Football Talk

«Χορταστικά» χατ-τρικ που ξεχώρισαν μέσα στο 2022! (video)

«Χορταστικά» χατ-τρικ που ξεχώρισαν μέσα στο 2022! (video)

Το 2022 σύντομα θα αποτελεί παρελθόν και στο παρακάτω κείμενο σας παρουσιάζουμε τα πιο..τρελά χατ-τρικ της χρονιάς!

Το να πετυχαίνεις τρία γκολ στο ίδιο παιχνίδι είναι κάτι μοναδικό. Το λεγόμενο «χατ-τρικ» πάντα προκαλεί εντύπωση και θαυμασμό. Εκείνος που το καταφέρνει τις περισσότερες φορές δίνει τη νίκη στην ομάδα του. Παίρνει τη μπάλα του αγώνα σπίτι του και μαζί τη.. δόξα αυτού του επιτεύγματος.

Παρακάτω θα δείτε τα 10 πιο…εντυπωσιακά χατ-τρικ του 2022, με χρονολογική σειρά. Καλή απόλαυση!

20 Φεβρουαρίου 2022: Ο καθοριστικός Γιακουμάκης!

Ένας εντυπωσιακός Γιώργος Γιακουμάκης ήταν ο ήρωας της Σέλτικ στον καθοριστικό -τότε- αγώνα με τη Νταντί Γιουνάιτεντ. Ο Κρητικός επιθετικός πέτυχε όλα τα γκολ της ομάδας του στη νίκη με 3-2 που -τότε- διατήρησε το +3 από τη δεύτερη θέση και τους Ρέιντζερς



9 Μαρτίου 2022: Ο «γερόλυκος» Μπενζεμά εκτέλεσε την Παρί!

Στον αγώνα ρεβάνς για τη φάση των «16» του Champions League, η Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν να ανατρέψει το 1-0 του Παρισιού. Στο «Μπερναμπέου» ο Καρίμ Μπενζεμά τα έκανε όλα σωστά. Πήρε το.. «όπλο» του και με τρία γκολ υπέγραψε τη νίκη-πρόκριση με 3-1 επί της παρέας του Μέσι. Έγινε έτσι ο γηραιότερος παίκτης που σημειώνει χατ-τρικ στη διοργάνωση!


12 Μαρτίου 2022: Το πρώτο και…59ο του Κριστιάνο!

Στην αναμέτρηση μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Τότεναμ γράφτηκε ιστορία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τρία γκολ βοήθησε τους «κόκκινους διαβόλους» να νικήσουν με 3-2. Πέτυχε τότε το πρώτο χατ-τρικ του στο Νησί, ύστερα από 14 χρόνια. Πρώτο ύστερα από την επιστροφή του, αφού συνολικά στην καριέρα του έχει ακόμη..59 (κατάφερε ακόμα ένα μέσα στο έτος)!



6 Απριλίου 2022: Όταν ο Μπενζεμά ξεπέρασε τον εαυτό του!

Προηγουμένως, της είχε δώσει την πρόκριση με χατ-τρικ. Στην αμέσως επόμενη φάση (προημιτελικά) έκανε το ίδιο. Ο Καρίμ Μπενζεμά ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό στο 3-1 της Ρεάλ μέσα στο Λονδίνο επί της Τσέλσι. Ο Γάλλος φορ έδωσε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του, στο δρόμο προς την κούπα.

9 Απριλίου 2022: Το ματς με τα…τρία χατ-τρικ από την ίδια ομάδα!

Σε μια…εξόρμησή της στην έδρα της Κλερμόν, η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε με το εντυπωσιακό 6-1. Εντάξει θα πει κάποιος. Άλλωστε δεν είναι δα και τόσο σπουδαίο το επίπεδο στο γαλλικό πρωτάθλημα. Αμ δε! Το συγκεκριμένο ματς είναι ένα έπος και για αυτό φρόντισε η «Αγία Τριάδα» των Παριζιάνων. Χατ-τρικ ο Νεϊμάρ, χατ-τρικ ο Μπαπέ και….χατ-τρικ σε ασίστ ο Μέσι. Απίθανα πράγματα!



27 Αυγούστου 2022: Το πρώτο του Χάαλαντ στο Νησί!

Κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας αποφάσισε να..συστηθεί για τα καλά στο αγγλικό κοινό ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός στράικερ αφού είδε την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ, πέτυχε τρία τέρματα μέσα σε 19 λεπτά και έκανε το 1-2, 4-2! Τότε ο υψηλόσωμος σταρ είχε ήδη φτάσει τα έξι γκολ σε τέσσερα μόλις ματς σε επίπεδο Premier League.



17 Σεπτεμβρίου 2022: Ο Σον μπήκε και έκανε τα..δικά του!

Η Τότεναμ νικούσε ήδη με 3-2 τη Λέστερ, πριν ο Χέουνγκ Μιν Σον περάσει στο ματς ως αλλαγή στο 59’. Ο Νοτιοκορεάτης πέτυχε τρία γκολ σε διάστημα δεκατριών λεπτών, από το 73’ έως το 86’ και μετέτρεψε τη -διαφαινόμενη- νίκη της ομάδας του Αντόνιο Κόντε σε….θρίαμβο!


12 Οκτωβρίου 2022: Το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία του Champions League!

Πρωταγωνιστής σε αυτό το ιστορικό κατόρθωμα ήταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Η Λίβερπουλ βρισκόταν στη Σκωτία για την αναμέτρηση με τους Ρέιντζερς. Ο Κλοπ αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Σαλάχ, και οι «ρεντς» περνούσαν ένα εύκολο βράδυ. Ο Γερμανός ωστόσο «έριξε» στο ματς τον Αιγύπτιο στο 68ο λεπτό και με το σκορ στο 1-4. Ο Σαλάχ μπήκε και έγραψε ιστορία. Σκόραρε τρις μέσα σε έξι λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, στο γρηγορότερο χατ-τρικ του θεσμού!

6 Δεκεμβρίου 2022: Ο Γκονσάλο Ράμος πήρε τη θέση και τη..δόξα του Κριστιάνο!

Η αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Ελβετία για τους «16» του Μουντιάλ 2022 σημαδεύτηκε από τρία γεγονότα. Πρώτον, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεκίνησε από τον πάγκο. Δεύτερον, ο αντικαταστάτης του, Γκονσάλο Ράμος, πέτυχε τρία γκολ στο εντυπωσιακό 6-1 της ομάδας του Σάντος. Τρίτον, ο φορ της Μπενφίκα πήρε τη δόξα από τον “CR7” που με τη λήξη έφυγε για τα αποδυτήρια!



18 Δεκεμβρίου 2022: Χατ-τρικ σε τελικό Μουντιάλ και…ηττημένος ο Μπαπέ!

Ο τελικός του εφετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι από μόνος του ένα μάθημα ποδοσφαίρου. Ένα μάθημα για πολλούς, και ιδίως για τον Κιλιάν Μπαπέ. Πριν καν γίνει 24 και έχοντας ήδη κατακτήσει το Μουντιάλ, ο Γάλλος επιθετικός κατάφερε κάτι μοναδικό. Σκόραρε τρείς φορές στον τελικό (και ακόμη μια στα πέναλτι) αλλά είδε τον συμπαίκτη του Λιονέλ Μέσι να πανηγυρίζει στο τέλος αγκαλιά με το τρόπαιο!



Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0