλοπ: Η ανασκόπηση της χρονιάς και το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του (video)

Κλοπ: Η ανασκόπηση της χρονιάς και το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του (video)
Ο Γιούργκεν Κλοπ έστειλε το δικό του χριστουγεννιάτικο μήνυμα και έκανε την ανασκόπηση του 2022 με τη Λίβερπουλ.
Διαβάστε όσα είπε:

«Ένα μήνυμα για το πρωί των Χριστουγέννων. Υπάρχουν κάποια τραγούδια που έρχονται στο μυαλό μου, αλλά δεν θέλω να σας ενοχλώ κάθε φορά με τη φωνή μου.

Ουάου, έχω θέσει πολύ ψηλά τον πήχη, έτσι; Ξέρετε πολύ καλύτερα από μένα τι θέλετε να τραγουδήσετε αυτή την ημέρα. Έχω συγκεκριμένες ταινίες που θέλω να βλέπω αυτή την περίοδο του έτους. Το ‘’Love Actually’’ είναι μία από αυτές. Είμαι σίγουρος ότι θα τη δω και φέτος.

Σε αυτούς τους τρελούς καιρούς που ζούμε, είναι πολύ όμορφο να βλέπεις τέτοιες ταινίες που το θέμα τους δεν είναι τόσο σοβαρό όσο αυτά που ζούμε στον πραγματικό κόσμο.

Από αγωνιστικής άποψης, το 2022 ήταν μια άκρως επιτυχημένη χρονιά θα έλεγα. Άρχισε με τον τελικό του Carabao Cup, ακολούθησε ο ξεχωριστός τελικός του FA Cup, που τον απόλαυσα πολύ. Μετά το πρωτάθλημα, που ασφαλώς ήταν πολύ εντυπωσιακό. Φτάσαμε πολύ κοντά. Ξέρω ότι αυτό δεν εκτιμάται από πολλούς, το καταλαβαίνω. Αλλά από την πλευρά του προπονητή, είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό.

Στον τελικό του Champions League, ο κύριος Κουρτουά είχε μια τρομερή βραδιά. Τα πήγαμε αρκετά καλά, αλλά δεν καταφέραμε να νιώσουμε έτσι. Και δεν νιώσαμε έτσι για πολλούς λόγους, που δεν γνωρίζαμε ακριβώς μετά το ματς. Όταν, όμως, ακούσαμε τις ιστορίες από τις οικογένειές μας, ήταν ξεκάθαρο, τι συνέβη γύρω από το γήπεδο, ήταν ξεκάθαρο: η βραδιά ήταν ξεχωριστή για τους λάθος λόγους.

Συνεπώς, δεν θα θυμόμαστε αυτόν τον τελικό Champions League για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Αυτό που θα θυμόμαστε είναι όσα ακολούθησαν εκείνον τον τελικό. Δίνεις ό,τι έχεις και παίρνεις πίσω πολλά, αλλά όχι τα πάντα. Αν αυτό δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς, τότε δίνεις αυτόματα το χειρότερο μάθημα που θα μπορούσες στον έξω κόσμο.

Και γι’ αυτό πανηγυρίσαμε δύο Κύπελλα, δύο νίκες σε τελικούς, δύο υπέροχες πορείες. Και το ότι είμαστε μαζί, ότι είμαστε ζωντανοί και αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Και ότι μπορούμε να είμαστε διαφορετικοί και να δείχνουμε τις αντιδράσεις μας με διαφορετικό τρόπο.

Η Λίβερπουλ είναι τόσο σπουδαίος σύλλογος και εκείνη τη μέρα, αν οποιοσδήποτε δεν το γνώριζε από πριν, ήταν η τελική απόδειξη. Ήταν πραγματικά απίστευτο, δεν έχω λόγια. Το λέω κι ανατριχιάζω.

Η νέα σεζόν άρχισε, όχι με τον τρόπο που περιμέναμε, αλλά έτσι είναι η ζωή. Πρέπει να προσαρμοστείς στις συνθήκες. Παλέψαμε και πλέον είμαστε σε οριακή απόσταση. Κι αυτό είναι το μόνο που χρειάζομαι.

Είναι Χριστούγεννα. Είναι τα Χριστούγεννα της ζωής μας κι έτσι πρέπει να τα γιορτάζουμε. Όσο μεγαλώνω κι όσο πιο άσπρα γίνονται τα μούσια μου, τόσο πιο πολύ μοιάζω στον Άγιο Βασίλη.

Κάθε χρόνος όμως είναι ξεχωριστός. Ακόμα και για έναν 55χρονο άνθρωπο, ανυπομονώ, γιατί συναντώ την οικογένειά μου. Κι από δω συνεχίζουμε. Δεν μπορώ να περιμένω. Πρωτοχρονιά και μετά 2023. Και προσπαθούμε να μάθουμε από τα λάθη που κάναμε εμείς ή οι γύρω μας, δουλεύουμε μαζί και βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Για να κάνουμε αυτή τη χρονιά την καλύτερη της ζωής μας.

Ας προσπαθήσουμε μαζί. Καλά Χριστούγεννα».

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0