Football Talk

Boxing Day: Η αγαπημένη μέρα των Άγγλων για ποδόσφαιρο!

Boxing Day: Η αγαπημένη μέρα των Άγγλων για ποδόσφαιρο!
Η δημοφιλέστερη ημέρα για το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, η περίφημη «Boxing Day», είναι μια ημέρα που συνεχώς γεμίζει τα βιβλία των ρεκόρ στο ποδόσφαιρο!

Η επομένη των Χριστουγέννων, η 26η Δεκεμβρίου δηλαδή, είναι ίσως η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ημέρα στην Αγγλία. Στο Νησί αυτή η ημέρα έχει ονομαστεί “Boxing Day” και φυσικά αυτό το όνομα έχει γίνει…διάσημο παγκοσμίως!

Σε αυτή την ημέρα, όπου η -αγωνιστική- δράση δε σταματά, οι ποδοσφαιριστές αλλά και γενικότερα όλοι οι..εμπλεκόμενοι, ευρισκόμενοι ακόμη σε γιορτινή διάθεση, μας χαρίζουν μοναδικές στιγμές!

Φέτος μάλιστα, η «Boxing Day» είναι ιδιαίτερη, καθώς οι ομάδες επιστρέφουν στα γήπεδα για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ του Κατάρ!

Τα 66 γκολ του 1963!

Η “Boxing Day” παραδοσιακά προσφέρει αρκετά γκολ στο φίλαθλο κοινό. Το 1963 σημειώθηκε ένας αριθμός που μέχρι και σήμερα δεν έχει «σπάσει». Την 26η Δεκεμβρίου του 1963 λοιπόν διεξήχθησαν 12 αναμετρήσεις και σημειώθηκαν…66 γκολ!

Το….απίθανο 10-1 της Φούλαμ επί της Ίπσουϊτς, το εξίσου εντυπωσιακό 6-1 της Μπέρνλι επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και φυσικά η εκτός έδρας νίκη της Μπλάκμπερν επί της Γουέστ Χαμ με 8-2 ήταν τα τρία αποτελέσματα που ξεχώρισαν!

Για την ιστορία, εκείνη τη χρονιά πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Λίβερπουλ, η οποία νίκησε με 6-1 τη Στόουκ Σίτι, 2η η Γιουνάιτεντ και 3η η Έβερτον, ενώ έπεσαν Μπόλτον και Ίπσουϊτς, οι οποίες στη 2η κατηγορία βρήκαν τη…Μάντσεστερ Σίτι!

Η…κορυφή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ποια είναι η ομάδα που έχει παίξει περισσότερες φορές ανήμερα της “Boxing Day” ; Από το 1888, όταν δηλαδή ξεκίνησε αυτός ο..θεσμός, μέχρι και σήμερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει παίξει 96 φορές, περισσότερες από κάθε άλλο σύλλογο. Φέτος, δε θα γίνουν 97, καθώς αγωνίζεται μια ημέρα αργότερα, στις 27 Δεκεμβρίου (εντός με τη Νότιγχαμ Φόρεστ).

Ο απολογισμός των «κόκκινων διαβόλων» σε αυτές τις 96 αναμετρήσεις έχει ως εξής: 51 νίκες, 18 ισοπαλίες και 27 ήττες, συγκομιδή 171 πόντων, 195 γκολ υπέρ και 140 κατά. 

Την πρώτη πεντάδα της λίστας συμπληρώνουν οι Λίβερπουλ, Τσέλσι, Τότεναμ και Μπράιτον!

Όταν ο Σέριγχαμ έγραψε ιστορία!

Εκτός από θέαμα, γκολ και ρεκόρ, η συγκεκριμένη ημέρα δημιουργεί και όμορφες ιστορίες. Κάτι τέτοιο συνέβη στις 26 Δεκεμβρίου του 2006. Έπειτα από μια σπουδαία καριέρα με Τότεναμ και Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, ο Τέντι Σέριγχαμ αγωνιζόταν με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ.

Σε εκείνη τη “Boxing Day” πέτυχε το μοναδικό γκολ της ομάδας του, στην ήττα με 2-1 από την Πόρτσμουθ. Έγινε έτσι ο γηραιότερος παίκτης που σκοράρει στην ιστορία της Premier League, καθώς βρισκόταν σε ηλικία 40 ετών και 268 ημερών!

Το γκολ αυτό ήταν το νούμερο «146» και τελευταίο της πλούσιας καριέρας του, μιας καριέρας που σίγουρα στιγματίστηκε από το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε, στον αξέχαστο τελικό του Champions League το 1999!

Το ρεκόρ που θέλει να πάρει από τον Φάουλερ ο Κέιν!

Όπως είναι λογικό, κάποιοι παίκτες έχουν σκοράρει παραπάνω από μια φορά στη συγκεκριμένη γιορτινή ημέρα. Ο μεγάλος Τιερί Ανρί το έχει καταφέρει επτά φορές, ενώ οι «θρύλοι» Άλαν Σίρερ και Ρόμπι Κιν έχουν οκτώ γκολ.

Στην πρώτη θέση όμως έχουμε..ισοπαλία. Με το γκολ του -πέρυσι- εναντίον της Κρίσταλ Πάλας, ο Χάρι Κέιν «έπιασε» στην κορυφή της λίστας τον Ρόμπι Φάουλερ. Αμφότεροι έχουν από εννέα γκολ, όμως ο Κέιν έχει ακόμη ευκαιρίες ώστε να..μείνει μόνος. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Δευτέρας (26/12, 14:30) στην έδρα της Μπρέντφορντ.

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0