Football Talk

Επιστολή - καταπέλτης του Ολυμπιακού στην UEFA για την διαιτησία

Επιστολή - καταπέλτης του Ολυμπιακού στην UEFA για την διαιτησία

Με μια μακροσκελέστατη επιστολή του προς την UEFA, ο Ολυμπιακός παραθέτει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από διαιτησίες της φετινής σεζόν, σε πρώτη και δεύτερη εθνική κατηγορία, και καλεί την ευρωπαική ομοσπονδία να «προβεί σε ενέργειες πριν οι αντιδράσεις των υγιών φιλάθλων γίνουν ανεξέλεγκτες».

Αναλυτικά η επιστολή του Ολυμπιακού στην UEFA:

«Αγαπητοί Κύριοι,

Ως θεματοφύλακες του ποδοσφαίρου, θα πρέπει να ενημερωθείτε για τις διαιτητικές εξελίξεις στην Ελλάδα οι οποίες δυστυχώς προκαλούν τεράστια κοινωνική αναταραχή, αλλά και αίσθημα αποστροφής για το άθλημα στους Έλληνες φιλάθλους.

Όσα συμβαίνουν στους αγώνες πρωταθλήματος τόσο της Super League Greece όσο και της Super League Greece 2 αποδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς γινόμαστε μάρτυρες λαθών που αποκαλύπτουν διαφθορά. Όσο καλοπροαίρετη διάθεση και αν έχουμε, τα λάθη των διαιτητών δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ανθρώπινα στην εποχή του VAR και μάλιστα από διεθνείς διαιτητές που θα έπρεπε να είναι οι καλύτεροι, αλλά αντίθετα δημιουργούν πλασματική βαθμολογία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Έτσι, δυναμιτίζεται η ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα, προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Παράλληλα, η πλειοψηφία των ομάδων και των δύο κατηγοριών έχουν εκδώσει ανακοινώσεις, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για αποφάσεις των διαιτητών σε αγώνες τους στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Είναι σαφές πως ο Άγγλος Αρχιδιαιτητής, Στιβ Μπένετ δεν έχει καταφέρει σε καμία περίπτωση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου του Αριχιδιαιτητή και οι αποφάσεις των Ελλήνων, αλλά και ξένων διαιτητών χαμηλού επιπέδου που επιλέγονται, έχουν ήδη αλλοιώσει βάναυσα το πρωτάθλημα της Super League Greece, αλλά και το πρωτάθλημα της Super League Greece 2.

Ο έλεγχος των διαιτητών δεν γίνεται από τον Στιβ Μπένετ, αλλά από τον Σταύρο Μάνταλο, ο οποίος διοικεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά και το επαγγελματικό.

Επιπροσθέτως σας επισημαίνουμε την αντίδραση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη δημιουργία επαγγελματικής διαιτησίας στην Ελλάδα, όπως ήδη προβλέπει η ελληνική νομοθεσία και ενώ η Super League Greece επανειλημμένα έχει τονίσει ότι θέλει να αναλάβει το βάρος αλλά και το κόστος της επαγγελματικής διαιτησίας.

Σας παραθέτουμε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τα οποία θα αντιληφθείτε ότι η οργή των φιλάθλων είναι δικαιολογημένη και σας καλούμε για τις ενέργειες σας πριν οι αντιδράσεις των υγιών φιλάθλων γίνουν ανεξέλεγκτες.

• Φάσεις από αγώνες του πρωταθλήματος Super League Greece 1

22.12.22 Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 0-2. Διαιτητής: Σιδηρόπουλος.VAR: Περράκης.
Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ εκτέλεσε φάουλ, πέτυχε γκολ (το 1-0), όμως υπήρξε σπρώξιμο πριν από την εκτέλεσή του (εκτός φάσης) του Αγκούστο στον Κολοβό, με αποτέλεσμα να τον ρίξει στο έδαφος.

Έπρεπε να ακυρωθεί το γκολ, να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα ο Αγκούστο και να δοθεί επανάληψη στην εκτέλεσή του.

9.11.22 ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0. Διαιτητής: Κουτσιαύτης. VAR: Διαμαντόπουλος

Στο 5ο λεπτό ο διαιτητής λανθασμένα σφύριξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και κακώς συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Το μαρκάρισμα ήταν κανονικό από τον αμυντικό του ΟΦΗ. Η κίνηση του Άμραμπατ που εκθέτει τον διαιτητή είναι ότι φοβήθηκε μήπως τιμωρηθεί μεκίτρινη για θέατρο και αμέσως μετά το πέσιμό του προσπάθησε να σηκωθεί για να γλιτώσει την πιθανή κάρτα. Αλλά ο διαιτητής τού έδωσε το ανύπαρκτο πέναλτι.

6.11.22 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1. Διαιτητής: Jacob Kehlet (Δανός). VAR: Sunberg (Δανός)

Στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, στην προσπάθειά του να καλύψει την μπάλα ο Άβιλα χρησιμοποίησε το χέρι του στο στήθος του Ιωαννίδη. Αρχικά ο διαιτητής σφύριξε φάουλ, όμως μετά από παρέμβαση του VAR συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για πέναλτι. Αφού είδε τη φάση αποφάσισε να σφυρίξει λανθασμένα πέναλτι. Η χρήση του χεριού του Άβιλα δεν ήταν αντικανονική.

9.10.22 ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-2. Διαιτητής: Διαμαντόπουλος. VAR: Κουτσιαύτης.

Στο 84ο λεπτό, ο διαιτητής κακώς τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον Μαρινάκη του ΟΦΗ. Έπρεπε να τον αποβάλει με κόκκινη κάρταγια σοβαρό επικίνδυνο παίξιμο. Κακώς ο VAR δεν συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης.

9.10.22 Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0. Διαιτητής: Παπαδόπουλος. VAR: Σιδηρόπουλος

Στο 76ο λεπτό ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ζουκάνοβιτς στον Αϊτόρ. Ο διαιτητής έδωσε αρχικώς επιθετικό φάουλ. Όμως για τη φάση αυτή το VAR του συνέστησε να κάνει ανασκόπηση για παράβαση πέναλτι. Μετά από έλεγχο που έγινε αποφάσισε να σφυρίξει πέναλτι. Όμως στην αρχή της φάσης φαίνεται ο επιθετικός να μαρκάρει αντικανονικά τον αμυντικό. Κακώς ο VAR συνέστησε στον διαιτητή να πάει στην οθόνη για έλεγχο της φάσης, αφού δεν υπήρχε ένα ξεκάθαρο λάθος.

28.8.22 ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 2-1. Διαιτητής: Τζήλος. VAR: Μαλούχος. Τέταρτος διαιτητής: Μαλούτας.

Στο 54ο έπρεπε να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα ο Κούρτιτς του ΠΑΟΚ για σοβαρό επικίνδυνο παίξιμο στον αντίπαλό του. Η φάση εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του τέταρτου διαιτητή, Μαλούτα. Επίσης κακώς ο VAR δεν έκανε παρέμβαση για να γίνει ανασκόπηση της φάσης από τον διαιτητή.

• Φάσεις από αγώνες του πpωταθλήματος Super League Greece 2

19.12.22 Καλλιθέα – Ολυμπιακός Β 2-1. Διαιτητής: Παπακωνσταντίνου. Βοηθός διαιτητής: Γάκος.

Στο 38ο λεπτό ο διαιτητής κακώς ακύρωσε αυτογκόλ υπέρ του Ολυμπιακού Β, για ανύπαρκτο χέρι του επιθετικού του Ολυμπιακού, Βοΐλη.

3.12.22 Αιγάλεω – Ολυμπιακός Β 0-0. Βοηθός διαιτητής: Τσούκας.

Ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ που Μπα, καθώς καλυπτόταν εμφανώς από τρεις παίκτες.

10.12-22 Κηφισιά – Ο.Φ. Ιεράπετρα 1-0. Βοηθός διαιτητής: Πριόνας.

Σε εκτέλεση φάουλ της Κηφισιάς, ο βοηθός διαιτητή δεν υπέδειξε τον σκόρερ που ήταν ένα εμφανώς σε θέση οφ σάιντ.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας».

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0